Læsetid: 3 min.

For meget på spil i Sudan til at USA kan se passivt til

Obama har vist sig meget fleksibel i forhold til Sudans styre. En truende borgerkrig og magtesløsheden over for Bashirs ageren i Darfur har ændret USA's strategi for at undgå et nyt ragnarok
5. december 2009

»Det er nemmere at fange bjørne med honning end med eddike.«

Sådan formulerede Barack Obamas specielle Sudan-udsending, Scott Gration, i Obama-regeringens nye politik i Sudan. De nye signaler til præsident Omar al-Bashir-styret i Khartoum om dialog; at man vil bruge både pisk og gulerod, forhandle med Bashirs topfolk - omend ikke med den krigsforbrydersigtede mand selv - og løbende evaluere styrets gerninger for evt. at belønne det, kom som en overraskelse for de fleste.

Barack Obama var i sin tid som senator en af de mest markante politikere involveret i Darfur-spørgsmålet og en erklæret tilhænger af en hårdere politik over for Bashir, og derfor havde mange da også forventet, at Obama ville anbringe Darfur højt oppe på sin agenda og tale med hårde ord til Sudans præsident, Omar al-Bashir.

Siden da er der imidlertid - udover Obamas hovedspring ud i præsidentpostens dybe, kolde realpolitiske vinterbad - sket to ting:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu