Læsetid: 4 min.

Sudans valg på vippen

Flere af Sydsudans førende politikere blev i går arresteret under en demonstration for ordentlige forhold under Sudans kommende valg. Uenigheder om ram-merne for valget kan inden for de næste uger afspore valget og føre Nord- og Sydsudan væsentlig tættere på en væbnet konflikt
Flere af Sydsudans førende politikere blev i går arresteret under en demonstration for ordentlige forhold under Sudans kommende valg. Uenigheder om ram-merne for valget kan inden for de næste uger afspore valget og føre Nord- og Sydsudan væsentlig tættere på en væbnet konflikt
8. december 2009

JUBA - En allerede tilspidset situation mellem Nord- og Sydsudan blev i går spidset yderligere til, da styret i Khartoum arresterede flere af topfolkene fra sydens regerende parti SPLM under en annonceret demonstration, bl.a. partiets generalsekretær og en minister i den fælles samlingsregering, som dog senere blev løsladt. Tusindvis af militær- og politifolk stod ifølge øjenvidner klar om morgenen og angreb demonstranerne og arresterede en række af deltagerne, da de mødte op ved parlamentet for at protestere mod præsident Bashirs NCP-partis manglende reformer forud for Sudans valg til april. Efter arrestationerne blev en række af NCP's partikontorer i syden brændt af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu