Satire
Læsetid: 2 min.

Svindlere i særklasse

Michaele og Tareq Salahis vellykkede gatecrashing i Det Hvide Hus i sidste uge var blot kronen på værket. Ægteparret har en lang række bedrag bag sig
Udland
5. december 2009

Informations bagside har virkelig holdt sig på måtten i historien om Michaele og Tareq Salahi, det nu verdensberømte par fra Virginia, der tog fusen på både Det Hvide Hus og præsident Obamas Secret Service, da de for 10 dage siden sneg sig gennem alle sikkerhedsprocedurer og minglede med præsidenten og cremen af Washingtons politiske og sociale elite ved statsbesøget af Indiens premierminister.

Ikke et ord havde vi planlagt at skrive, men historien har vist sig at være mere sejlivet end som så. For det første har den fået ganske alvorlige konsekvenser for de special agents i Secret Service, som lukkede parret ind. De er nu indstillet til afskedigelse.

For det andet er historierne nu begyndt at vælte frem på ukontrolleret vis om ægteparret, der selv har udtalt i denne uge, at »deres liv er ødelagt«.

»Sandheden vil komme frem,« sagde Tareq Salahi til The Today Show, hvor de to var gæster onsdag. Og det vil den sikkert, men næppe på en måde, der er gunstig for hr. og fru Salahi, der ellers havde grund til at glæde sig for blot nogle uger siden, da det så stærkt ud til, at Michaele var udvalgt som en af stjernerne i den kommende reality-tv-serie The Real Housewives of Washington.

Housewives of ... er et etableret koncept, der tiltrækker kvindelige seere i hundredtusindvis og kører i New York, New Jersey, Atlanta og Orange County.
Men inden for de seneste tre dage er der kommet historier frem, som gør det tvivlsomt, om BRAVO TV vil have noget med den smukke eks-model at gøre.

Skylder penge overalt

Politiet undersøger anklager om svindel for hundredtusinder af dollars, og ofre for ægteparrets svindel fortæller deres historier på stribe. Parret skylder penge overalt – fra skønhedssaloner og vinhandlere til festarrangører og cateringfirmaer. Og rækken af bedrag er lang.

Ved en celeber prisoverrækkelse og festmiddag for bare fem uger siden i Congressional Black Caucus Foundation – forsamlingen af sorte medlemmer af Kongressen – var ægteparret også til stede, men blev opdaget ved bordet og eskorteret ud af sikkerhedsvagter. Ved denne fest var Michelle og Barack Obama også til stede.

Og torsdag fortalte en gruppe forargede tidligere cheerleaders for the Redskins så til Washington Post, hvordan Michaele Salahi havde møvet sig ind sidste måned til et jubilæumsarrangement og optrådt som tidligere cheerleader, uanset at hun aldrig har fungeret som en sådan for Washingtons ikoniske fodboldhold.

Måske skulle de to social climbers have overvejet nærmere, hvad der kan ske, når man gatecrasher Det Hvide Hus. Medierne kan godt nok ikke få nok af historierne om dem, men de er definitivt endt som sociale pariaer, nøjagtigt det modsatte af det, der var deres ambition; at mænge sig med de kendte, de rige og de magtfulde.

anra@information.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her