Nyhed
Læsetid: 2 min.

Connie H. har fået ridser i lakken

I morgen venter der Connie Hedegaard en hård høring i Europa-Parlamentet. Tilliden til Danmarks kandidat til klimakommissærposten er lav efter klimatopmødet i København
Connie Hedegaard bliver i morgen grillet af EU-Parlamentet op til sin udnævnelse som klimakommissær i Bruxelles. Her ses hun efter et møde med sine kommissærkollegaer foran EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barrosos bygning.

Connie Hedegaard bliver i morgen grillet af EU-Parlamentet op til sin udnævnelse som klimakommissær i Bruxelles. Her ses hun efter et møde med sine kommissærkollegaer foran EU-Kommissionens formand, Jose Manuel Barrosos bygning.

ERIK LUNTANG

Udland
14. januar 2010

Connie Hedegaard har ikke haft meget tid til at hvile ud oven på klimatopmødet i december. Kort efter at COP15 havde fået sin skuffende slutning, begyndte hun at forberede sig på sin nye rolle som kandidat til posten som EU's første klimakommissær.

I morgen venter så den høring i Europa-Parlamentet, hvor medlemmer af miljøudvalget over tre timer vil teste, om Connie Hedegaard har læst ordentligt på lektien.

Næstformanden i udvalget, Socialdemokraternes Dan Jørgensen, frygter dog ikke, at Connie Hedegaard vil dumpe på sin faktuelle viden om klimaet. Men han er heller ikke i tvivl om, at der venter hende en hård høring, fordi topmødefiaskoen klæber til navnet Hedegaard.

»Hun vil blive grillet. Der vil blive fokuseret meget på, at det gik dårligt i København. Folk vil spørge hende, hvordan det skal gå fremover, når nu det gik så dårligt. Det har hun jo en aktie i,« siger han.

Det andet danske medlem af Miljøudvalget, Anna Rosbach fra Dansk Folkeparti, er helt enig.

»Jeg tror, at der vil blive gået meget hårdt til hende. Der er mange i udvalget, der var dybt skuffede over resultatet ved COP15,« siger hun. Connie Hedegaard selv er da også forberedt på, at hun vil blive bombarderet med spørgsmål om de manglende resultater i København under det timelange krydsforhør.

»Jeg ved da godt, at der er mange, der gerne vil have det til at se ud som om, at havde man gjort noget enkelt anderledes, så var der sket noget andet i København. Men de fleste ved jo godt, at det ikke bare var Danmarks skyld, så nemt har det aldrig været,« siger hun.

Må bare forberede mig

Den tidligere konservative klimaminister har ry for at være en veltalende og vidende politiker. Og hun får brug for alle sine talenter, når hun skal overbevise Miljøudvalget. For hvor Connie Hedegaard før COP15 blev betragtet som et af de helt sikre kort i kommissionsformand José Manuel Barrosos store kommissærkabale, så har hun efterfølgende fået ridser i lakken.

Derfor sidder hun ikke længere lige så sikkert i sadlen, når Europa-Parlamentet skal beslutte, om det vil godkende den nye kommission, lyder det fra Dan Jørgensen.

»Der er helt klart nogen, der lugter blod og vil gå efter at jorde hende. Men jeg tror, at hun vil blive godkendt, for hun skal nok svare godt for sig. Jeg kan godt forstå, hvis hun har nerver på,« siger han.

Men Connie Hedegaard selv er dog fattet forud for sin maratoneksamen.

» Jeg vil ikke sige, at jeg er nervøs, men man skal da have respekt for folk, der hver især har nogle emner, de kender helt til bunds. Som jeg plejer, så jeg forbereder mig, så godt jeg kan,« siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

EU Parlementet burde stemme imod den inkompetente Connie Hedegaard som EU Klima Kommisær - klik på:
http://www.youtube.com/watch?v=JyMUrt5tTqw

Part 1) Biologist Against Former Climate Conf. Host Incompetent Connie Hedegaard As EU Commissioner - click on:
http://www.youtube.com/watch?v=-E373OKWzB0