Læsetid: 17 min.

Flugten fra Nordkorea

Plaget af sult og undertrykkelse flygter tusinder af kvinder hvert år fra Nordkorea til Kina. Nogle bliver ofre for vold og tvangsægteskaber, mens andre fortsætter flugten mod Sydkorea. Kristne præster hjælper kvinderne på vej, men bringer dem også i fare med Guds stempel. Og hvor ender rejsen egentlig? Vi har fulgt tre kvinder på jagt efter friheden – i Shenyang, Bangkok og Seoul
Plaget af sult og undertrykkelse flygter tusinder af kvinder hvert år fra Nordkorea til Kina. Nogle bliver ofre for vold og tvangsægteskaber, mens andre fortsætter flugten mod Sydkorea. Kristne præster hjælper kvinderne på vej, men bringer dem også i fare med Guds stempel. Og hvor ender rejsen egentlig? Vi har fulgt tre kvinder på jagt efter friheden – i Shenyang, Bangkok og Seoul
26. januar 2010

En sydkoreansk præst speeder op, minibussen accelererer over den hullede grusvej, mens gadens neonlys tegner striber over de to mennesker i bagagerummet. De er voksne kvinder, men ligner børn, der er krøbet sammen. Kvinderne er på flugt fra Nordkorea, terror­regimet på den anden side af den brusende Tumen-flod.

Her fra den kinesiske side af floden ser der ellers fredeligt ud inde i Nordkorea: Huse står i lige hvide rækker, røgen stiger op fra en papirfabrik, to børn bader nøgne i floden – én af dem vinker til os.

Længere væk, oppe ad det grønne bakkedrag, træder soldater ud af en lille hytte. Bag dem forgrener grusrøde stier sig som blodårer ned over bjergets pande.

Diktatoren har ladet naturen ta­to­vere:

Kim Jong Il – må han leve i 10.000 år!, står der med hvid skrift på klippevæggen.

De ni nordkoreanske afhoppere, der i september kravlede over hegnet til den danske ambassade i Vietnam, kom ganske sikkert over Baitou-bjergkæden. Det er den vej, flygtningene altid kommer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu