Læsetid: 3 min.

Israel beskylder FN for antisemitisme

Den israelske regering vil højst gå med til at nedsætte en jurist-komite til at vurdere den undersøgelse, det israelske militær har gennemført mod sig selv, og kalder FN-rapporten om Gaza-krigen for 'ondskabsfulde løgne'
29. januar 2010

Israel vil i dag endegyldigt afvise FN-kravet om en uafhængig kommission til efterforskning af rapporterede israelske »krigsforbrydelser og muligvis forbrydelser mod menneskeheden«, som det hed i den sydafrikanske jurist Richard Goldstones FN-bestilte rapport om Gaza-krigen for et år siden.

I stedet vil den israelske regering ifølge informationsminister Yuli-Alon Edelstein, der er i New York for at aflevere Israels svar på Goldstone-rapporten, lande en 'halv løsning', nemlig en juristkomité der vil vurdere facit af det israelske militærs egen undersøgelse mod sig selv.

Komitéen vil - hvis den nedsættes, hvilket ikke er fuldt bekræftet - ikke få domstolskarakter og ikke adgang til at afhøre feltkommandanter og soldater, men kun politiske og militære ledere og hærens auditører, der tidligere har undersøgt krigs-forløbet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Allan Ⓐ Anarchos
Allan Ⓐ Anarchos anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu