Læsetid: 4 min.

NASA: 2009 blev næstvarmeste år

Opvarmningen fortsætter, og ved Antarktis frygtes en gigantgletsjer nu hinsides sit 'tipping point'. Konsekvensen af gletsjerens afsmeltning kan i sig selv blive 24 centimeters global havstigning i dette århundrede, siger forskere
18. januar 2010

»Det forgangne år, 2009, sluttede som det næstvarmeste år i de globale temperaturmålingers 130-årige historie i henhold til analysen af overfladetemperaturen fra NASA's Goddard Institute for Space Studies (GISS). Den sydlige halvkugle sætter rekord med det varmeste år for den halvdel af verden.«

Sådan lyder nyheden fra NASA's klimaforskere på en dag, hvor der på nordeuropæiske breddegrader fortsat registreres hård kulde.

NASA's 2009-status, der ventes officielt præsenteret i denne uge, bekræfter billedet af fortsat global opvarmning og afkræfter forestillinger om, at den aktuelle kuldeperiode er udtryk for en ny trend, eller at opvarmningen skulle være gået i stå det seneste tiår.

»Sådanne udsagn er blevet gentaget så ofte, at det meste af offentligheden synes at acceptere dem som sande. Vore data viser imidlertid, at de ikke er korrekte,« skriver chefen for NASA GISS, James Hansen, og hans tre kolleger Reto Ruedy, Makiko Sato og Ken Lo, i en foreløbig analyse af de nye globale temperaturdata.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer