Note
Læsetid: 1 min.

EU-aftale med Colombia og Peru

Udland
2. marts 2010

Efter ni runder med forhandlinger har EU-Kommissionen indgået en frihandelsaftale med de to latinamerikanske lande Colombia og Peru. Fra EU's side skal aftalen blandt andet være med til at skabe nye markedsmuligheder for den trængte bilindustri, som tidligere har været hæmmet af toldbarrierer. Men også mejerisektoren ventes at kunne finde nye markedsmuligheder i de latinamerikanske lande. Omvendt vil en ny handelsaftale formentlig give Colombia og Peru bedre eksportmuligheder, når det gælder blandt andet bananer, sukker, kaffe, rom og landbrugsprodukter som kylling og oksekød. Den nye handelsaftale vil samlet set omfatte 80 procent af Perus og 65 procent af Colombias industriproduktion. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her