Læsetid: 4 min.

Handlede kvinder betaler prisen for det danske retsforbehold

EU vil de kommende år øge indsatsen mod organiseret kriminalitet og kvindehandel. Men på grund af Retsforbeholdet kan Danmark ikke være med
Dansk udelukkelse fra retssamarbejdet vil uundgåeligt få konsekvenser for mulighederne for at bekæmpe trafficking.

Dansk udelukkelse fra retssamarbejdet vil uundgåeligt få konsekvenser for mulighederne for at bekæmpe trafficking.

MICHAL CIZEK

19. marts 2010

EU-Kommissionen vil inden for de kommende uger præsentere udkastet til et nyt direktiv, der skal udstikke retningslinjerne for EU's fremtidige bekæmpelse af menneskehandel.

Netop indsatsen mod menneskehandel forventes at blive et nøgleområde for EU's nye kommissær for Retslige og Indre Anliggender, svenskeren Cecilia Malmström. Allerede under sin høring i Europa-Parlamentet i januar varslede kommissæren en forstærket indsats mod trafficking, der som oftest rammer kvinder, samt bedre hjælp til ofrene.

Det danske retsforbehold vil dog formentligt udelukke Danmark fra at deltage i den fælles europæiske indsats fremover. De handlede kvinder risikerer dermed ikke alene at ende som ofre for velorganiserede, kriminelle bagmænd, men også for den danske EU-nølen.

Ikke knække koden alene

Og det vil være skrækkeligt, mener Emilie Turunen, medlem af Europa-Parlamentet for SF: »Kvindehandel er ikke et problem, vi løser selv med en enkelt afdeling under Rigspolitiet. Der er tale om et miljø, der er så hårdt og hamrende professionelt, at vi har brug for det europæiske samarbejde. Det er ikke en kode, vi kan knække alene.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Problemet er vel ikke det danske forbehold, men at EU stadig udvider sin overstatlige apparat. I det her tilfælde EU's ønske om et EU-FBI.
Problemet er at EU sætter sig uden for Europol.
Skammeligt at en gruppe udsatte mennesker skal spændes for den danske EU-politik.

Hvorfor er det for øvrigt kun handlede kvinder der betaler prisen, hvad med mænd og børn?

Så vidt jeg har læst, så har det aktuelle retlige samarbejde , som Danmark deltager i ,ført til, at danske dagblade kan blive sagsøgt i injuriesøgsmål i London for handlinger begået i Danmark ?

Jeg er fuld af sympati for at bekæmpe kvindehandel , men vi må have nogle superjurister ind på banen for at undgå, at vi af vanvare kommer til at skabe endnu flere tåbeligheder a la injuriesøgsmålene i London.

(Citat)
Emilie Turunen, medlem af Europa-Parlamentet for SF: »- - - vi har brug for det europæiske samarbejde. Det er ikke en kode, vi kan knække alene.«

Det har vi eddermaneme også de allerbedste erfaringer med.
Europol er foreløbig intet andet end et utæt register, hvis arbejdsgrundlag og -afgrænsning er defineret af en samling katolske præster.
I modsætning til Interpol.

soren majgaard

Mon dog ikke det er et politisk tiltag for at forberede et valg om forbeholdene .
Glimrende udtaenkt; men for lyst.
Det vil blot svaekke de omliggende lande hvis Danmark kunne vaere et "helle" for kriminelle, og saa langt gaar Politiet ikke.

Hans Jørgen Lassen

Ovenstående artikel er det rene vrøvl. Danmark kan, som det er set med domsforordningen, udmærket deltage i de dele af samarbejdet, som man måtte ønske at deltage i. Uden at skulle købe hele pakken.

Emilie Turunen burde skamme sig (og arbejde for en reel indsats imod kvindehandel i stedet for at arbejde for at føre mere magt over til EU).

Og journalisten burde stille nogle kritiske spørgsmål.

Billedet kommer vel i øvrigt fra et EU-kerneland, som er og bliver i Europol uden at kvindehandelen bliver afskaffet af den grund.

Flere skræmme kampagner, jeg var også lige ved at blive bekymret.

Man kan jo undre sig over at politiet er så ineffektive med grænsekontrol. Men så skal de jo have hænderne op af lommen.