Læsetid: 3 min.

Karadzic forsvarer 'retfærdig og hellig krig'

Den tidligere serberleder står tiltalt for det største massemord i Europa siden Anden Verdenskrig - nu skal han forklare sig ved krigsforbryder-tribunalet i Haag
2. marts 2010

De bosniske serbere sloges for en »retfærdig og hellig sag«. Det erklærede deres tidligere leder, Radovan Karadzic, da han i går indledte sit forsvar ved krigsforbrydertribunalet for Eksjugoslavien i Haag (ICTY), hvor han står tiltalt for folkemord og andre krigsforbrydelser.

Karadzic anklages for at være hovedbagmand bag det største massemord, Europa har kendt, siden Anden Verdenskrig sluttede, men bedyrer sin uskyld i to tilfælde af folkemord og ni tilfælde af andre forhold, herunder drab, etnisk udrensning, forfølgelse, tvangsdeportering og gidseltagning af 200 FN-ansatte.

Men den 64-årige tidligere børnelæge og digter, som har valgt at forsvare sig selv, insisterede, som han hele tiden har gjort, på, at serberne blot handlede i selvforsvar, og at de kampe, som brød ud i forbindelse med opsplitningen af det tidligere Jugoslavien i 1990'erne, var den naturlige og uundgåelige følge af serbernes, kroaternes og muslimernes respektive bestræbelser på at sikre sig landområder.

Karadzic indledte sit forsvar med retorisk patos, beretter The Guardians udsendte medarbejder, Mark Tran:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvorfor skal vi altid belemres med disse kristne indvandrere og deres hang til hellig krig? Radovan Karadžić blev uddannet i Næstved, før han drog hjem og slagtede sine naboer under råb om nation og folk...

Ja, @Travis Malmzon, jeg ved godt mange har det sådan, men det er lidt af en overreaktion, at ville smide alle kristne ud af Danmark. For Radovan Karadžić er blot en demagog, der bruger kristendommen som undskyldning for sit egen had og lysten til magt.

Jeg synes generelt det er forkert at fordømme alle kristne, blot fordi nogle få ikke kan opføre sig ordentligt. Nogle tror, at det er den kristne opdragelse, der udløser volden, men det er for firkantet stillet op. Fx min gode ven Konstantin er tilfældigvis også læge, indvandrer og kristen, og ham har jeg ikke grebet i at begå massemord endnu.