Læsetid: 8 min.

Klimakrig: En skæbnesvanger sejr for klimaskeptikerne

Meningsmålingerne synes at være med klimaskeptikerne i de store engelsksprogede lande. Folk har mistet tilliden til forskerne og er kommet i tvivl om klimatruslen. Men jo hidsigere skeptikerne bliver i deres angreb på videnskaben, desto hurtigere vil deres demagogiske kampagne brænde ud
Tone. Klimaskepsisen vokser i befolkningen i de engelsktalende lande samtidigt med, at tonen mellem klimaforskere og klimaskeptikere bliver skarpere trukket op. Det nærmer sig en 'krig' på stærke ord og indtil videre fredelige demonstrationer mellem de to fløje.

Tone. Klimaskepsisen vokser i befolkningen i de engelsktalende lande samtidigt med, at tonen mellem klimaforskere og klimaskeptikere bliver skarpere trukket op. Det nærmer sig en 'krig' på stærke ord og indtil videre fredelige demonstrationer mellem de to fløje.

Casper Christoffersen

27. marts 2010

De synes at stå triumferende på toppen af deres kampagne. Klimaskeptikerne. Magtfulde medier blæser deres anklager ud gennem tv-skærmene og via avisforsiderne i de store engelsktalende lande. Toneangivende højrefløjspolitikere bærer budskabet ind i parlamenterne. Og meningsmålinger vidner om dalende folkelig tillid til videnskaben og stigende offentlig tvivl om årsagerne til de globale klimaforandringer.

»Den gennemsnitlige amerikaner er i dag mindre overbevist end på noget tidspunkt siden 1997 om, at den globale opvarmnings virkninger er begyndt at vise sig eller snart vil gøre det,« skriver analyseinstituttet Gallup om en ny meningsmåling i denne måned. Målingen fortæller, at hver anden amerikaner i dag finder pressens skriverier om klimaforandringer overdrevne. Og at der i USA nu er dødt løb mellem dem, der mener opvarmningen er menneskeskabt, og dem, der tror, den er naturlig. En meningsmåling i januar fra Pew Research Center placerede global opvarmning som det lavest prioriterede blandt 21 aktuelle samfundsudfordringer for amerikanerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Fredsted

"For det, klimaskeptikerne er på vej til, er et gigantisk selvmål. Ultimativt til gavn for videnskaben, menneskeheden og planeten."

Jeg håber inderligt, at det må vise sig at være korrekt.

Alexander Carolinus

Well well.
Hvis bare Al Gore og hans slæng havde holdt sig til facts, og i øvrigt havde holdt sig fri for hemmelige underliggende agendaer, ja så havde miljøforkæmperne stået stærkere.

Men når mange af de forslag der kommer, enten er myntet på at bygge konkurrencemæssige barrierer i forhold til ulandende - eller på at introducere nye overvågningsmekanismer der rammer almindelige menneskers individuelle rettigheder (kontrolbesøg i hjemmet etc), og der i øvrigt er inkvisitorisk stemning mod alle, der vover at have alternative synspunkter - så er det ikke underligt at det giver bagslag.

Gorm Petersen

Hvis vi er enige om, at stigende vandstand vil være et større problem for verdens fattige end for verdens rige (fordi mange lavtliggende lande beboes af fattige) er det svært at se fidusen med at blive ved at prædike dette faktum for de højreorienterede.

Højreorienterede går jo netop ind for større ulighed, og jo mere vi kan overbevise dem om, at mere co2 vil give mere ulighed, jo mere co2 vil de naturligvis brænde af.

Var det ikke klogere at bilde dem ind, at mere co2 IKKE vil resultere i højere vandstand ? (en hvid løgn).

hva er det der får os til at tro at vi mennesker kan stoppe klimaforandringer.. når klimaet på jorden har ændret sig løbende de sidste 2,5 milliard år, så skulle vi kunne stoppe det lige pludslig.....??? Og når man ser på det slæng der promoter Klima kampen, al gore, familien rochchild & rochefeller, virkelig typer der tænker jordens velfærd!!

Det hele minder lidt om kampen om Darwinisme vs Intelligent Design (ID) i USA. ID-fortalerne var meget defensive, og brugte evolutions-forskningen til at diskreditere den selv, f.eks. prøvede de at påvise, at en basal bakteriologisk motor var bygget sådan, at den ikke kunne fungere uden dens enkelt-dele, og derfor kunne den ikke være evolutionært udviklet. Men videre forskning fandt denne motor i en primitivere form.

Jeg håber, at fordi klima-skeptikerne ingenting har selv, men bygger deres argumentation på modstanderens arbejde, at resultatet vil blive nogenlunde det samme i sidste ende, fordi de ingenting har reelt.

Man kan undre sig over, at verden kan få et globalt mentalt blackout, der minder ikke så lidt om religionskrigen mod videnskaben (Darwinisme vs ID) i USA - eller om tiden lige før videnskaben slog igennem mod religionen for 500 år siden.

Jeg troede vi blev klogere som tiden skrider frem, men det ser ud til, at med tiden, så kan resultatet af selv de hårdest tilkæmpede sejre (såsom det videnskabeligt baserede samfund) forfalde og endda omvendes.

Alexander Carolinus skrev:
"Hvis bare Al Gore og hans slæng havde holdt sig til facts, og i øvrigt havde holdt sig fri for hemmelige underliggende agendaer, ja så havde miljøforkæmperne stået stærkere.

Men når mange af de forslag der kommer, enten er myntet på at bygge konkurrencemæssige barrierer i forhold til ulandende - eller på at introducere nye overvågningsmekanismer der rammer almindelige menneskers individuelle rettigheder (kontrolbesøg i hjemmet etc), og der i øvrigt er inkvisitorisk stemning mod alle, der vover at have alternative synspunkter - så er det ikke underligt at det giver bagslag."

Du smider bare link til dokumentation af alle dine påstande.

Lad os nu en gang for alle slå fast; der er ikke nogen klimaskeptikere! Der er tale en velfinancierset propagandamaskine fra mørkemænd som kul-, gas- og olieindustrien som har hjernevasket store mængder af mennesker.

Der er ingen velinformerede mennesker noget sted på kloden som ikke anerkender den global opvarmning. Hvorfor giver medierne spalteplads til absurde propagandabaserede gylp som dette?

Videnskaben har talt og der kan ikke diskuteres. Vi har beviser, "klimaskeptikerne" har kun løgne og bedrag!

Alex, du har nok til vis grad ret. Jeg tror også alle de væsentlige skeptikere arbejder for en sag (der skal nok være nogle vildfarede sjæle, som hyler med i koret). Men det er lidt farligt at blive hevet ind i konspirationsteorier. Dette er trods alt for tiden højrefløjens varemærke.

Jo mere jeg læser, hvad der skrives og siges i klimadebatten, jo mere tvivlsomt synes jeg, det hele forekommer. Jeg vil faktisk vove den påstand, at dem, der hævder at have forstået det hele, ikke har forstået en skid. Det virker meget mere som om det hele går ud på .. nå ja, business. Og så selvfølgelig politik. Og når der først er gået politik i en sag, ja, så tæller sagkundskaben jo ikke.

Roar Tim: Nu er det forhåbentlig ikke et kriterie du anvende i det daglige: at du skal forstå 'det hele' før du tør tro det er rigtigt? Så er du jo beklagelig begrænset af dit eget intellekt og arbejdevne.
Ind i mellem må man gerne vise andre folk den tillid at mene det sikkert er korrekt det de siger simpelhent fordi de ved hvad de taler om.
Eller er du typen der kræver at forstå en diagnose før du tør tro den er rigtig?