Læsetid: 1 min.

Ni serbere anholdt for krigsforbrydelser i Kosovo

Politiet i Serbien har anholdt ni personer, som er mistænkt for at stå bag krigsforbrydelser i Kosovo i 1999. De menes at stå bag mordene på mere end 200
15. marts 2010

Ni personer, som mistænkes for at stå bag mordene på mere end 200 kosovoalbanere i 1999, er anholdt i Serbien. Det oplyser lokale myndigheder.

De mistænkte krigsforbrydere var alle medlemmer af serbiske paramilitære enheder eller tilknyttet politiet, siger en kilde fra de serbiske myndigheder til nyhedsbureauet AFP.

Desuden menes de ni også at stå bag plyndringer i landsbyer ved byen Pec i Kosovo.

Overgrebene fandt på samme tid som NATO's 11 uger lange bombardement af de serbiske styrker under ledelse af præsident Slobodan Milosevic i foråret 1999.

De serbiske styrker stod under konflikten i Kosovo fra 1998 til 1999 bag en række voldelige overgreb mod de separatistiske etniske albanere i Kosovo.

Krigen i Kosovo opstod, efter det serbiske styre i Beograd i 1990'erne begrænsede albanernes indflydelse i regionen.

I kølvandet opstod den kosovoalbanske frihedshær, som førte en væbnet krig for selvstændighed. Den serbiske hær slog hårdt igen, hvilket fik NATO til at advare Milosevic.

Efter forgæves fredsforhandlinger påbegyndte NATO i marts 1999 bombardementer af Serbien for at tvinge de serbiske styrker ud af Kosovo. 78 dage senere gav Milosevic sig. Kosovo erklærede sig i 2008 uafhængig fra Serbien. 65 lande har siden hen anerkendt Kosovo som stat, heriblandt Danmark. Serberne mener dog stadig, at Kosovo er en provins i Serbien og har taget sagen op ved en FN-domstol.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu