Læsetid: 2 min.

Dansk støtte til u-landes partier møder bred kritik

Danske politikere er i gang med bruge bistandskroner på projekter, der skal støtte u-landes politiske partier. Det har ingen reel effekt, viser nordiske erfaringer. I sidste instans tjener det kun de danske politikeres interesser, lyder kritikken fra fagfolk i udviklingssektoren
26. april 2010

Tanken er smuk: De politiske partier i u-landene skal demokratiseres, og det skal danske folketingsmedlemmer tage aktivt del i ved at rejse ud og dele ud af deres erfaringer med demokrati og medbestemmelse etc.

Men selve formen med danske politikeres deltagelse, er helt hen i vejret. Det er spild af penge, resultatløst og forhastet. Det vil gavne de danske folkevalgte på hjemmebane mere, end det vil fremme noget i vores samarbejdslande i den Tredje Verden. Det mener bl.a. Henrik Stubkjær, der er formand for ngo-Forum og generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

»Vi frygter, det er penge ud af vinduet. Det er simpelthen gået for hurtigt, og politikerne har ikke fået orienteret sig ordentligt. Og nu indfører man et tiltag, som lige er blevet pillet ned på grund af dårlige erfaringer i Norge og Sverige. Det har vi meget svært ved at forstå,« siger Henrik Stubkjær.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu