Læsetid: 5 min.

Engelsk injurielov truer fri forskning

Dansk forsker er én ud af tre højtprofilerede videnskabsmænd, der er blevet anklaget for injurier i England for at udtale sig professionelt. Selv om hans sag for nyligt endte med forlig, er han ikke i tvivl: Forskningen vil lide, indtil den britiske lovgivning ændres
Dansk forsker er én ud af tre højtprofilerede videnskabsmænd, der er blevet anklaget for injurier i England for at udtale sig professionelt. Selv om hans sag for nyligt endte med forlig, er han ikke i tvivl: Forskningen vil lide, indtil den britiske lovgivning ændres
28. april 2010

LONDON - Det tog knap to år af hans liv. Hans aftener og weekender. Og ferierne med. Men i slutningen af februar kunne Henrik Thomsen, dansk professor i radiologi fra Københavns Universitet, endelig ånde lettet op. En injuriesag - anlagt mod ham i april 2008 af det multinationale firma GE Healthcare - var slut. Et forlig var indgået, og det forskeren beskriver som »to års psykisk terrorisme« var langt om længe overstået.

»Jeg havde blot fortalt mine kollegaer om mine oplevelser som ledende overlæge, så de kunne lære af det,« siger Henrik Thomsen, der brugte al sin fritid på at finde frem til kolleger og forskning, der bakkede op om hans udtalelser.

I Storbritannien er der nemlig omvendt bevisbyrde, så den anklagede skal selv bevise sin uskyld.

»Til gengæld har jeg fundet mange interessante ting på min vej gennem junglen; ting som ingen radiolog kendte til,« siger professoren i et interview med Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu