Læsetid: 2 min.

Krig er en god forretning

Våbenindustrien har tjent milliarder på at levere udstyr og sikkerhedsfolk til oprørsbekæmpelse i Irak og Afghanistan, fastslår svensk tænketank
17. april 2010

Hvis man vil være sikker på at få sine penge til at yngle, skal man købe aktier i våbenindustrien. Det viser en ny opgørelse fra det svenske forskningsinstitut SIPRI. Især firmaer, der producerer udstyr til krigen i Irak og Afghanistan, giver pote, fremgår det af listen over verdens 100 største våbenproducenter.

»Blandt de våbenproducenter, der har haft størst fremgang de senere år, er det dem, der producerer udstyr og tjenesteydelser, der er brug for i denne type krig,« siger projektleder og seniorforsker Elisabeth Sköns fra den svenske tænketank.

Blandt succeserne finder man både firmaer, der sælger militære køretøjer, firmaer der leverer pansrede køretøjer eller opgraderer pansring samt firmaer, der producerer overvågningsudstyr. Det er alt sammen udstyr, som anvendes i forbindelse med oprørsbekæmpelse i Irak og Afghanistan, hvor fjenden hovedsaglig er bevæbnet med AK47, granatkastere og sprængstoffer. Også firmaer, der leverer militære tjenester, f.eks. private sikkerhedsfirmaer har haft stor fremgang, konstaterer SIPRI.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tak for artiklen, Information.

Og endelig en tænketank, der i modsætning til CEPOS med sin evindelige liberalt ultra-ideologiske udmeldinger, tilføjer opinionen reelle oplysninger. Lad os høre igen fra den kant...

Med venlig hilsen