Læsetid: 5 min.

Udviklingsprojekt til politik nytter ingenting

De danske politikere har ignoreret alle internationale erfaringer og etablerer nu et institut, der skal sikre demokrati igennem styrkelse af politiske partier i u-lande. Lignende institutter i Norge, Sverige og Holland har ikke givet et demokratisk udbytte igennem 10 år. Det konkluderer et statskundskabsspeciale
Et speciale konkluderer, at Danmark er i gang med at gentage nabolandes fejlagtige forsøg på at fremme demokratisk udvikling ved at lade donorlandes politiske partier støtte politiske partier i udviklingslande.

Et speciale konkluderer, at Danmark er i gang med at gentage nabolandes fejlagtige forsøg på at fremme demokratisk udvikling ved at lade donorlandes politiske partier støtte politiske partier i udviklingslande.

Albert Gonzalez Farran

26. april 2010

Danmark er i færd med at oprette et institut, der igennem støtte til politiske partier i udviklingslande skal sikre demokratisk udvikling. Men det bebudede Institut for Flerpartisamarbejde kommer ikke til at opnå dets specifikke formål.

Det fastslår et nyt dansk speciale i Statskundskab, der er skrevet af Elaheh Peyman Tabar og Inie Nør Madsen fra Aarhus Universitet. Specialet konkluderer ud fra europæiske erfaringer, at Danmark er i gang med at gentage nabolandes fejlagtige forsøg på at fremme demokratisk udvikling ved at lade donorlandes politiske partier støtte politiske partier i udviklingslande.

Trods beskæmmende evalueringer af partistøtteinstitutter i Norge og Sverige, blev et dansk lovforslag om et lignende institut førstebehandlet sidst i marts og har opnået støtte fra alle partier i Folketinget.

Elaheh Peyman Tabar og Inie Nør Madsen redegør i deres speciale for et lignende institut i Norge, hvis resultater var så ringe, at den norske minister efter offentliggørelsen af en evalueringsrapport om instituttet så sig nødsaget til øjeblikkeligt at nedlægge Senter for Demokratistøtte.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu