Nyhed
Læsetid: 1 min.

Bangkok i brand

Brandvæsnet i den thailandske hovedstad arbejder med at få bugt med 20 brande, der er påsat. Sydøstasiens største varehus er brændt ned
Brandvæsnet i den thailandske hovedstad arbejder med at få bugt med 20 brande, der er påsat. Sydøstasiens største varehus er brændt ned
Udland
19. maj 2010

Omkring 20 forskellige steder i den thailandske hovedstad, Bangkok, har demonstranter sat ild til bygninger, siger de thailandske myndigheder.

Det gælder blandt andre tv-stationen Channel 3's bygninger, børsen, banker og også Sydøstasiens største varehus, CPN. BK, der ligger i indkøbscentret Central World. Ifølge Reuters er varehuset udbrændt og ødelagt.

- Vi har modtaget løbende meldinger om udbrud af brande, siger en talsmand for brandvæsnet.

Tidligere var der meldinger om, at omkring 100 mennesker var spærret inde i den brændende Channel 3-bygning. Tv-stationen Sky skriver på sin netavis, at militæret satte helikoptere ind for at evakuere de indespærrede mennesker.

Demonstranter angreb brandvæsenet

En talsmand for brandvæsnet siger, at demonstranterne også angreb brandvæsnet.

- Bygningen blev angrebet af demonstranterne, og da vi sendte en brandbil til stedet, blev den også angrebet. Nu har de trukket sig væk, så vi har sendt en brandbil igen, sagde talsmanden tidligere.

De mange brande opstod, efter at militæret har sat en stopper for de rødklædte demonstranters belejring af et centralt kvarter i millionbyen.

Se video fra aktionen nedenfor (klippet indeholder stærke billeder):

Regeringen har indført udgangsforbud fra onsdag kl. 20 lokal tid til torsdag kl. 06.00 for at håndtere situationen.

En polititalsmand siger, at der er udstationeret patruljer rundt om i byen med bemyndigelse til at åbne ild mod alle, der plyndrer, laver ildspåsættelse eller opildner til uro.

Du kan følge udviklingen minut for minut på The Guardians hjemmeside.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her