Nyhed
Læsetid: 1 min.

Frygten tager til i Bangkok

Blodsudgydelserne i Bangkok har nået et omfang, der har forvandlet den førhen så turistvenlige by til et meget usikkert sted
Udland
18. maj 2010

Indbyggerne hamstrer mad. Skoler og forretninger holder lukket, mens hoteller beder deres gæster om at rejse. Sådan er den centrale del af Bangkok i dag. En bydel, der er langt fra den smilende turistdestination, der har gjort den thailandske hovedstad verdensberømt.

Indbyggerne har i de seneste fire døgn oplevet vold mellem demonstranter på den ene side og militæret på den anden. Mindst 37 mennesker er dræbt, inklusiv de rødklædte demonstranters oprørsgeneral Khattiya Sawasdipol, og hundredvis er såret.

Mandag fortsatte militæret med at konsolidere sikkerhedsgrebet om det område, hvor de rødklædte demonstranter holder til. Det er et kvarter på størrelse med Central Park i New York, og her har omkring 5000 demonstranter slået sig ned bag barrikader lavet af blandt andet bildæk, spidse bambuskæppe og pigtråd.

Situationen er fastlåst

Mandag aften lokal tid var situationen fortsat fastlåst. Demonstranterne fik tidligere på dagen besked på, at de inden klokken 16 skulle forlade området, og at militæret derefter så hurtigt som muligt ville rykke ind og rydde kvarteret. Senest melder Nyhedsbureauet AP om, at en leder af Thailands rødskjorter har ringet regeringskontorerne op for at foreslå en våbenhvile.

Militæret synes da også langsomt at stramme blokaden omkring demonstranterne, og regeringens strategi om at sulte demonstranterne ud viser tegn på at virke. Det er småt med forsyninger af mad, vand og brændstof, da militæret blokerer for lastbiler med gods til de rødklædte demonstranter. Det er svært, også for indbyggerne, at få rede på, hvad der sker.

Bangkok kan ændre sig lige så hurtigt som at skifte kanal på et tv-apparat. Så er der ro og tilsyneladende normale forhold, så eksploderer kvarteret i skyderi og eksplosioner.

Indbyggerne bruger sociale medier som internetsiden twitter for at holde sig orienteret om, hvad der sker - og hvem der har ansvaret. Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her