Læsetid: 3 min.

Afhøringer om Irak-krig starter igen

Irak-panel har været vidt omkring i den fire måned lange pause, men holder detaljer af møder tæt til kroppen
30. juni 2010

LONDON - Den britiske Irak-høring genoptog i går - efter en fire måneder lang 'valg-pause' - de offentlige afhøringer med en opfordring til internationale jurister om at indsende »juridiske analyser« af krigsgrundlaget.

»Høringen har udsendt en åben invitation til internationale jurister om at kommentere på det grundlag, som den britiske regering støttede sig til, da den besluttede sig for militær indgriben i Irak,« sagde høringens formand, John Chilcot, i sin åbningstale.

Chilcot afslørede også, at komiteen i afhøringspausen har besøgt Frankrig og USA, hvor de har holdt »private møder« med en række centrale aktører i tiden op til og efter invasionen - bl.a. den første civile administrator i Irak, Paul Bremer.

I Storbritannien har den fem mand store komite desuden afhørt embedsmænd, diplomater og officerer i militæret om emner såsom efterretningsmateriale, som ikke kan offentliggøres. Den amerikanske general David Petraeus blev afhørt under et besøg i London.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu