Læsetid: 1 min.

Mærsk bestilte selv løgnedetektor

Mærsk brugte løgnedetektorer i Mellemamerika både ved ansættelser og i tilfælde af kriminalitet, viser undersøgelse foretaget af selskabet selv
7. juni 2010

A.P. Møller-Mærsk har foretaget en intern undersøgelse af brugen af løgnedetektorer mod selskabets lastbilchauffører i Mellemamerika. Den viser, at både Maersk Line og datterselskabet BIT har gjort flittig brug af de omstridte tests.

Information beskrev i april, hvordan Mærskselskaber har udsat lastbilchauffører for krænkende løgnedetektortest i en årrække.

»BIT brugte og betalte for test i El Salvador til juni 2007 i forbindelse med ansættelser. Derudover har Maersk Line og BIT typisk betalt private sikkerhedsfirmaer for at efterforske lastbilrøverier,« siger Jose Elias, Regional chef for Mærsk-selskabet CIS, der leder BIT: »I den forbindelse har Mærsk i El Salvador accepteret, at sikkerhedsfirmaerne brugte løgnedetektorer, men vi besluttede at standse denne praksis i marts 2010.«

Det står i modsætning til bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussens replik til aktionærerne på selskabets generalforsamling den 27. april:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Mærsk forsøger at lyve sig ud af sagen om brug af løgnedetektorer... hvilket jo egentligt er ganske forståligt...

Fagforeningsbekæmpelse er ikke god stil...