Læsetid: 6 min.

Verdensmester i vennetjenester

Det internationale fodboldforbund FIFA's schweiziske præsident Sepp Blatter er blevet stemplet som både korrupt og diktatorisk, men har efter 12 år ved magten ingen officielle modkandidater til næste års præsidentvalg
Den bedragerimistænkte FIFA-præsident er her i kammeratlig omgang med Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, til åbningsceremonien ved VM i Johannesburg.

Den bedragerimistænkte FIFA-præsident er her i kammeratlig omgang med Sydafrikas præsident, Jacob Zuma, til åbningsceremonien ved VM i Johannesburg.

Siphiwe Sibeko

14. juni 2010

Hvis myten om, at små, magtfulde mænd med korte ben ofte lider af storhedsvanvid for at kompensere for deres ringe højde, ikke blot er en fordom fabrikeret af højere mænd med mindreværdskomplekser, passer myten perfekt til et portræt af fodboldens førstemand Sepp Blatter.

Den 74-årige schweizer, som siden 1998 har været præsident for det internationale fodboldforbund FIFA, og i den kommende måned er vært for VM i fodbold i Sydafrika, er rent fysisk ikke blot en af sportsverdenens mindste ledere, men også en af de mest selvbevidste og selv-iscenesættende.

Sepp Blatter, som også er kollega med Kronprins Frederik i Den Internationale Olympiske Komité, har i sine foreløbig 12 år som international fodboldpræsident været en af verdens mest elskede idrætsledere, men også en af de mest forhadte.

Han er blevet kaldt en korrupt diktator af FIFA's egen generalsekretær. Han er blevet politianmeldt for bestikkelse af næsten halvdelen af medlemmerne i fodboldforbundets bestyrelse. Og han er blevet efterforsket af den offentlige anklager i Schweiz for svindel i milliardklassen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Kristensen

"en af verdens mest elskede idrætsledere, men også en af de mest forhadte"

Hvem elsker ham?

Blatter er indbegrebet af korrupt bureaukrat og så voldsom skadelig for international fodbold at man må håbe hans straf bliver en evighed i helvede, som målmand for et ringe hold.