Læsetid: 4 min.

Ny præsident giver håb om stabilitet i Polen

Donald Tusks regeringsledelse glæder sig over partikammeraten Bronislaw Komorowskis besejring af Jaroslaw Kaczynski, tvillingebroder til den afdøde præsident. Men det tætte opløb giver Kaczynskis parti en sejrschance ved de næste parlamentsvalg i 2011
Vinder af det polske præsidentvalg Bronislaw Komorowski (th.) sammen med sin kone Anna og tidligere udenrigsminister Bartoszewski. Komorowskis sejr var kneben og eksperter mener, at hans modkandidat, Kaczynski, stadig står stærkt.

Vinder af det polske præsidentvalg Bronislaw Komorowski (th.) sammen med sin kone Anna og tidligere udenrigsminister Bartoszewski. Komorowskis sejr var kneben og eksperter mener, at hans modkandidat, Kaczynski, stadig står stærkt.

Bartlomiej Zborowski

6. juli 2010

Den nationalliberale politiker Bronislaw Komorowskis knebne sejr i søndagens præsidentvalg over tvillingebroderen til Polens afdøde præsident, Lech Kaczynski, kan skabe grundlaget for en politisk stabil periode over de næste fem år.

Sådan lød de første kommentarer søndag nat til Komorowskis sejr på 52 procent mod Jaroslaw Kaczynskis 48 procent.

Men det kan vise sig at være en optimistisk melding.

»Kaczynski fik virkelig sine vælgere mobiliseret,« siger den polske politolog Olgierd Annusiewicz til avisen Gazeta Wyborcza.

»Med det gode resultat på 48 procent af stemmerne har han en god chance for at genvinde regeringsmagten, når der skal være parlamentsvalg i efteråret 2011.«

I begyndelsen af valgkampen blev Kaczynski ikke givet nogen reel chance for at vinde præsidentembedet, men som tiden gik, hentede den nationalkonservative politiker og tidligere ministerpræsident fra partiet Lov og Retfærdighed ind på parlamentsformand Komorowskis føring. I meningsmålinger fra denne weekend stod Kaczynski lige med eller lå foran sin rival fra det liberale regeringsparti, Borgerlig Platform.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu