Læsetid: 2 min.

Bagsiden: Omsorg for bier og borgmester

Russiske ledere har travlt med at pege fingre efter hinanden ovenpå hede- og røgkatastrofen, mens Moskvas borgmester gør noget ved sagerne
Voldtægtsanklagerne mod Julian Assange blev droppet, men det svenske politi efterforsker stadig sagen.

Voldtægtsanklagerne mod Julian Assange blev droppet, men det svenske politi efterforsker stadig sagen.

Bertil Ericson

30. august 2010

Rusland er stadig ikke helt kommet sig oven på denne sommers langstrakte og ekstreme hedebølge, tørke, brande og røgproblemer. Regningen bliver stor. Mange milliarder rubler. I kølvandet på katastrofen har der allerede været megen mudderkastning internt imellem de ansvarlige politikere og embedsmænd. Mange peger på, at den skyldige i hele miseren er Putin, som indførte en lov om skovbruget, som betød manglende offentlig kontrol med skovene, manglende vedligeholdelse af brandbælter og veje, og manglende vanding af moser.

Putin derimod har haft travlt med at skyde skylden på lokale ledere rundt omkring i landet. Bl.a. har både han og præsidenten være stærkt kritiske over for Moskva-borgmester Jurij Lusjkov, der tog på ferie midt under katastrofen og var meget langsom til at komme hjem igen, mens befolkningen i Moskva led under røgtåge og hede og omegnen var i brand. Lusjkov har på sin side beskyldt Moskva-distriktets guvernør Boris Gromov for at have hovedansvaret for, at brandvæsenet ikke var i stand til at holde brandene nede. Og så videre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu