Læsetid: 1 min.

Nu er Kina næststørst

17. august 2010

Så er det officielt: Kina har overtaget pladsen som verdens næststørste økonomi efter USA fra Japan. Det skete i andet kvartal af i år, hvor Kinas BNP var på 1.337 mia. dollar - mod Japans 1.288 milliarder dollar. Det skriver Bloomberg.

Kina overhalede sidste år USA som det største bilmarked og Tyskland som den største eksportør. Landet er verdens største importør af jern og kobber og den næststørste importør af olie. Kinas BNP var også større en Japans i fjerde kvartal af 2009, men japanerne fik gang i maskinerne igen i første kvartal af 2010.

Analytikere forudser, at Kina engang i 2020'erne vil overhale USA som verdens største økonomi - selv om der aktuelt er tegn på, at det kan gå lidt langsommere de kommende år: Regeringen forsøger at dæmpe væksten ved at tilbagerulle sidste års rekordvækst i bankudlån og dæmpe efterspørgslen på et ophedet boligmarked, som blandt andet Harvard-professoren Kenneth Rogoff har udråbt til at stå foran et decideret kollaps. Hebs

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu