Læsetid: 2 min.

Skuespillerinden, fotomodellen og en mulig løgn om bloddiamanter

Naomi Campbell sagde selv, at de meget omtalte diamanter var en gave fra den tidligere liberianske diktator, Charles Taylor. Det fortæller skuespillerinden, Mia Farrow, som dermed modsiger Campbells udlægning af sagen
Naomi Campbell sagde selv, at de meget omtalte diamanter var en gave fra den tidligere liberianske diktator, Charles Taylor. Det fortæller skuespillerinden, Mia Farrow, som dermed modsiger Campbells udlægning af sagen
10. august 2010

HAAG - Naomi Campbell fortalte selv gæsterne ved et velgørenhedsarrangement i Nelson Mandelas hjem i Sydafrika i 1997, at hun havde modtaget diamanter fra den tidligere liberianske præsident, Charles Taylor.

Det sagde skuespillerinden Mia Farrow i går under sit vidneudsagn ved retten i Haag, hvor anklagerne forsøger at få Charles Taylor dømt for at have modtaget diamanter fra oprørere i Sierra Leone og siden, under en rejse i Sydafrika 1997, at have brugt diamanterne som betaling for våben, hvorfor linket mellem diamanterne og Charles Taylor er centralt.

Modsagt

Med sine udtalelser modsagde Mia Farrow dele af det vidneudsagn, som supermodellen Naomi Campbell kom med i sidste uge. Her påstod Campbell, at hun ikke anede, hvem der havde sendt hende diamanterne, før hun næste morgen spiste morgenmad med blandt andre Mia Farrow. Ifølge Campbell havde Farrow sagt, at stenene måtte være fra Taylor, fordi 'ingen andre ville have gjort det'.

Men det passer ikke, sagde Mia Farrow i går: »Bestemt ikke. Naomi Campbell sagde, at de kom fra Charles Taylor.« Hun husker, at Naomi Campbell sluttede sig til morgenbordet og fortalte historien:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Muldtofte

"den tidligere liberianske diktator, Charles Taylor."
...
"Taylor, som dengang var nyvalgt præsident for Libyen"

Ja, ok, er man liberiansk er man altså fra Liberia, ikke Libyen. Men det er i øvrigt nok ikke særligt fedt at være journalist nogen af stederne. JMu

Vedrørende afrikanske lande

Tak for opmærksomheden, fejlen er rettet: Taylor er naturligvis fra Liberia.

Debatvært
Espen Fyhrie