Nyhed
Læsetid: 1 min.

Aktieanalytikere siger oftest ’køb’!

Udland
21. september 2010

Danske aktieanalytikere er overordentligt optimistiske, når det gælder vurderingen af de største danske selskaber i C20-indekset, viser en analyse foretaget af Dagbladet Børsen.

Ud af totalt 346 aktieanbefalinger er blot 60 anbefalinger om at sælge. Langt de fleste analytikere tror altså, at de danske aktier enten holder værdi eller stiger, efter hidtidig stigning på 26,6 procent siden nytår og i en situation med stor usikkerhed om den økonomiske udvikling i både Europa og USA.

Konsulentvirksomheden McKinsey har med flere undersøgelser påvist, at analytikere konsekvent er overoptimistiske. Ifølge rådgiver Kim Valentin fra Finanshuset Fredensborg har analytikernes arbejdsgivere ofte en interesse i at skabe en forventning om gevinst ved aktiehandel, som kaster gebyrkroner af sig uanset aktieudviklingen:

»Bankerne og børsmæglerne holder gryden i kog, for de er sådan set ligegla- de, om det går op eller ned, for de tjener penge begge veje. Det kan man jo se på regnskaberne fra handelsafdelingerne i de store banker. Derfor kan man heller ikke sige, at analytikerne i bankerne er uafhængige, for der vil altid være en form for handelsinteresse,« siger han til Børsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her