Læsetid: 4 min.

EUs budget til sikkerhed er 13-doblet

Midt i Europas krise og nedskæringer har EU valgt at prioritere ét område massivt på blot tre år er EUs sikkerhedsbudget mere end 13-doblet, og i sidste uge mødtes Europas samlede sikkerhedsindustri i Belgien for at lobbye for endnu flere midler. Men det er skævt i forhold til den reelle trussel, mener terrorforsker
Alverdens udstyr til de værst tænkelige angreb og ulykker blev fremvist på sikkerheds-konferencen i Belgien.

Alverdens udstyr til de værst tænkelige angreb og ulykker blev fremvist på sikkerheds-konferencen i Belgien.

Jürgen Doom

30. september 2010

OSTENDE - Det var massivt fremmøde fra sikkerhedsindustrien, da Europa-Kommissionen holdt sikkerhedskonference i sidste uge i kystbyen Ostende i Belgien og med god grund. Industrien kom for at fremvise sikkerheds -og antiterrorudstyr, men ikke mindst for at bejle til Kommissionen for at få en bid af de 1,4 mia. euro, som er øremærket til sikkerhedsindustrien over de næste tre år. Beløbet svarer til over 10 mia. kroner og er en 13-dobling af EUs samlede sikkerhedsbudget siden 2007. Pengene skal gå til research og udførelse af teknologi og strategier, som skal forhindre bl.a. terrorisme, organiseret kriminalitet, illegal indvandring ved grænserne og kemiske terrorangreb.

Ifølge Brooks Tigner, chefanalytiker ved Security Europe, som er et informationssite, der siden 2003 har beskæftiget sig med EUs sikkerhedspolitik, er den massive stigning i sikkerhedsbudgettet en direkte reaktion på bl.a. 11. september, og ikke mindst attentaterne i Madrid i 2004 og London i 2005:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

VI er bekymrede for trusler mod vores sikkerhed og mod vores miljø - vi er bekymrede for vores klima - vi er også bekymrede for stigninger i kriminaliteten, og et solidt slagkraftigt militær er sikkert nyttigt til at fjerne trusler rundt omkring.

Alt i alt er der en stribe af virksomheder, der "lever" af vores bekymringer, og som gør deres bedste for at sikre, at vi og vores politikere hele tiden ( gennem effktiv hjernevask?) husker på hvor farligt alting er ( og derfor er parate til at spenderer en masse penge).

Søren Kristensen

Jeg kan huske da vi blev byfornyet for 15 år siden. I den forbindelse kom der dørtelefoner op, som skulle forhindre de relativt få tifælde hvor en narkoman eller drukmås overnattede (og måske pissede) på trappen. Indbrud har jeg aldrig hørt om. Dengang tænkte jeg at det var lidt overgearet med det anlæg og faktisk også lidt egoistisk overfor bumserne, som så mistede endnu et "hotel". Men anlægget kom op og det virker efter hensigten. Man vender sig til det.