Nyhed
Læsetid: 1 min.

IMF-udsendinge skal holde øje med græske skatteindbetalinger

Udland
21. september 2010

Den Internationale Valutafond, IMF, vil udstationere to ansatte i Athen, som skal holde øje med den græske regerings forsøg på at indkassere flere skatter og bruge færre penge.

Det skriver flere medier, blandt andet britiske The Guardian og den store græske avis Kathimerini.

Grækenland har massive problemer med omfattende skatteunddragelse i befolkningen og korruption i skattevæsenet, og IMF har tidligere påpeget risikoen for, at dele af det græske skattevæsen direkte ville modarbejde forsøg på at ændre tingenes tilstand. Desuden er Grækenlands offentlige udgifter svære at håndtere, blandt andet fordi den tidligere regering har fiflet med udgifterne, fordi offentlige selskaber kører med meget store underskud, og fordi antallet af offentligt ansatte er meget højt.

Samtidig med IMF’s angivelige forsøg på at holde skarpere øje med græske myndigheders evne til at ændre det græske system overvejer EU at forlænge den 820 mia. euro store fælles lånepakke fra 2013 til 2020, skriver the Guardian. I forbindelse med udbetalingen af det andet lån under lånepakken roste IMF for nyligt den græske regering for »en stærk start« i forsøget på at bringe 2009’s 13,6 procent store underskud ned til 8,1 procent i år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her