Nyhed
Læsetid: 1 min.

Kineserne skruer ned for strømmen for at nå energimål

Udland
21. september 2010

Myndighederne i flere kinesiske delstater går radikalt til værks i forsøget på at nå de målsætninger om en mere energieffektiv økonomi, som er nedfældet i Kinas seneste, økonomiske femårsplan, der udløber om mindre end fire måneder. Det skriver The Guardian.

I Anping i Heibei-provinsen gik man en overgang så vidt som at lukke for strømmen i 22 timer i døgnet, hvilket både gik ud over hospitaler og trafiklys og fik centralregeringen til at kritisere den »uvidenskabelige tilgang« til energibesparelse – hvorefter de lokale myndigheder igen åbnede for strømmen. Zhejiang- og Jiangsu-provinserne begyndte i sommer at skære ned i strømforsyningen til fabrikker, og flere andre delstater er siden fulgt efter.

Kina havde sat sig for at blive 20 procent mere energieffektiv i 2010 end i 2005, og var indtil sidste år godt på vej med en effektivitetsforbedring på 14,4 procent. Men de mange penge brugt på at stimulere økonomien efter finanskrisen har sendt udviklingen i den gale retning, for mange af pengene er gået til at bygge infrastruktur med en masse stærkt energiforbrugende beton- og stålkonstruktioner.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her