Læsetid: 4 min.

Svenskernes svære valg

Mange svenskere var i tvivl til det sidste: Skulle de blive hos Socialdemokraterna eller gå et skridt mod højre? De første valgstedsmålinger så ud til sikre de borgerlige regeringspartier et historisk genvalg uden dog at få et sikkert flertal i Riksdagen
Medlemmer og st©™tter af det indvandrerkritiske Sverige°©demokraterna fejrer, at de ved valgstedsm?lingerne s©™ndag aften inden redaktionens slutning s? ud til at f? 4,6 procent af stemmerne og dermed ryger over sp©°rre°©gr©°nsen. Partiet kan derfor g? hen at blive tungen p? v©°gtsk?len i en kommende regering.

Medlemmer og st©™tter af det indvandrerkritiske Sverige°©demokraterna fejrer, at de ved valgstedsm?lingerne s©™ndag aften inden redaktionens slutning s? ud til at f? 4,6 procent af stemmerne og dermed ryger over sp©°rre°©gr©°nsen. Partiet kan derfor g? hen at blive tungen p? v©°gtsk?len i en kommende regering.

JONATHAN NACKSTRAND

20. september 2010

Efter en af de længste valgkampe i nyere tid, var det i går tid til at gå til valgstederne, for de godt 3,5 million svenskere som forventes at stemme. Men godt 15 procent af vælgerne var tæt på valgdagen i går stadig i tvivl om, hvor de skulle sætte deres kryds.

Den selvstændige erhvervsdrivende Johan Linhult på 44 år, som sidder over en kop italiensk mokka på sin husbåd i Djurgården i Stockholm, er en af dem:

»Hvis jeg stemmer på Moderaterne - Gud forbyde det - så er det, fordi jeg ikke vil have, at Sverigedemokraterna får noget at skulle have sagt. For mig er det vigtigste ved det her valg at holde dem uden for indflydelse.«

Som socialdemokratisk kernevælger er det svært for Johan Linhult at glemme, hvad Nya Moderaterna stod for for bare 10 år siden.

»Det er et svært valg, for jeg har altid stemt på Socialdemokraterna, men de er simpelthen for dårlige til, at jeg vil stemme på dem i år,« siger Johan Linhult.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu