Note
Læsetid: 1 min.

Sendte Wall Street på nedtur

Udland
5. oktober 2010

Et pludseligt dyk på 700 point i indekset - svarende til hele 10 procent. Det oplevede det amerikanske aktiemarked på få sekunder den 6. maj i år, og selv i en turbulent tid var det så usædvanligt at det måtte undersøges, mente de amerikanske børsmyndigheder. Og nu foreligger resultatet: Det var hverken dårlige nyheder om nationale nøgletal eller rod i virksomhedsregnskaberne, der forsagede nedturen, men det faktum, at én enkelt aktiehandler - ansat ved firmaet Waddell & Reed Financial - benyttede matematiske handelssystemer til at sælge 75.000 aktier til en værdi af 1,4 milliarder dollar -i en hulens fart. Rapporten fra the Securities and Exchange Commission og The US Commodity Futures Trading Commission konkluderer, at computermodellen godt kan benyttes uden panik, men hvis markedet i forvejen nervøst - den 6. maj på grund af den galopperende krise i Europa - går det galt. Ifølge myndighederne bør episoden mane til eftertanke. »Vi overvejer tiltag, som skal sikre, at markedet er fair, effektivt, gennemsigtigt og modstandsdygtigt nu og i årene fremover,« lyder anbefalingen i rapporten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her