Læsetid: 3 min.

Forfatteren, der lever af at skrive studerendes opgaver

Amerikaneren Ed Dante skriver bunkevis af skriftlige opgaver, men hans navn står ingen steder. Han arbejder for et firma, som tjener gode penge på studerendes fusk
22. november 2010

Omkring 5.000 siders videnskabelig afhandling er det blevet til i løbet af det seneste års tid. For Ed Dante, der skriver under pseudonym, er en flittig mand, som tjener til livets ophold på dumme og eller dovne studerende, der betaler sig fra at han laver deres skriftlige opgaver.

»Du har aldrig hørt om mig, men der er en god chance for, at du har læst noget af mit arbejde. Jeg er en hyret pistol, doktor i hvad som helst en akademisk lejesoldat. Mine kunder er dine studenter,« skriver Ed Dante i den amerikanske avis The Chronicle, som har haft adgang til en del af hans korrespondance med de studerende, der køber hans opgaver.

Ed Dante har efter eget udsagn bidraget til et speciale i Kognitiv Psykologi, en ph.d. i Sociologi, en håndfuld opgaver for overbygningsstuderende på International Diplomati samt arbejdet på bacheloropgaver i hoteldrift, administration og regnskab og listen er uendelig meget længere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der findes et alternativ: Bestik lærer og censor.

Sådan får mange deres eksamensbeviser i store dele af verden.

En Rumænsk veninde fortalte mig næsten stolt, hvordan hendes far havde betalt hendes lærer for at lade hende bestå.

Det er helt almindeligt.

/O

"Opgaveskriveren" Ed Dante er sansynligvis fuld af løgn og kun ude på at få opmærksomhed. Jeg kan simpelthen ikke tro på, at han har skrevet opgaver på phd og kandidat niveau indenfor områder som ligger udenfor hans egen uddannelse. Hvordan skulle han have tid sætte sig ind i minimum 5 års pensum for at skrive en enkelt opgave?

I øvrigt lyder det stærkt usansynligt, at han arbejder på op mod 20 opgaver ad gangen. Ethvert fornuftigt menneske ville færdiggøre en enkelt opgave ad gangen.

Derimod er det et helt reelt problem, at studerende kopierer direkte fra nettet. Heldigvis er den slags snyd forholdsvist nem at spotte, hvis man kender sine studerende. Når der midt i det hele er indsat et afsnit, som er skrevet i et helt andet sprog end resten af opgaven, kræver det blot en simpel google søgning at finde frem til kilden.

Er det ikke så at studenten leverer det faktuelle indehold og forfatteren kun giver rapporten en sproglig og akademisk struktur? Det synes jeg ikke er snyd..

Anne Marie Pedersen

Er det sandsynligt, at Ed Dante taler sandt?

Det er nok sandsynligt, at man kan få en anden til at skrive sin opgave færdig. I virkeligheden er det jo ofte det man gør i gruppearbejde. Her får man de tekstdele, som andre har skrevet, og skriver dem færdige samt skriver en intro og sammenhæng med deres tekststykke og resten af opgaven.

Når det så er sagt, at lyder det som en meget mere lukrativ forretning, at bruge sit hoved til egen forskning eller andet job, fremfor at tjene penge på at skrive opgaver for fattige studerende. Og hvad er det lige man fortæller omverdenen, at firmaet laver? Korrekturlæsning?

Endelig; mon ikke markedet er betydelig større i lande, hvor nogle studerende har rigtig rige forældre. Jeg nægter at tro på, at kundegrundlaget er stort nok i DK. Godt nok får studerende jo rigtig mange cafepenge, meeen...

Jeg er lidt i tvivl om hvad han taler om, laver kan opgaver for studerende fra bunden. Eller er han ghostwriter for forskere som ikke kan sætte to sætninger sammen.
Det sidste er ikke nogen nyhed, og det er vel heller ikke snyd. Det er en ting især danske forskere bør benytte hvis de ikke er virkelig stærke i skriftelig engelsk.

Er problemet ikke snarere at studerende med lavt-uddannede boglige forældre intet aner om, hvordan en opgave skrues sammen. Studerende med højt-uddannede forældre hjælper jo ofte deres børn med at skrive deres opgaver. [Og hvad er hjælp - er det spørge sin far eller sin mor, sin søster eller sin bror? eller at spørge en bibliotekar som jeg oplevede på biblioteket i går?]

Mht. det svenske program kan det vel ikke tjekke om der er citater og kilde-angivelser på? Og om de er korrekte... Måske man hellere skulle lære eleverne, hvordan de skriver opgaver korrekt....

Jeppe Lorentsen

Karsten:

De studerende lærer jo hvordan man skal skrive en større skriftlig opgave i gymnasiet. Jeg kan ikke se hvordan du kan gøre forskel på de studerende udfra deres forældres uddannelse. Det er meget muligt at den sociale arv har en betydelig indflydelse på de studerenes evner, men man må vel gå ud fra at vi har uddannelsessystem som bidrager til at mindske denne sociale arv. Ydermere er det vel de færreste universitetsstuderende der stadig bor derhjemme og får hjælp af forældrene.