Note
Læsetid: 1 min.

EU og Indien tæt på historiens største handelsaftale

Udland
14. december 2010

Den har været forhandlet længe, men nu tyder det på, at EU og Indien til foråret er klar til at færdiggøre en skelsættende frihandelsaftale. Og det er ikke hvilken som helst aftale, men ifølge EU-præsident van Rompuy den største bilaterale handelsaftale, EU nogensinde har indgået. Datoen er ikke fastlagt, men aftalen er lige om hjørnet, lyder det fra de to parter efter et EU-Indien-topmøde i Bruxelles. Og den vil yderligere udbygge det tætte handelssamarbejde mellem Europa og Indien. EU er allerede Indiens vigtigste samlede eksportmarked, mens Indien indtager en niendeplads på listen over de mest betydningsfulde eksportmarkeder for EU-landene. De seneste syv år er samhandlen mellem EU og Indien fordoblet, så den i 2009 udgjorde omkring 390 mia. kroner. Men aftalen handler om andet end salg og køb af varer. Den sender også et klart geopolitisk signal – ikke mindst til USA og Kina – om, at de to regioner har fælles interesser, siger kommentatorer til Berlingske Tidende.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her