Læsetid: 2 min.

Nyt dataangreb lukker ned for Wikileaks

Det kontroversielle WikiLeaks, er ikke længere tilgængelig, fordi netstedets datavært har lukket for serveren
Det kontroversielle WikiLeaks, er ikke længere tilgængelig, fordi netstedets datavært har lukket for serveren - opdateres
Udland
3. december 2010

WikiLeaks afsløringer af kompromitterende, hemmeligstemplede telegrammer fra den amerikanske udenrigstjeneste er ikke længere tilgængelige. Everydns.net, der er hovedvært for det kontroversielle netsted, har fredag morgen lukket for serveren.

"Domænet wikileaks.org er blevet slukket af det amerikanske everydns.net efter påståede masseangreb, skriver det sociale netværk Twitter, ifølge den svenske avis Aftonbladet.

- Jeg har fået indikationer af, at det handler om et såkaldt DDOS-angreb. Det betyder, at serveren druknes i anmodninger om ikke at udlevere informationer, siger Joakim von Braun, der er it-ekspert og sikkerhedsrådgiver for Aftonbladet. Han tilføjer:

- Det betyder, at serverne bliver overbelastede, så de ikke kan udlevere informationer. Det er ikke første gang, at WikiLeaks udsættes for angreb. Senest i tirsdags var netstedet udsat for et it-angreb, og organisationens hjemmeside blev ramt i store dele af Europa og USA.

Han siger til avisen, at det også var et DDOS-angreb. Desuden skal WikiLeaks også have været ramt af et angreb søndag.

- Det er gået i bølger i løbet af ugen, og fra tid til anden har det været vanskeligt at komme ind på WikiLeaks' server. Når det sker, giver det problemer for leverandøren, og det kan så give problemer for hele virksomheden og dens kunder rammes, siger Joakim von Braun.

Ifølge Joakim von Braun er det formentlig privatpersoner, der står bag angrebene på WikiLeaks.

- Nogen større viden og kompetence er ikke påkrævet for at udføre denne form for angreb. Det kan være en politisk motiveret ung, en amerikaner, der ser WikiLeaks som USA's fjende. Der er værktøjer på internet til den slags, siger Joakim von Braun.

Men hvis den, der står bag angrebene, ønsker at skjule sin identitet kræver det mere viden ifølge Aftonbladets sikkerhedskonsulent.

Opdatering: Wikileaks hjemmeside stadig tilgængelig

I en statusmeddelelse på Twitter meddeler Wikileaks at man flytter til Schweiz og vil kunne nås på netadressen wikileaks.ch. Ligeledes vil man kunne tilgå Wikileaks hjemmeside på denne IP-adresse: http://213.251.145.96/.

USA beskylde for at orkestrere angreb på Wikileaks. The Guardian har mere på denne historie: WikiLeaks vanishes from web as US company removes DNS support

De seneste opdateringer fra Wikileaks:

new TWTR.Widget({
version: 2,
type: 'profile',
rpp: 4,
interval: 6000,
width: 460,
height: 400,
theme: {
shell: {
background: '#333333',
color: '#ffffff'
},
tweets: {
background: '#ffffff',
color: '#000000',
links: '#005893'
}
},
features: {
scrollbar: false,
loop: false,
live: false,
hashtags: true,
timestamp: true,
avatars: false,
behavior: 'all'
}
}).render().setUser('wikileaks').start();

Serie

Cablegate

Seneste artikler

 • Saudi-Arabiens frihjul

  14. december 2010
  Det vakte opsigt da seriøse aviser som The New York Times, The Guardian og - i al beskedenhed - Information citerede, hvad Wikileaks-dokumenter havde at fortælle om det tætte, ja, intime saudi-amerikanske forhold
 • Italiensk-russisk alliance gør EU sårbar på energiområdet

  14. december 2010
  Afsløringer fra Wikileaks understreger, at Berlusconis energipolitiske samarbejde med Putin skader amerikanske og europæiske interesser
 • Rusland ønsker at lægge låg på NATO-afsløring

  8. december 2010
  NATO's hemmelige beredskabsplan mod et russisk angreb på Baltikum og Polen har foreløbig ikke affødt kritiske reaktioner fra Kreml. Strategien om at lade som ingenting tjener Ruslands interesser, vurderer professor
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Wikileaks kan stadig tilgåes via IP.
http://213.251.145.96/cablegate.html
eller
http://46.59.1.2/cablegate.html

Sådan et "angreb" fra USA giver kun mere sympati i den brede befolkning for Wikileaks

Peter H. Hansen

De pågældende netsteder hoster ikke WIKILEAKS..der er IKKE noget..desværre..progressive her i landet må hjælpe WIKILEAKS med serverplads.

Og ja, State Departments website fortjener samme omgang! SPAM DEM!

Den nederste IP som John Jensen linker virker fint.

Nogen har det svært med ytringsfrihed...

Peter H. Hansen

Til Sune O..

Rigtigt, nederste link virker nu...

"Nogen større viden og kompetence er ikke påkrævet for at udføre denne form for angreb. Det kan være en politisk motiveret ung, en amerikaner, der ser WikiLeaks som USA’s fjende. Der er værktøjer på internet til den slags, siger Joakim von Braun."

Det er noget vrøvl. Det kræver som minimum adgang til et bot-net eller virus og det kræver i sig selv højt specialiseret viden og udvikling. Hvis det var så nemt, så ville en masse teenagere lave angreb på alt muligt hele tiden. Derimod er det nemt at være anonym, man kan bruge en VPN service.

"- Jeg har fået indikationer af, at det handler om et såkaldt DDOS-angreb. Det betyder, at serveren druknes i anmodninger om ikke at udlevere informationer, siger Joakim von Braun, der er it-ekspert og sikkerhedsrådgiver for Aftonbladet."

Den sætning er en omgang vås. Man kan sige at serveren druknes i anmodninger, men ikke at den druknes i anmodninger om ikke at udlevere informationer. Og så er det EveryDNS der har meldt ud at grunden til at de lukker for domænet (de har intet at gøre med serveren) er et DDoS, der er altså ikke tale om indikationer, men en udtalelse fra domæneudbyderen EveryDNS. Det var Amazon der smed Wikileaks ud af deres servere også med DDoS som påskud. Senator Joe Lieberman har kontaktet de forskellige udbydere Wikileaks benytter sig af, men kun en enkelt har anerkendt at det var pga. pres fra USA at de har stoppet samarbejdet med Wikileaks.

Som det ser ud nu er domæne-navne stort set monopoliseret af USA, måske vi skulle speede processen op for at få det decentraliseret. Jeg læste en relevant nyhed den anden dag om a de berømte rebeller fra The Pirate Bay i øjeblikket arbejder på en Peer-2-Peer DNS service, der kan forhindre censur på domæne-plan.

Lars Poulsen:
Hvis du skal i gang med den slags så brug Tor eller kobl dig på et åbent trådløst netværk langt fra din bopæl.

Hvad kan vi så gøre ved det, hvis vi er i den gruppe der mener at åbenhed gavner demokratiet? Så skal Amazon og EveryDNS boycottes og de skal have at vide hvorfor. Grunden til at vi er kommet så langt ud som Wikileaks' kilder afslører, er fordi vi ikke tager ansvar og reagerer på den viden vi har. Politikerne skal stramme op, men det skal befolkningen sandelig også gøre og i endnu højere grad! Det er ligegyldigt med politiske ideologier og økonomiske ideologier. Det her er en kamp for demokratiet og for vores rettigheder. Rettigheder der forsvinder, hvis vi glemmer at stå fast når politikerne vil forringe dem.

Ganske vist er vores muligheder for at holde på vores ret, forringet med den forsvunde sammenhængskraft i samfundet. Gamle mod unge, fattige mod rige, indvandrere mod danskere, kvinder mod mænd osv. er alle elementer der forstyrrer demokratiet.

Første gang jeg bed rigtig mærke i, hvor stor en faktor splittelse er i undertrykkelse, var i den amerikanske slaveopdrætter William Lynch's metoder til at fastholde de sorte som slaver. Offentlig afstraffelse af problematiske elementer, gør at forældre opdrager deres børn til dit formål af frygt for deres børns fremtid. Splittelse af slaverne i rang, farve osv. mindsker risikoen for at de står sammen om en opstand. Og en billedliggørelse af dig selv som frelser.

Hvor ser vi den trend i det "moderne" samfund?

Det er absolut et problem at USA sidder på DNS rodserverne.