Læsetid: 4 min.

FBI retter hårdt slag imod USAs mafia

127 mafiamedlemmer, heriblandt lederne af syv mafiafamilier, gik i nettet, da USAs forbundspoliti gennemførte en af sine største razziaer nogensinde imod det organiserede kriminelle netværk
Her bærer familie og højtstående mafiamedlemmer John Gotti, den flamboyante leder af New Yorks Gambino-mafiafamilie ud fra bedemanden Papavero til begravelsen i Queens. Han døde af kræft, ikke af en likvidering, som det sker på film, selv om FBI's efterforskning viser, at mord på rivaliserende familier er ofte forekommende.

Her bærer familie og højtstående mafiamedlemmer John Gotti, den flamboyante leder af New Yorks Gambino-mafiafamilie ud fra bedemanden Papavero til begravelsen i Queens. Han døde af kræft, ikke af en likvidering, som det sker på film, selv om FBI's efterforskning viser, at mord på rivaliserende familier er ofte forekommende.

Doug Kanter

22. januar 2011

Scenen var som taget ud af en gangsterfilm, da de amerikanske forbundsmyndigheder i går fremlagde det anklageskrift, som har ført til anholdelsen af 127 personer i »en af de største razziaer mod mafiaen i FBIs historie,« som den amerikanske statsadvokat, Eric Holder, udtrykte det.

Brutale overfald, voldelig afpresning, ildspåsættelse, udnyttelse af illegal arbejdskraft, ulovligt hasardspil og narkohandel var blandt de mange anklagepunkter i de sigtelser, der blev meddelt offentligheden, samtidig med at politi og FBI-agenter slog til i fire forskellige stater.

Sigtelserne tegner et billede af Cosa Nostra, der ifølge avisen Philadelhia Enquirers kriminalredaktion mere om den hævnlystne voldspsykopati, som udstilles i Martin Scorseses Goodfellas end om æresbegreber og glamourøs gangsterromantik, som det kendes fra Mario Puzos klassiske Godfather. Ledere og medlemmer af syv forskellige mafiaklaner, der driver deres kriminelle foretagender i New York, New England, New Jersey og Rhode Island, var blandt de anholdte, da over 800 politifolk og agenter slog til i de fire stater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu