Læsetid: 3 min.

Højtid for tælleapparater

Universitetsstudierne er afhængige af de indtægter, man får, når studerende består eksaminer. Mange har kritiseret denne afhængighed, mens andre har ment, at censorsystemet og faglig integritet vil forhindre et kvalitetsskred. Men hvad sker der, når der indføres eksaminer uden censor?
12. januar 2011

En studerende på udvekslingsophold i USA var blevet overrasket over, at eksamensopgaver kun blev rettet af professoren, og at der ingen appelmulighed var. Da hun spurgte professoren, hvordan man som studerende kunne være sikker på retfærdig behandling, tog han det som en personlig fornærmelse og forsikrede, at hans karaktergivning altid var omhyggelig og korrekt. Det grinede vi meget af, da hun kom hjem igen. Men måske er vi selv på vej i samme retning i Danmark.

Januar er eksamenstid på universitetet, så her skal studierne tjene deres penge hjem. Eksamensafholdelse har netop fået offentlig opmærksomhed, fordi det er blevet sagt, at det svarer til at sælge elastik i metermål, når studiernes økonomi på grund af det såkaldte taxametersystem gøres afhængig af, hvor mange man lader bestå eksamen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu