Nyhed
Læsetid: 1 min.

Sikkerhedschef stilles for domstol

Der var i går heftige skudvekslinger foran oppositionspartiets hovedkvarter i Tunis. Sikkerhedsstyrker beskyldes for at stå bag uroen
Udland
17. januar 2011

Ali Seriati, der var sikker- hedschef for den flygtede præsident i Tunesien, skal møde op ved en domstol anklaget for at anstifte vold og for at true den nationale sikkerhed. Det rapporterede det statslige tv i Tunis i går.

Der har siden fredag aften været talrige plyndringer og skyderier i Tunis og andre byer. Mange lokale beboere siger, at sikkerhedsstyrker, der er loyale over for Ben Ali, har stået bag uroen.

Politi og soldater var i går i heftige skudkampe med en gruppe bevæbnede mænd foran hovedkvarteret til landets største oppositionsparti, PDP, oplyser en kilde i partiet. Mændene havde gemt sig i en bygning i nærheden, hvorfra de affyrede flere skud mod politiet, som var i færd med at gennemsøge en taxi foran hovedkvarteret, siger kilden.

Premierminister Mohamed Ghannouchi sagde i går aftes til Tunesiens statslige tv, at der vil blive udpeget en ny tunesisk regering i dag.

ritzau/Reuters

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her