Læsetid: 1 min.

Tunesiens Ben Ali sætter hårdt mod hårdt

Opstand breder sig i det nordafrikanske turistparadis - regimet svarer igen med skarpe kugler
12. januar 2011

Det begyndte som protester over høj ungdomsarbejdsløshed og politibrutalitet. Nu er det blevet 'en intifada', der kan true Ben Alis hidtil så klippesolide regime. Det skrev det franske dagblad Libération i går. Samtidig passerede dødstallet efter talrige gadekampe mellem demonstranter og politi ifølge ubekræftede forlydender 50. Ifølge menneskeretsorganisationen IFHRL kan 35 dødsfald dokumenteres.

»Det er første gang, der har været uroligheder af et sådant omfang - en klar advarsel om farerne ved at skabe et totalt unødvendigt diktatur,« siger Nordafrika-ekspert George Joffe fra Cambridge University og pointerer, at protesterne nu retter sig direkte mod Ben Alis styre.

»Ben Ali er må tænke nøje over, hvordan han politisk kan redde sig ud af det her,« >siger Joffe til BBC.

Ben Ali er Tunesiens kun anden præsident siden uafhængigheden fra Frankrig i 1956 og har hersket i landet, siden han greb magten ved et kup i 1987. Han betegner protesterne som »terrorhandlinger« iscenesat af en »ekstremistisk minoritet, der vildleder de unge«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu