Læsetid: 4 min.

Afsløring: Energiselskaber udspionerer miljøaktivister

Lækkede dokumenter viser, hvordan tre britiske virksomheder har betalt et privat sikkerhedsfirma for at overvåge aktivister
Et privat sikkerhedsfirma har på vegne af tre store britiske energiselskaber infiltreret en række miljøgrupper, heriblandt arrangørerne af de store demonstrationer ved G20-topmødet i London. På billedet ses demonstranter ved topmødet.

Et privat sikkerhedsfirma har på vegne af tre store britiske energiselskaber infiltreret en række miljøgrupper, heriblandt arrangørerne af de store demonstrationer ved G20-topmødet i London. På billedet ses demonstranter ved topmødet.

DANIEL DEME

17. februar 2011

Tre store energiselskaber har gennemført hemmelige efterretningsoperationer for at overvåge britiske miljøaktivister. Det viser lækkede papirer, som The Guardian har fået i hænde.

Energigiganten E.ON, Scottish Resources Group, som er Storbritanniens næststørste kulproducent, og Scottish Power, en af Storbritanniens største elproducenter, har betalt et privat sikkerhedsfirma for ydelser, som omfatter hemmelig overvågning af aktivister.

De lækkede dokumenter viser, hvordan sikkerhedsfirmaets ejer, Rebecca Todd, varskor direktørerne for de tre virksomhedsledere om miljøgruppernes planer. Det fremgår, at hendes kendskab til disse hviler på opsnappet e-mail-korrespondance. Endvidere fremgår det, hvorledes hun instruerer en agent i at deltage i kampagnemøder og vejleder ham i, hvordan man skal indynde sig hos aktivister.

Lækken kommer på et tidspunkt, hvor Storbritanniens politichefer er trængt af belastende afsløringer af undercover-politifolk i protestbevægelser og i den forbindelse har givet udtryk for, at private erhvervsinteresser har infiltreret protestgrupperne med langt flere undercover-spioner, end politiet har.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anne Marie Pedersen

Mange firmaer er i dag så store, at de jo reelt udgør en lige så stor magt, som mange stater. Det her er så endnu et sted, hvor der faktisk mangler lovgivning.

Egentligt benytter de vel bare de samme metoder som Greenpeace har benyttet i lang tid med stor succes.
Få en ansat på en hvalfangerbåd, liste et lille kamera med og så få nogle gode billeder i kassen.

Det er jo ren Wikileaks for kapitalister...