Læsetid: 4 min.

Vesten uddanner Gaddafis arvtagere

Muammar Gaddafi har hældt store summer i vestlige universiteter og har bl.a. fået sine sønner uddannet i Storbritannien og Danmark, for at de kunne overtage centrale magtposter i det libyske regime
Hannibal Gaddafi har boet i Gentofte og studeret på Copenhagen Business School. Nu er sønnen af Libyens leder, Muammar Gaddafi, den øverste rådgiver for ledelsen af det libyske statsejede selskab General National Maritime Transport Company.

Hannibal Gaddafi har boet i Gentofte og studeret på Copenhagen Business School. Nu er sønnen af Libyens leder, Muammar Gaddafi, den øverste rådgiver for ledelsen af det libyske statsejede selskab General National Maritime Transport Company.

Ismail Zitouny

8. marts 2011

Vi ved næsten intet om Libyen. Det har journalister, universitetsfolk og politikere igen og igen med beklagelse konstateret de seneste par uger. Men Libyens regime ved formentlig en del om Vesten. For det er herfra, Muammar Gaddafi er blevet forsynet ikke blot med våben, men også med uddannelser til regimets arvtagere.

Lederen af den anerkendte London School of Economics trak sig i sidste uge, da det kom frem, at Gaddafi Foundation har bidraget med betydelige summer til skolen til gengæld for at få kommende magtmænd uddannet her. Nu rammer en tilsvarende skandale Harvard University. Muammar Gaddafis egne sønner er blandt dem, der er blevet kørt i stilling til at overtage afgørende økonomiske og politiske poster bl.a. gennem uddannelsesophold i Vesten, herunder i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu