Læsetid: 5 min.

Eliten klar til Folkemødet

Samtlige partiledere, politikere på alle niveauer, de store organisationer og græsrodsbevægelserne har varslet deres ankomst i juni ved den første udgave af Folkemødet på Bornholm – en kopi af den svenske politikfestival Almedalsugen
Den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt var en af talerne på Almedalsugen i Visby på Gotland sidste sommer.

Den svenske statsminister Fredrik Reinfeldt var en af talerne på Almedalsugen i Visby på Gotland sidste sommer.

Henrik Montgomery

7. april 2011

Den danske indenrigsminister Bertel Haarder (V) så ud som en skuespiller fra en af de der Spies-reklamer, hvor gæsterne nægter at acceptere, at ferien er forbi.

Iført solbriller og korte skjorteærmer stod han ved hegnet ved færgelejet i Vis-by på Gotland, skuede ud over de kuperede, brostensbelagte gader og de farverige bindingsværkshuse og lyttede til den livlige summen.

»Det er en fornem politisk kultur. Lyden af tusinder af mennesker, der sidder og snakker politik i sommernatten. Det er længe siden, jeg har hørt den,« sagde han tydeligt berørt og varslede kontant, at Danmark skulle have noget lignende, inden han modvilligt slap sit tag i hegnet og begav sig hen til den ventende ministerbil.

Kun knapt et år efter vil han i dag sammen med Bornholms Kommune offentliggøre, at den fire dage lange, danske kopi af den svenske politikfestival Almedalsugen der er døbt Folkemødet og afvikles i Allinge i juni ser ud til at blive en succes.

Statsministeren og en række ministerkolleger kommer ligesom samtlige partiledere i Folketinget, et væld af EU-parlamentarikere og lokalpolitikere på alle niveauer, interesseorganisationer, græsrodsbevægelser, medier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu