Læsetid: 3 min.

'Man skal ikke hænge sig i, om der var et folkedrab undervejs'

Ingen ved, hvordan det ville have udviklet sig i Libyen, hvis vi ikke havde grebet ind, siger de, der advarede mod folkedrab. Men var der faretegn på det, spørger Information en af fortalerne for brug af det omstridte ord
Var der grund til at bruge ordet 'folkemord' inden og under flyveforbuddet i Libyen trådte i kraft? Martin Mennecke mener ikke, det er så væsentligt at hænge sig i netop dette ord.

Var der grund til at bruge ordet 'folkemord' inden og under flyveforbuddet i Libyen trådte i kraft? Martin Mennecke mener ikke, det er så væsentligt at hænge sig i netop dette ord.

Maurizio Gambarini

9. april 2011

Det er urimeligt at kritisere de danske politikere for deres brug af ordet 'folkedrab', da de skulle begrunde den danske intervention i Libyen. For hele meningen med FN's nye doktrin om 'ansvar til at beskytte', handler netop om at skride ind, mens situationen stadig er usikker, men hvor der er alvorlige tegn på folkedrab, mener Martin Mennecke, der er adjunkt i folkeret ved Københavns Universitet. Han har skrevet ph.d. om folkedrab og er tidligere rådgiver for FN's Særlige Rådgiver om forebyggelse af folkedrab.

- Hvad kan man kalde alvorlige tegn på folkedrab?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg ser at på RT kører man nyheder der handler om at NATO smider uranium`s bomber i Libyen..
Det kunne være rart hvis Information ville følge op på det..Tør i overhovedet?

Hvordan kan det egentlig være at vi bomber kampvogne, når FN mandatet siger at vi kun skal opretholde et flyveforbud..

måske ikke, men hænge sig skal man vel?

Jeg synes det er en fremragende ide med en international indsats imod folkedrab. Det er blot en skam at man ikke har nogen garanti imod, man har end ikke nogen grund til at antage muligheden af, at situstionen ikke vil blive brugt primært til at fremme amerikanskledede kapitalistiske interesser, og at som led i fremmelsen af sådanne intersser kan der nemt ske et folkemord på størrelse med det, man foregav at ville afværge.

En meget subjektiv stillingtagen for en adjunkt ved KU.

Som ekspert i folkedrab der udelukkende holder sig til den brugte retorik og ikke fakta, for at vurdere om der er et forestående folkedrab under optrapning, bør man vel basalt kunne skelne mellem retorikken at gå efter 'oprørere' eller alle 'mændene i den kampdygtige alder'.