Nyhed
Læsetid: 1 min.

Mærsk-fabrik lukket efter dødsfald

To arbejdere har mistet livet på Mærsks containerfabrik i Kina i år. Myndighederne lukkede fabrikken i en uge og undersøger stadig det seneste dødsfald
Udland
4. april 2011

Mærsks containerfabrik i det sydlige Kina har været lukket efter to dødsfald og brud på sikkerhedsregler. De kinesiske myndigheder er i øjeblikket i gang med en undersøgelse af den seneste dødsulykke den 16. februar, hvor en arbejder på fabrikken blev mast af en container.

»Det var en tragisk ulykke. Den pågældende medarbejder gik ind foran en container, der var i bevægelse fra en arbejdsstation til en anden, hvilket ikke er tilladt. Det er myndighedernes opfattelse at ulykken skyldes brud på vores sikkerhedsregler,« fortæller fabrikkens direktør, Irving Hultengren.

Han oplyser, at virksomheden suspenderede produktionen for at assistere myndighedernes undersøgelser. Myndighederne understreger dog over for Information, at det var et lovkrav, at fabrikken skulle lukkes ned for, at arbejdstilsynet kunne undersøge dødsfaldet.

Fabrikken blev genåbnet 23. februar, men undersøgelsen er stadig i gang, fortæller en repræsentant fra det lokale arbejdsmiljøtilsyn i byen Machong. En mellemleder oplyser til Information, at han er blevet afskediget som følge af ulykken. Det ønsker Mærsk ikke at kommentere.

10. januar døde en anden arbejder på fabrikken ved et muligt selvmord. Guo Feng mistede livet, da han sprang eller faldt ned fra fabrikkens tag. Direktør Hultengren bekræfter, at Guo Feng blev fundet hårdt kvæstet bag fabrikkens produktionsbygning tidligt om morgenen. Han var ligesom den anden døde arbejder 29 år. Han fremhæver dog, at Mærsk-koncernen systematisk arbejder med såkaldte 'near misses' for at minimere antallet af arbejdsulykker.

»Dette arbejde bærer ofte frugt i form af færre arbejdsulykker, eksempelvis i firmaet Maersk Supply Service,« anfører den danske direktør.

Containerfabrikken i Kina har været hårdt kritiseret for problemer med sikkerheden og undertrykkelse af arbejdernes rettigheder. I april 2009 lovede Mærsk at forbedre forholdene. pera/Mago

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her