Læsetid: 4 min.

Osama bin Laden er død

Den amerikanske præsident Barack Obama fortalte mandag morgen dansk tid i en ekstraordinær Tv-transmitteret meddelelse fra Det Hvide Hus, at en specialstyrke under CIA har dræbt Osama bin Laden. Terrorlederen befandt sig blot 80 kilometer fra den pakistanske hovedstad, Islamabad. Skududvekslingen tog blot 40 minutter og vil få dramatiske konsekvenser for såvel den amerikanske udenrigs- og sikkerhedspolitik som for præsident Obamas chancer for genvalg
Den amerikanske præsident Barack Obama fortalte mandag morgen dansk tid i en ekstraordinær Tv-transmitteret meddelelse fra Det Hvide Hus, at en specialstyrke under CIA har dræbt Osama bin Laden. Terrorlederen befandt sig blot 80 kilometer fra den pakistanske hovedstad, Islamabad
Udland
2. maj 2011

WASHINGTON DC - “I dag gennemførte et mindre team af amerikanere under min ledelse et angreb på Osama bin Laden, der dræbte ham. Operationen var succesfuld, og jeg er glad for at meddele, at ingen amerikanere blev såret.”

Sådan lød det mandag morgen dansk tid, da USA’s præsident Barack Obama meddelte ikke bare til den amerikanske befolkning, men til hele verden, at Osama bin Laden, verdens mest eftersøgte terrorleder, nu er død.

Den historiske meddelelse kom bare fire måneder før 10-års dagen for det dødelige terrorangreb 11. september 2001 på World Trade Center i New York og USA’s forsvarsministerium, et angreb som al-Qaeda stod bag, som var udtænkt og planlagt af bin Laden, og som i de seneste 10 år har været styrende for store dele af amerikansk udenrigspolitik – herunder krigen i Afghanistan - og for den amerikanske krig mod terror.

Most Wanted

Bin Laden blev 54 år gammel, han var medlem af en velstående Saudi familie og har stået på FBI’s “Most Wanted Fugitives List” siden 1999. Ud over angrebet 11. september har al-Qaeda også taget ansvaret for omfattende bombeangreb mod amerikanske ambassader i Tanzania og Kenya i 1998, hvor over 200 mennesker mistede livet, ligesom organisationen har stået bag mange andre angreb mod såvel USA som landets allierede. I dag findes celler i flere lande herunder Yemen, Irak, Pakistan og Afghanistan og i flere afrikanske lande. Terrororganisationen har altid haft bin Laden som sin ubestridte leder.

De amerikanske TV- og online-medier kastede sig over nyheden, der slap ud i medierne, før præsidenten holdt sin officielle tale. Præsidenten blev forsinket af en telefonsamtale med den pakistanske præsident Asif Ali Zardari, mens CIA’s chef Leon Panetta var i gang med at orientere både sine kolleger i resten af det amerikanske efterretningsapparat og de allierede i resten af verden. Den succesfulde operation ses som en kæmpe fjer i hatten for Panetta, der lige er blevet udnævnt som afløseren for forsvarsminister Bob Gates.

Dræbt i ferieby

Bin Laden blev dræbt i et hus nord for den pakistanske hovedstad Islamabad i byen Abbottabad. Byen er ikke mere end 80 kilometer væk fra Islamabad og er en populær ferieby for den pakistanske elite. Byen huser store luksusvillaer og en afdeling af det pakistanske militærakademi. Ifølge amerikanske militærkilder har den afdøde terrorleder befundet sig i huset i over et år. Huset blev ifølge amerikanske medier bygget i 2005 og havde “ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger” såsom en 6 meter høj mur rundt om huset, pigtråd samt to særlige sikkerhedsindgange.

Skududvekslingen varede ifølge amerikanske efterretningskilder ikke længere end 40 minutter. Pakistanske efterretningsfolk understreger med eftertryk, at styrker fra deres organisation ISI var på landjorden, da angrebet fandt sted. “Vi var der, og jeg kan ikke fortælle dig, hvem der havde fingeren på aftrækkeren, men vi var der,” lød det fra en anonym pakistansk efterretningskilde til tv-netværket ABC tidligt mandag morgen.

Udenrigspolitiske konsekvenser

Drabet vil få betydelige sikkerhedspolitiske konsekvenser for amerikansk udenrigspolitik. Militære kilder siger til Information, at bin Ladens endeligt med al sandsynlighed vil betyde, at tilbagetrækningen af amerikanske tropper fra Afghanistan vil blive fremrykket, eller i hvert fald følge den strammest mulige tidsplan, ligesom det faktum, at bin Laden befandt sig i Pakistan, også vil få betydelige konsekvenser for forholdet mellem Washington og Islamabad. Endelig vil drabet på bin Laden med al sandsynlighed gøre Obama noget nær usårlig i valgkampen om præsidentposten til næste år.

Peter Bergen, respekteret national sikkerhedskommentator på CNN og forfatter til flere bøger om bin Laden siger om drabet: “Den amerikanske krig mod terror er slut. Drabet på bin Laden kan ikke undervurderes. Han var lederen og inspiratoren uden for konkurrence, og den svækkelse af al-Qaeda netværket, som i forvejen har været under vejs i et stykke tid, er nu fasttømret.”

USA er ikke i krig med islam

Obama sagde i sin tale, at den vellykkede operation udgør en enorm sejr for den amerikanske kontraterrorindsats og efterretningsvirksomhed, men at det var vigtigt for ham, at understrege, at drabet på bin Laden ”ikke har noget med islam at gøre:”

”Som præsident Bush også understregede i dagene efter 9-11 så er USA ikke i krig mod islam og vil aldrig komme det. Bin Laden var ikke en muslimsk leder men en morder, der har stået bag mordene på hundredvis af muslimer. Han havde også erklæret krig mod Pakistan, og drabet på ham bør fejres over hele verden,” lød det fra Obama i talen fra det østlige værelse i Det Hvide Hus.

Samtidig samledes tusinder af amerikanere, der festede og sang nationalsangen uden for Det Hvide Hus på Pennsylvania Avenue i Washington DC, lige som slagordene ”USA, USA, USA” lød igen og igen. Lignende jubelscener fandt sted ved Ground Zero i New York natten igennem.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Bjerre

Tillykke til USA og praesident Obama med denne vellykkede aktion!

Lad os haabe vi nu udsaettes for mindre terrorisme.

Henrik Funch

Nu syntes jeg sku du det bliver lidt for uhyggeligt. I sidste uge kom der advarsler om al-qaeda havde atombomber gemt i Europa, og de ville springe hvis Osama Bin Laden blev dræbt, og det bliver han så 1 uge senere..Det lugter ikke godt det her..

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/wikileaks/8472810/Wikileaks-Al...

Henrik Funch

"Bin-Laden blev 54 år gammel, han var medlem af en velstående Saudi familie og har stået på FBI’s “Most Wanted Fugitives List” siden 1999."

Hvis man går ind og læser på FBI most wanted, finder man ud af, at Osama Bin Laden ikke er eftersøgt for 9/11, for som FBI siger, de har ikke nogen beviser..

http://www.fbi.gov/wanted/wanted_terrorists

Henrik Bjerre

Det betyder jo ikke noget om Al-Qaida har A-bomber eller ej. Hvis man udviser den mindste rysten paa haanden overfor terrorister af denne kaliber har man jo tabt alt.

Henrik Funch

Jeg siger bare, at når store ting sker, bliver vi altid advaret først, i sidste uge kom advarslen om at hvis Osama Bin Laden blev dræbt, så ville det og det ske, nu kan vi jo bare vente og se hvad der sker..
Hvis det sker, er jeg ikke så naiv og tro det er al-qaeda der står bag..

Vi blev også advaret i 2001 af en reporter som besøgte Bin Laden i en hule i Afghanistan, helt fantastisk skete der det at journalisten kunne finde ham, hvilket CIA ikke kunne..

http://www.google.dk/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCMQtwIwAA&url=http%3...

Henrik Jensen

Til Information:

Husk spindoktorernes gamle kampråb: Great day to bury bad news.

Læg mærke til, hvad der kommer ud af pressemeddelelser i dag.

Henrik Funch

@ Martin jensen

Jeg kan godt se din pointe, Benazir Bhutto sagde også i 2007 i et interwiev med David Frost at Osama Bin Laden var død.
Men debatten bliver bare afsporet, når det nu skal handle om et fake billede..

.http://www.google.dk/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCUQtwIwAA&url=http%3...

Rasmus Knus

OBL havde vel stadig noget værdi som inspirator for visse terrororganisationer, men derudover er det vel primært en symbolsk sejr primært med indenrigspolitisk betydning i USA.

Men om ti års jagt på OBL er et udtryk for svaghed eller styrke for USA afhænger vel af øjenene der ser.

Kaspar Olsen

Måske det i en situation som denne hvor terrortruslen nu skal skrues helt op grundet Osama Bin Ladens død, at det havde været rigtig godt hvis medierne havde turdet fortælle sandheden om den 11. september til de mange misinformerede.

Se videoen Mediernes svigt
http://www.youtube.com/watch?v=3YEilo2yZrg&feature=related

Mark Thalmay

Som Stalin havde sin Trotskij og Hitler sin Ernst Röhm har Saudi/(Bush/Obama) haft deres Osama bin Laden.

’High Noon’–Western, - film dramatik på internationalt niveau lige til Tv-nyhederne, så alle kan følge med - men ud over de 3 tusinde World Trade Center-omkomne, hvad så med alle de millioner af døde og lemlæstede afghanere og irakere?
Collateral damage?

Tjae, the human Zoo -.

Tak for kaffe, :-), :-( .

Nu hvor det arabiske forår havde vendt ryggen til vestens kamp med al Qaeda, var det tid til at Osama Bin Laden blev lagt i graven sammen med krigen mod terror.
Kagamusha, skygge krigeren alle havde brug for.....

Thomas Larsen

Robin Hood er død! Jeg voksede op med overbevisningen om at amerikanerne underkuede hele verden med deres lede imperialistiske kapitalisme. Da Tvillingetårnene sank i grus var det "pay back" for indianerne, Korea, Vietnam, Alliende, deres kommunisthetz, våbenlovgivning og alt det andet lort. Men nu fik de da endelig lukket munden på ham gavehovedet der insisterede på retfærdighed. Sikken da et held...

Kaspar Olsen

"-Nu er han altså død, men det betyder vel, at han ikke er død alligevel?"

Jo - han er og vi er mange der vil se videoen af ildkampen på Osama bin Ladens ranch i Abbottabad !

Henrik Funch

@Henrik Wagner

Jeg kan godt li ordet konspirationsteori, for så kan man lukke munden på kritikerne..
Men er der nogen der har tænkt den tanke, måske er det en konspiration?
Jeg mener, så ville det ikke være første gang i historien, at krige er blevet gennemført med befolkningens accept..

Hitler (reichsdag branden, som var starten til 2. verdenskrig)
Vietnamkrigen(Gulf of tonkin)
bare for at nævne nogle eksempler..

Hvis man læser PNAC reporten(neo konservativ tænketank) fra år 2000, kunne man godt tro, at der måske er noget om det er en konspiration, for alt det der skete efter 9/11, er præcis hvad der står i PNAC reporten..
Gasrørsledninger ned gennem Afghanistan, en aftale George Bush prøvede at lave med Taliban da han var guvenør i Texas, Saddam Hussein der skulle fjernes fra magten, fordi USA ville have en stor militær base op ad IRAN..
Og ikke nok med, hvad der skulle til for at få overbevist amerikanerne om at det var en god ide, og at det nok krævede et angreb, ala et nyt pearl harbour for at få den amerikanske befolkning ibag, sådan nogle invasioner...

Tro mig, det er ikke noget jeg finder på, det hele er dokumenteret..

http://www.google.dk/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCMQFjAA&url=http%3A%...

Kasper Thybo

Hmm, havde en international domstol ikke været mere passende?

USAs selvhævdede ret til øje-for-et-øje drab på andre landes borgere i andre lande end USA virker så destruktivt og hjælper vel næppe i det lange løb. Tænkeligt er det vel også ligeså meget en ret nu for USAs modstandere at gå direkte efter Obama?

Desuden finder jeg det vulgært at skulle finde det glædeligt at en anden person er død...

Gorm Petersen

Mig bekendt har Bin Laden aldrig gjort andet, end at udnytte sin ytringsfrihed.

I Danmark havde han været urørlig. Her står ytringsfriheden over andre hensyn.

Gorm Petersen

UT:
"Kan vi ikke for en gang skyld lade en nyhed af denne størrelse stå, uden at alle konspirations-folkene overtager debatten. Tag en fridag og lad os andre få denne dag i fred."

GP:
Her er vist en, der har sovet i timen. Man var da konspirationsteoretiker, hvis man troede, at Bin Laden stadig var i live - at han overlevede Tora Bora.

Så det her er et eksempel på, at konspirationsteoretikerne nogen gange får ret.

Kaspar Olsen

De har lige sagt i TV2 at amerikanerne har kylet liget af Osama Bin Laden i havet.
Denne sag stinker af mere end bare fup og svindel i og med at liget som er selve beviset for Bin ladens nylige død altså nu er borte og sikkert spist af fisk i havet.

Lars Hansen

@ Ulrik Tirsted

"Kan vi ikke for en gang skyld lade en nyhed af denne størrelse stå, uden at alle konspirations-folkene overtager debatten. Tag en fridag og lad os andre få denne dag i fred.
bin Laden er død, tak for det."

Haha - ja, sandheden gør ondt, og er ofte direkte ubehagelig. Men løgne dræber.

Ja, han er død. Igen.

Per Møller

I USA kan man altså idømmes flere typer af dødsdomme: gennem retssag i adskillige stater, som har udviklet ritualer om henrettelsen. Eller administrativt, dødsdomme over udlændinge, som så kan eksekveres af hemmelige paramilitære organisationer.
I Europa sender vi forbrydere for domstole, hvor de får lejlighed til at forsvare sig.
(Be)Døm selv, hvad der er bedst

Kaspar Olsen

Påstanden om Bin Ladens nylige død er hermed reduceret til at være blot en udokumenteret påstand.

Rasmus Knus

Hmm.

Med nyheden om OBL officielle død har alverdens terrorister og potientielle in spe fået en martyr uden lige som forbillede.

Havde det ikke været bedre med en alternativ løsning?

Slettet Bruger

Henrik Funch

Alt er muligt i teorien, men for mig at se ikke værd at bruge særlig lang tid på. Det får ingen ende, og som før spået kan jeg nu se, at historien allerede er ude om at han nok ikke er blevet dræbt alligevel. I sidste ende ændrer intet på min tilværelse eller syn på verden om nogle siger han er død eller ej.

Claus Oreskov

Har gemt en flaske Shampanskaja til denne lejlighed – i dag skal proppen springe!

Kaspar Olsen

Har jeg hørt hørt forkert - altså sagde de ikke i TV-nyhederne på TV2 kl 10:00 at liget af Osama bin Laden allerede var kylet i Havet ?
Nu antyder et Ritzau telegram fra 10:21 på TV2 at USA stadig har liget i deres deres besiddelse??

Lars Hansen

Hvorfor tror I alle(*) på det nu, bare fordi massemedierne siger at sådan er det?

Kan I ikke tænke selv, medmindre det står i de store aviser, og vises i hypnosekassen? Hvad er grunden til jeres ubøjelige tiltro til autoriteterne - som jo utallige gange er fanget i at manipulere, fordreje, lyve og tilbageholde. Ja, at de gør det, står jo selvsagt ikke i massemederne, derfor tror I jo heller ikke på det.
Det er i sandhed trist.

* = dem der ikke har luret den for længe siden.

olivier goulin

Liget smidt i havet inden nogen uafhængig retsmedicinsk undersøgelse har fundet sted, må man formode.

Jeg vil også forbeholde mig en vis skepsis i forhold til denne nyhed.

Et foto er så godt som intet bevis i dag, hvor selv en teenager med en smule snilde kan 'photoshoppe' den slags, så det ikke kan skelnes fra et ægte foto.

Det foreliggende billede ser unægteligt noget mærkeligt ud - og i øvrigt ville jeg forvente, at manden efterhånden var blevet noget gråhåret, som sorthårede mennesker i reglen bliver i den alder - og navnlig når de tilmed er udsat for længerevarende stress. Seneste billeder af ham i live viser faktisk, at hans skæg var begyndt at gråne.

Nu læser jeg så lige, at AP har trukket billedet tilbage, idet de ikke kan bekræfte ægtheden af det.

Mmmh.

/O

Gorm Petersen

Man kan intetsteds på nettet finde påstande om, at Bin Laden har gjort noget ulovligt.

Han har hverken skudt eller dolket nogen. Han har blot udnyttet sin (i Danmark grundlovssikrede) ytringsfrihed.

Netop nu er hans tilhængere rundt om i den arabiske verden ved at fjerne de af vesten indsatte despoter.

Så han har vel løst sin opgave ved at inspirere til opstand ?

brian fritzner

Tilsyneladende er den samlet verdenspresse lidt mere "mikrofonvenlige" for at sige det rimelig mildt, end de var igår omkring nyheden omkring bombningen af Ghadaffis søn og børnebørn.

Men nyheden kommer jo vestfra og de kunne selvfølgelig ikke finde på at lyve.....vel!

Kaspar Olsen

Således står sagen; at der uden lig intet bevis er for påstanden om Bin Ladens nylige død!

Niklas Monrad

Nogen finder det vulgært at glæde sig over en anden persons død. I dag har jeg intet problem med at blive anset som vulgær.

Det var uafvendelingt at denne glædelige dag skulle komme, uanset hvad forkvaklede hjerner måtte kunne finde på at fantasere sig frem til.

Et stort til lykke til Barack Obama, USA og resten af verden.

Gorm Petersen

Det er en stor sejr for USA og Israel.

Nu må vi håbe, at resten af verden viser sig som "gode tabere".

Peter Taitto

Ro på. Hvis vi ikke kan udvise blot den mindste smule tillid til nyhedsmedierne og bla. den siddende amerikanske regerings oplysninger, så kan vi alle pakke sammen og bagefter folde en sølvpapirshat med to strikkpinde, som antenner, der kun modtager de nyheder, vi VIL høre.
Der skal naturligvis være plads til skepsis. Men lad det nu ikke hoppe over i den tumpede paranoiditet.

Kaspar Olsen

Pt. ifølge TV2 News står huset hvor Bin Laden angiveligt opholdt sig i flammer.

Beviserne for at Bin Laden var i live 2011 bliver dermed færre hvilket til gengæld bestyrker mistanken om at hele historien om Bin Ladens nylige død kun er et gigantisk mediestunt af Orwellske proportioner

Lars Hansen

@ Peter Tage,

Meget morsom analogi med sølvpapirshatte og andet sjov. Hihi.

Hvorfor stole på nogen der har interesse i at lyve, og beviseligt også lyver?

Vi er bare mange der nu har gennemskuet agendaen, og råber op. Selvfølgelig fremstår vi som småtossede, for de hvis verdensbillede er nydeligt fabrikeret af massemediernes konstante tankelammende propaganda - det er da indlysende. Derfor poster vi links til alternative kilder, men folk vil ikke engang læse dem.
Jeg gentager: Sandheden gør ondt, men løgne dæber.

morten hvam

Oversættelse fra Dansk til Engelsk
remember tomorrow when the party ends
they will realize that there are still poor in the U.S. and there are still homeless.
their lives will not change no matter whether he is dead or not.
U.S. is still on the ass financially and there will still be many who are unemployed.
As for Osama bin Laden lives or not, the world is still on the ass

Anders Deleuran Fajstrup

@ Gorm Petersen:

"Man kan intetsteds på nettet finde påstande om, at Bin Laden har gjort noget ulovligt."

Nej, hvis det ikke er på nettet, så findes det ikke...

LOL!

men, øh, denne her side findes altså heller ikke? http://www.fbi.gov/wanted/topten/usama-bin-laden
Den indehlder da påstande om han har gjort noget ulovligt, lige som på denne her: http://da.wikipedia.org/wiki/Osama_bin_Laden

Navid Rezaie

Det hele er et spli for galleriet og i hopper sku alle sammen på den...

Henning Pedersen

Jeg er stadig af den opfattelse, at Hans Christian Schmidt bør gå af som transportminister.

brian fritzner

Hørt Henning og sæt ham på listen over FBI's top-ten-most-wanted!

Mads Kjærgård

Det er vist fastslået i de fleste historiebøger, at nazisterne ikke stod bag branden på Rigsdagsbygningen. Men Göring siges at have haft et smil a la Bush på, da han hørte nyheden. Men at nazisterne selv skulle have gjort det, er rent faktisk en meget sejlivet konspirationsteori, som er gået hen og blevet sandhed. Bortset fra det, så synes jeg, at der er god grund til at stille spørgsmålstegn ved amerikanernes sanddruelighed, historien har jo vist, at de er mere end villige til at gå på kompromis bare det tjener deres formål.

Kaspar Olsen

Det går sørme stærkt
Søndag .
Osama bin Laden bliver skudt.
Og hans lig smidt i havet.
Og huset som bin Laden angiveligt boede i er allerede blevet brændt ned til grunden.
Amerikanerne har åbenbart og mærkværdigvis haft travlt med at fjerne de fysiske beviser for at Bin Laden rent faktisk kunne have været i live indtil søndag.

Men det amerikanske folk incl. de amerikanske sportsfolk jubler som fuldstændigt forudsigeligt og Ritzau rapporterer villigt fra dette Orwellske mediestunt.

Niels Mosbak

Hurrahhhhhh - riv mørkelægningsgardinerne ned, ophæv terrorlovene, løslad fangerne i Guantanamo og på Bagram Airbase, krigen mod terror er død, stands hetzen mod musl.... - nå nej vent - hvis han er død lige nu, hvorfor havde CIA så brug for at fremstille en "fake" Usama Bin Laden der optrådte som den skinbarlige djævel selv og sende det på TV, som om det var sandheden?

Er vi ikke bare vidne til at en mand der døde i Tora-Bora bjergene for 10 år siden nu officielt og ensidigt er erklæret død af USA.

At deres selvopfundne marionet til dække over amerikansk involvering i 11. september nu kan stedes til hvile, også officielt - fordi de ikke har brug for ham mere, fordi han ikke længere var i stand til at skræmme masserne - jeg mener nu har han siddet i en hule og kæftet op i så mange år at han ikke virkede troværdig mere - der skete jo ikke noget.
Og så har de sparet penge på dusøren, skilt sig af med liget (sic) og snip snap snude - så er den historie ude....

Det er det mest utrolige folk gerne vil tro på, bare det serveres i en flot indpakning.

Joakim Vilandt

Såeh... Som gymnasieelev kan jeg rapportere, at vi gentagne gange har skulle læse Bush' War on Terror-tale og analysere den. Nu bliver Obama's tale sikker del af kanon.

Peter Taitto

Lars Hansen

Jeg pillede en af nettets mere kuriose teorier, i forbindelse med Obamas fødselsattest, fra hinanden, i en anden artikel her forleden. Jeg tror, du udmærket er klar over hvilken artikel, det drejer sig om. Så jeg kan snildt omskrive din sidste linje til:

"Mangel på indsigt undskylder ikke hyldest til selvbedraget."

Tro på hvad du vil. Men du får ikke mere ret fordi du råber og skriger.

Gorm Petersen

SP: Hvad kan vi gøre for at hjælpe vore despoter mod de folkelige oprør ?

SV: Vi kan så splittelse blandt oprørerne, som lige nu synes at være et gnidningsfrit samarbejde mellem pro-arabiske og pro-vestlige grupper. Vi lader som om vi har fået ram på Bin Laden.

Når der så udbryder indbyrdes kampe mellem de forskellige grupperinger, kan vore despoter ånde lettet op (og vores adgang til billig olie ligeså).

Husk - det er kun et døgn siden man var konspirationsteoretiker, hvis man troede, at Bin Laden overlevede Tora Bora.

Lars Hansen

@ Peter Tage,

Ja, der har været masser af ballade om den (i mine øjne ligegyldige) fødselsattest. Men hvor vil du hen? Den eneste relevans attestsagen kunne have, var, at tage opmærksomheden væk fra den med denne pseudonyhed som kommentarerne handler om.

Jeg råber og skriger..? Ja, kald det bare det, hvis du synes det skærer i ørerne.

Heinrich R. Jørgensen

Vrøvle-historien handler vel alene om, at det er på tide at en anden erklæres som den personificerede ondskab og de frygtsommes nye hadeobjekt?

Før Libyen invaderes for alvor, skal Gaddafi kunne erklæres for verdens ondeste og ledeste karl - uden forbehold.

Når en forlængst afdød skal aflives, er det en type fortælling som bedst lader sig fortælle i tegneserie-format. Hvilket synes netop at være genren, om end billedsiden er meget tynd.

At USA's politiske ledelser kan opfinde så debil en historie, og få alverdens medier til at tage det alvorligt (inklusive regeringer i andre lande), er en grotesk illustration af hvor dybt rodfæstet godtroenheden og naiviteten er hos de fleste mennesker.

Tom W. Petersen

Nå, så er bin Laden altså blevet myrdet.
Man ser ham ustandselig præsenteret som manden bag ødelæggelsen af World Trade Center. Men er det nogen sinde bevist?

Sider