Nyhed
Læsetid: 1 min.

Osama bin Laden død

Udland
2. maj 2011
Kilder siger i de amerikanske medier, at bin-Laden blev dræbt i et hus uden for den pakistanske hovedstad Islamabad

WASHINGTON DC - Amerikanske kilder bekræfter over for Information, at masterminden bag ikke blot terrorangrebet den 11. september 2001 men bag hele det verdensomspændende al-Qaeda netværk døde under et angreb fra CIA i den pakistanske hovedstad. At det skete ved hjælp af såkaldt hum-int og ikke via et ubemandet droneangreb i grænseområderne i det nordlige Afghanistan har stor betydning. Pakistanske kilder siger til CNN, at den pakistanske efterretningstjeneste ISI var i samarbejde med CIA om angrebet. I USA ses den hurtige pakistanske udmelding som et forsøg på at komme en potentiel skadevirkning i forkøbet, nemlig den der ville fremkomme, hvis bin-Laden havde opholdt sig i længere tid i Islamabad, hvilket ville bekræfte amerikanske formodninger om at kræfter i Pakistan holdt hånden over terrorlederen.

I den amerikanske hovedstad førte nyheden til spontane glædesdemonstrationer foran Det Hvide Hus. Allerede før præsidentens tale samledes omkring hundrede amerikanere sig med flag og sang nationalsangen "The Star-Spangled Banner" uden for det bevogtede hegn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kaspar Olsen

Åh - det er en vidundelig nyhed.
Nu kan vi endelig hive mørklægningsgardinerne ud af vinduet og allesammen løbe ud på gaden og råbe højt Hurra medens vi vifter med vores elskede dannebrogsflag.
De 10 onde år er ovre.
Fortryllelsen er slut.
Jøden Emmanuel Goldstein - jeg mener terroristen Osama bin Laden er død.
Vi kan vende tilbage til normale tilstande uden overvågningssamfund og de altid ydmygende sikkerhedstjeck i lufthavnen.
Ved de forresten, at jeg har hørt at Misse Møghe blev undersøgt i hendes permissioner for missiler og dynamit da hun sidste år skulle på tur med pensionistforeningen til Mallorca?
Det er en skandale kan jeg godt sige Dem!
Men nu er det slut.
Nu skal vi allesammen se Olsen Banden på TV og have noget kaffe fra Madam Blå og hygge os medens at solen synker ned over kolonihavekvarteret.
Nu bliver det godt at leve igen.
Men nu må jeg løbe - jeg skal ud på gaden og skyde skud op i luften med min maskinpistol og dertil råbe Højt Hurra.
Overvågningssamfundet behøves ikke længere.
Er det ikke dejligt.
Hurra Hurra

Rene Hansson

LOL Kaspar :o) Jeg vil nøjes med at glæde mig over, at den bandit er ryddet væk fra brædtet, om det får realpolitisk betydning er en helt anden historie.....

Morten Lange

Lad Kaspar more sig, men desværre må vi i den vestlige del af verden frygte at mange vil føle sig kaldet til at hævne bin Ladens død.

Thomas Holm

OBL vil nok hurtigt bliver erklæret martyr og helgen.

Marianne Mandoe

Terrorisme er en Hydra.
Skær ET hoved af, og to nye vokser frem.

Ikke at det er fint at Bin Laden er taget ud af cirkulation, men det havde være så meget bedre hvis de havde fanget ham i stedet for at dræbe ham.

Kaspar Olsen

Morten Bjørn

Betyder det snak mon at vi borgere i "Korsbæk og omegn" mod alle forventninger nu er endnu mere truet af terrorisme end før da Osama var i live?

Lars Hansen

Red Alert: Government Had Osama bin Laden Frozen for Years:

http://www.infowars.com/red-alert-government-had-osama-bin-laden-frozen-...

Hvornår lærer tænkende mennesker ikke automatisk at stole på massemedierne?

Michael Skaarup

bump...

Frederik Kortbæk

@Marianne,
Der har været ordre til at dræbe ham.OBL har jo erklæret at det var ham der stod bag 11.9.Han vidste var der ville komme. En retssag vil blot blive en mulighed for OBL til uønsket propaganda. Desuden vil der skulle ofres enorme summer på at sikre ham mod overgreb.
Nej, jeg tror ikke der kan findes en person på denne klode som vil begræde hans død udover nogle fanatikere og vildledte. Han er af samme støbning som Hitler. En person som ikke har givet noget godt til menenskeheden.

Kaspar Olsen

Bernazir Bhutto der blev myrdet i attentat i 2007 fortalte før sin død at Osama bin Laden (allerede dengang) var blevet myrdet.

Michael Skaarup

Lars har du selv læst det?.- synes du ikke det er en anelse ulden, og kun baseret på enkelte personers udtalelser,der væves sammen til den halve verden er komspireret imod den anden halvdel.

gør dig selv en tjeneste,og lad vær med at tro på hver eneste støjsender, der siger samfundet imod.

Historien er for at AJ ikke skal lave en blossom goodchild, der på toppen af sin mani, fik sat dato på, besøg fra rummet.d. 14 oktober 2008.

Kaspar Olsen

Er sandheden at vi lever på en løgn?
Er det derfor at sandheden altid er ilde hørt?

(Citat fra Willy Sørensen
Aktuelt dengang og stadig aktuelt idag)

Birger Nielsen

Fantastisk - så den amerikanske regering under Bush skulle have frosset OBLs lig ned, for derefter at overlade det til demokraterne og Obama at høste frugterne ved at offentliggøre hans død.

Så er der måske alligevel håb om at DEM og GOP kan arbejde sammen!

Marianne Mandoe

@ Frederik

Der er forskel på "Fanget" og "Føre retssag".

Men bortset fra det kan retfærdighed og retssystemet ikke gradbøjes alt efter hvor meget eller lidt man bryder sig om folk.

Fair nok hvis han er blevet dræbt i en regulær kamp, men hvis de KUNNE have taget ham til fange, så skulle de have gjort det.

Kaspar Olsen

Birger Nielsen

-"så den amerikanske regering under Bush skulle have frosset OBLs lig ned, for derefter at overlade det til demokraterne og Obama at høste frugterne ved at offentliggøre hans død."

Hvorfor ikke. Det taktiske spil, du ved.
(Og synes du egentlig, at der er den store forskel på Obama og Bush altså bortset fra hudfarven og Obamas talent for at holde tale.)

odd bjertnes

Der ledes med lys og lygte efter noget at kritisere....:-D
Det kommer nok op ad dagen ....

Kaspar Olsen

-"Der ledes med lys og lygte efter noget at kritisere….:-D
Det kommer nok op ad dagen …."

Nej det kommer nu. Man er utålmodig og vil straks se videoen af ildkampen mod Osama bin Laden så man dog har noget at diskutere på værtshuset med grisehandleren fra Ritzaugade.

Per Thomsen

Osama bin Laden – er det ikke navnet på en af de mange lejesoldater den amerikanske efterretningstjeneste i sin uddannede til at føre krig mod Sovjetunionen i Afghanistan?

Lars Hansen

Jo, Per Thomsen. Ganske som FBI-tolk Sibel Edmonds har udtalt sig om. Han var på CIAs lønningsliste indtil 10. september 2001.

Kaspar Olsen

Der ledes med lys og lygte efter noget at kritisere….:-D
Det kommer nok op ad dagen

Ja og det gjorde der da så sandelig.
De har lige sagt i TV2 at amerikanerne har kylet liget af Osama Bin Laden i havet.
Den sag stinker af mere end fup og svindel i og med at liget som er selve det klippefaste bevis for Bin ladens nylige død altså nu angiveligt er borte og sikkert nu spist af fisk i havet.

Thomas H. Pedersen

Så han var på lønningslisten selvom han havde udført terror imod amerikanske mål i 1998?.

Per Thomsen:
Der var en masse muslimer som tog på hellig krig i Afghanistan under Sovjetunionen invasionen. ligesom i dag som i Tjetjenien og på Balkan.
Hvorfor skulle en antiamerikaner (Bin Laden) tager penge og uddannelse af amerikanerne?

Kaspar Olsen

Uden liget af Osama Bin Laden er påstanden om hans nylige død hermed reduceret til at være blot en udokumenteret påstand.

Kaspar Olsen

Har jeg hørt hørt forkert - altså sagde de ikke i TV-nyhederne på TV2 kl 10:00 at liget af Osama bin Laden allerede var kylet i Havet ?
Nu antyder et Ritzau telegram fra 10:21 på TV2 at USA stadig har liget i deres deres besiddelse??

Kaspar Olsen

Ritzau kl. 10:30
-"Osama bin Ladens lig er blevet begravet i havet, rapporterer amerikanske medier."

Ritzau kl 10:21 på TV 2
-"Osama bin Laden skal begraves i havet"

Enten foregår der noget Orwelsk lusk ude i kulisserne eller også trænger Ritzau-folkene til en kop kaffe?

Kaspar Olsen

Således står sagen; at der uden lig intet bevis er for påstanden om Bin Ladens nylige død!

Kaspar Olsen

Pt. ifølge TV2 News står huset hvor Bin Laden angiveligt opholdt sig i flammer.

Beviserne for at Bin Laden var i live 2011 bliver dermed færre, hvilket til gengæld bestyrker mistanken at historien om Bin Ladens nylige død kun er et gigantisk mediestunt af Orwellske proportioner !