Læsetid: 2 min.

Saudiske kvinder får eget universitet, men intet job

Saudi-Arabien åbner verdens største universitet for kvinder, men selv når de får deres akademiske grader, vil kvinderne ikke kunne finde arbejde i verdens mest kønsopdelte land
1. juni 2011

For to uger siden blev verdens største universitet for kvinder åbnet af kong Abdullah af Saudi-Arabien i udkanten af hovedstaden, Riyadh. Princess Nora bint Abdulrahmans University er en ambitiøs satsning: Det har kapacitet til 50.000 studerende og skal angiveligt lette kvinders adgang til studier inden for især handel og naturvidenskab. Det har sit eget universitetssygehus foruden laboratoriefaciliteter og biblioteker.

Spørgsmålet er imidlertid, hvordan denne satsning spiller sammen med det islamiske kongeriges uhyre rigide regler for kønsopdeling. Hvad skal der ske med disse mange kvindelige akademikere efter endt uddannelse? Mange saudiske kvinder er allerede veluddannede. Alligevel udgør kvinder mindre end 15 procent af arbejdsstyrken og tjener langt mindre end mænd.

»Vi må løbende vurdere, om denne nye institution kommer til at åbne de mere mandsdominerede felter op for kvinder,« siger Nadya Khalife, en regional menneskeretsobservatør tilknyttet Human Rights Watch.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer