Læsetid: 4 min.

Den stenrige kvinde bag Strauss-Kahn

Man siger, at bag enhver stærk mand står en stærk kvinde. Den skandaleramte eks-chef for IMF, Dominique Strauss-Kahn, er blevet holdt oppe, moralsk som økonomisk, af sin velhavende, berømte og magtfulde hustru, journalisten Anne Sinclair
Udland
21. maj 2011
Rygtet vil vide, at Anne Sinclair og Dominique Strauss-Kahn lever i et åbent forhold. Sinclair bakkede da også sin mand op, da han blev afsløret i at have en affære med en ansat i IMF og på den baggrund blev beskyldt for magtmisbrug.

Rygtet vil vide, at Anne Sinclair og Dominique Strauss-Kahn lever i et åbent forhold. Sinclair bakkede da også sin mand op, da han blev afsløret i at have en affære med en ansat i IMF og på den baggrund blev beskyldt for magtmisbrug.

PARIS Det kan godt være, at den tidligere direktør for Den Internationale Valuta-fond (IMF) Dominique Strauss-Kahn er anklaget for seksuelt overgreb og forsøg på voldtægt af en stuepige på et luksushotel i New York.

Men hjemme i Frankrig har befolkningen frikendt ham: En meningsmåling viste i denne uge, at 57 procent af franskmændene tror, der er tale om et komplot imod Strauss-Kahn. Blandt den del af befolkningen, som stemmer på socialistpartiet, drejer det sig om 70 procent.

Og skulle selv de få nok af deres evige comeback kid Strauss-Kahn har gennem tiden taget nogle uvirkeligt dybe dyk i suppedasen for så at komme tilbage imod alle odds står Strauss-Kahns hustru, Anne Sinclair, fortsat ved hans side.

Sådan har det i hvert fald været indtil nu, forklarer Raphaëlle Bacqué, der er en af avisen le Mondes spydspidser inden for den politiske journalistik, og som netop har skrevet en længere portrætartikel om Strauss-Kahns hustru.

»Hver gang, der har været et problem, hvad enten det har været juridisk eller i forhold til hans privatliv også i forbindelse med hans opførsel over for kvinder har Anne Sinclair forsvaret ham,« siger hun til Information.

Raphaëlle Bacqué tænker ikke mindst på den affære, Sinclairs mand indledte med en anden ansat i valutafonden, den ungarske Piroska Nagy, umiddelbart efter at han var tiltrådt i 2007. Sagen endte på forsiderne af alverdens medier, da affæren blev genstand for en undersøgelse af, hvorvidt der var tale om magtmisbrug fra Strauss-Kahns side.

Det var der ikke, lød konklusionen. Anne Sinclair postede et indlæg på sin blog om, at hun og hendes mand elskede hinanden, som de havde gjort fra starten. Rygtet siger, at parret lever i et åbent forhold, og at Sinclair selv har eventyr men den slags fortæller de franske medier som bekendt intet om.

Kendt fra tv

Og modsat sin mand har Anne Sinclair ingen skandaler på cv'et, som har kunnet sælge aviser i metermål verden over. Som ung læste hun statskundskab og jura. Senere henrykkede hun de franske tv-seere med sin overjordiske karisma og sine blå øjne, da hun fra 1984 til 1997 var vært på den politiske tv-udsendelse Sept sur sept (Syv ud af syv). Dengang var Sinclair både den mest kendte og bedst betalte journalist i Frankrig. Hun var i forvejen stenrig takket været den sæk med fantasillioner af franc, hun arvede efter sin morfar, kunstsamleren Paul Rosenberg.

Siden hun giftede sig med Dominique Strauss-Kahn i 1991, har hun delt alt, hvad hun ejer, med ham og gjort, hvad der stod i hendes magt for at hjælpe ham i hans politiske karriere.

»Først og fremmest har hun hjulpet ham finansielt. Ikke kun i forhold til at opretholde parrets livsstil, men også i forhold til hans politiske liv. Da han begyndte at drømme om at blive præsident, var det hende, som betalte lokaler, meningsmålinger og samarbejdspartnere,« forklarer Bacqué.

Samtidig er Sinclair som tidligere politisk journalist en god sparringspartner for Strauss-Kahn, ligesom hun har kunnet skaffe ham nærmest fri taletid i de store franske medier.

Endelig har Anne Sinclairs store samling af navne og adresser på franskmænd, det er godt at kende, givet Strauss-Kahn adgang til inderkredsen af la gauche caviar (direkte oversat: kaviar-venstrefløjen), som franskmændene kalder den del af venstrefløjen, der tilhører overklassen og som lever derefter.

Denne kreds tæller andre mondæne par som for eksempel Badinter-duoen: Robert Badinter er en kendt advokat, der i sin tid som justitsminister for François Mitterrand fik ophævet dødsstraffen, og hans hustru, Elisabeth Badinter, er filosof, celeber feminist og som Anne Sinclair ubegribeligt rig. I denne uge har netop Robert Badinter offentligt forsvaret sin gamle ven og udtrykt forargelse over den behandling, Strauss-Kahn får af det amerikanske retsvæsen og af medier verden over.

En politisk virksomhed

Med en hustru som Sinclair kan man næsten komme i tvivl om, hvorvidt Dominique Strauss-Kahn ville have været noget uden hende. Det ville han, mener Antoine Guiral, der er journalist på dagbladet Libération.

»Anne Sinclair har tilladt ham at springe nogle skridt over, men han er meget talentfuld. De er som en lille politisk virksomhed, hvor hun hjælper og støtter ham i kampen for at erobre magtpositionerne. Det er uden tvivl begyndt som en kærlighedshistorie og har udviklet sig til en kamp om at erobre magten sammen,« vurderer han.

Guiral var med i den gruppe af journalister, som for nogle uger siden spiste frokost med Strauss-Kahn. Derfor overhørte han, hvordan Frankrigs måske kommende præsident stort set forudså sit fald ved at forestille sig, at en ung kvinde ville kunne anklage ham for voldtægt, hvis nogen ellers var villige til at betale hende for det ...

Under frokosten kom det også frem, at Strauss-Kahn regnede med, at han ville blive valgt til socialisternes kandidat til præsidentvalget og senere ville kunne indtage Elysée-palæet. Sammen med Sinclair.

Da Strauss-Kahn i sidste weekend blev tilbageholdt af amerikansk politi og senere blev sat i fængsel, erklærede Sinclair i en pressemeddelelse, at hun var overbevist om hans uskyld.

Men vil Anne Sinclair fortsat stå ved Strauss-Kahns side, uanset hvad dommen lyder? Ja, mener Guiral:

»Hun har en ambition om at være den perfekte hustru og forsvarer altid sin mand,« lyder hans vurdering.

Læs også: 'Franskmænds forståelse for kendtes eskapader', Sektion 1 side 19 og 'Magt, sex og urfaderens død', Sektion 2 side 22

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Nic Pedersen

Parret her får da i det mindste de hjemlige kystbanesocialister til at ligne sande proletarer! :-DD

Thomas Dahl

Hvornår mon den næste franske revolution kommer og smider denne 'ny-adel' på porten?
At franskmændene fortsat stemmer på såkaldte 'socialistiske' politikere som på et så absurd plan intet har til fælles med deres vælgere udover sproget er mig ubegribeligt.

Per Jongberg

Der er sågar franskmænd, der stadig tror, at Mitterand var socialist ... de har endnu ikke fået armene ned efter valgnatten i 1981.

John Houbo Pedersen

Soap Opera, who gives a damm! Media whores! American dobbelt standards!

birte nyholm

De første reaktioner med teorier om et komplot fra den siddende franske regerings side og at stuepigen skulle være ’plantet’ er der ikke mange der tror på mere. Voldtægtsforsøg kan ikke sammenlignes med en lille romance, som hustruerne til politikere tit tolererer.
Jeg ser denne retssag som et godt socialt fænomen: DSK har opført sig som herremændene i gamle dage, der syntes at det var deres ret at hoppe på tjenestepigerne og det ansås som helt normalt. Nu tager man hendes beretning alvorligt, anholder ’den mægtige mand’ og fører en retssag. At hun er ’sort’ spiller heller ikke ind i bedømmelsen af hendes troværdighed (hvordan ville det have været for bare 50 år siden). Efter hvad jeg har læst er hun blevet modtaget som flygtning og har haft traumatiske oplevelser i hjemlandet, hvad der ikke gør hendes nuværende traume nemmere at håndtere. Men stuepigens fortid og liv vil nu blive endevendt og forsvaret for DSK vil gøre alt for at svine hende til. For øvrigt er der vendt op og ned på hendes liv, da hun ikke mere kan gå på arbejde og ikke kan opholde sig i sit hjem – hun har nu en hemmelig adresse. Forhåbentlig får hun både psykologhjælp og støtte til at komme videre.
Jeg vil tilføje at jeg beundrer Anne Sinclair for hendes fortid som TVstjerne; intelligent, reel, hårdtarbejdende, charmerende. At hun tilgiver sin mand at han ikke har kunnet styre sine impulser, er storsindet – men i denne sag er det ikke hende der er offer, selv om hun sikkert også har brug for støtte fra sin familie og nærmeste venner.

Per Møller

Rolig nu - DSK er socialdemokrat (højresocialdemokrat) og har giftet sig for tyve år siden med en kvinde, som har modtaget en arv. Hvad i Himlens navn har det med "Kystbanesocialisme" at gøre?
Nej, I er bare potentielle Se&Hør-læsere, som svælger i velstilledes ulykke.
Pak Jer dog væk!

Poul Simonsen

Er der nogen forbindelse mellem Anne og den amerikanske forfatter Upton Cinclair, der skrev om forholdene for slagteriarbejdere i Chicago og Europa i mellemkrigstiden???

Per Møller

@birthe nyholm: det må være dejligt at have en krystalkugle som din, der kan berettige til at dømme en mistænkt uden rettergang. Eller er det specifikt for voldtægter at enhver anmeldelse er en dom?
Iøvrigt kan du læse i artiklen at der er ca. 57% af ca. 60 millioner franskmænd, som tror på en konspiration.
Hvordan kan du så fastslå at der ikke er mange der tror på den vinkel? er over 30 millioner ikke mange? eller?

Næppe, navnet er almindeligt bl.a. optræder det som stednavn adskillige steder i USA/Canada.
Upton Sinclair er absolut en (gen-)læsning værd.

birte nyholm

Jeg beklager også at det måske ser sort ud for valget i Frankrig nu – håber inderligt at socialistpartiet finder en god afløser, så vi undgår skrækscenariet med Sarkozy eller Marine Le Pen ved magten. Det er da meget naturligt at følge med i den politiske udvikling og meningsmålingerne nu. For øvrigt synes jeg at IMF omsider skulle have en chef fra et ikke-europæisk land, men det bliver nok ikke til noget.

Niels Mosbak

Per Møller

Det er godt nok mange år siden Socialdemokrater kunne bryste sig af at være et Socialistisk Parti. Og manden skal da også kendes på sine gerninger.
En suite til 16.000 - mon ikke han kunne nøjes med lidt mindre til sig selv - og lidt mere til partiet?

Per Møller

@Niels Mosbak - Pkt 1. enig. socialdemokrati har intet med socialisme at gøre Pkt. 2 jeg synes som udgangspunkt at det er sympatisk at nogle partier har "partiskat" som gør at valgte kandidater betaler forskellen mellem en eller anden (lavere) sats og den valgtes løn til en partikasse til verdens forbedring.
Jeg opponerer bare imod at dømme og bedømme folk ud fra en overfladisk betragtning om at har man penge, bør man også være liberalistisk eller "natiolal konservativ"
Synspunkter, som jeg tror hovedsageligt fremmes af kræfter, som ikke ønsker samfundet noget godt.

birte nyholm

Hej Per Møller – det er jo rigtigt, at DSK ikke er dømt endnu, men bare det, at man fører en retssag og tager stuepigen alvorligt synes jeg er en god ting. Jeg tror på hende, for hvilken kvinde ville udsætte sig for al den medieopmærksom og snagen i privatliv, som hun nu bliver udsat for – hvis hun havde vidst hvem hotelgæsten var, havde hun måske ikke anmeldt noget.
Jeg læser også kommentarerne i de franske aviser og nu er stemningen ved at vende åbenbart fordi man nu er forarget over det store beløb der er brugt til kaution og de venstreorienterede feminister er ved at komme på banen med artikler.

Per Møller

@birte nyholm: du har valgt side og fældet din dom. Det er dit valg ikke at tro på processen, du opfører dig bare som den jublende pøbel under hekseafbrændinger. Og det fremgår så også af din afslutning at vores problem er at mænd er voldtægtsforbrydere, som heldigvis kan holdes i skak af behjertede venstreorienterede feminister.
Jeg har ingen anelse om hvorvidt DSK er voldtægtsmand eller ej og han har iøvrigt ikke min sympati, jeg synes bare ikke om "presse-lynchninger".
Men vi står nok for langt fra hinanden til at komme overens; jeg har f.eks.ingen præferencer for lederen af IMF, som jeg dybest set ser som et instrument for den vestlige imperialisme. Men det er formentlig ok for dig

Og til Niels: tak for at bringe fornuft tilbage i debatten.

Robert Kroll

Læsere af Information formodes at være fornuftige og i besiddelse af en kritisk sans ???

Derfor undrer det mig se, at nogen allerede har fældet dom i sagen.

Hvad nu hvis han ( mod de flestes forventning) bliver helt eller delvist frifundet ?

Vi kender jo kun sagen fra pressen, og den er ikke altid udtømmende m h t informationer og fakta ??

At socialdemokrater/socialisterr i dag er mere jet-set agtige end ved forrige århundrede skifte er vel OK - god mad, viden, uddannelse og kulturelle interesser er ikke forbeholdt en økonomisk overklasse,

birte nyholm

Hej igen Per Møller
’Den jublende pøbel under hekseafbrændinger’ må så være alle de kommentarer, der følger artiklerne og jeg indrømmer at jeg har læst en stor del af dem og nærmest moret mig over de fantasifulde konspirationsteorier som folk fandt på især i starten og jeg var chokeret over beskyldningerne mod stuepigen: del af et komplot ledet af Sarkozy fordi DSK stod til at vinde valget næste gang – at hun nu fik sit ’greencard’ (som hun allerede har) og en stor sum penge – alle mulige kommentarer om hendes udseende (hvorfor skulle DSK overfalde hende, der ikke var særlig køn, når han sagtens kunne have bestilt en ’luksusdame’) - teorier om at hun havde været velvillig men var blevet sur over at hun ikke fik bedre betaling for ydelsen – whatever – at hun fik et barn som 15årig og sikkert havde HIV, da hun jo kom fra Ghana.
Det er nok på grund af disse uhyrligheder, at jeg har valgt side til fordel for kvinden, for alle de beskyldninger kan man godt sammenligne med hekseafbrændinger.
Jeg mener også at IMF repræsenterer vestlig imperialisme (så dér er vi ikke langt fra hinanden). Men siden organisationen ikke står til at blive opløst, kunne man håbe på at en ikke-europæisk leder kunne ændre lidt. Sikkert et naivt håb.

birte nyholm

Undskyld - Indledningen til mit svar faldt ud:

Det er klart at jeg følger med i de politiske konsekvenser af den historie – og aviserne Le Monde og Libération, som jeg læser hver dag, følger sagen tæt, så jeg kan ikke undgå at læse artiklerne om det.

Per Møller

@birte nyholm: "på grund af disse uhyrligheder" - øhh, hvilke? er det rygterne du taler om? Hvad ved du om DSK's forhold til prostitution?

Og mht IMF er din forhåbning helt ukvalificeret: du kunne da i det mindste forholde dig til IMF's politiske rolle og ageren i stedet for bare at trække dit "geografiske"/"regionale" kort. På trods af at DSK er en mand og socialdemokrat, er der mange økonomer, som mener at han har ændret IMF's rolle i sin ledelsestid.

Hvad farmand gør, er altid rigtigt! Pragtfuldt at der findes stærke, magfulde viise kvinder, der fuldt forstår H.C. Andersens visdom til bunds.

Hvad farmand gør, er altid rigtigt! Pragtfuldt at der findes stærke, magfulde viise kvinder, der fuldt forstår H.C. Andersens visdom til bunds.

birte nyholm

Hej igen Per Møller
Misforstår du mig med vilje? Uhyrlighederne er alle de beskyldninger som kvinden har været udsat for.
Jeg er faktisk ligeglad med DSK's forhold til prostitution - jeg citerer fra nogle af de vanvittige teorier, som læserne udtrykte i kommentarerne.
Jeg ved godt at DSK har gjort det godt i IMF, men hvorfor må nogle af de andre lande udenfor Europa ikke få mere at bestemme.

Donald Axel

Angående skyldig før dømt: Som de har skrevet i USA er Strauss-Kahn "Højprofil". Jeg har svært ved at forestille mig en politi-afd. med almindelige mennesker, som turde abringe IMF-formand i arresten uden konkret materiale, som kan få ham dømt.

Selvfølgelig dømmer jeg ikke før en dommer og en retssal, og det Birte Nyholms skriverier synes jeg heller ikke virker som om de anser manden for dømt nu; at man gennemtænker hvad der vil ske i tilfælde af at han bliver dømt er _ikke_ at betragte DSK som dømt.

Somme tider kører debatterne her fast i misforståelser (det kan også ske for mig).

Per Møller

Hej birte - du formulerede dig bare kryptisk og når du hele tiden blander facts og rygter (skriver jeg for at være imødekommende, for jeg kan ikke komme i tanker om facts..); jeg synes det er en svær sag: på den ene side en mand og oven i købet en magtfuld mand, på den anden en kvinde i et sikkert usselt job (oven i købet farvet og sikkert udsat) men jeg synes egentlig at de begge fortjener retfærdighed, som baseres på facts. Og det er præcis hvad pressen ikke bekymrer sig om, altså facts og retfærdighed, de vil nemlig bare sælge aviser eller "clicks"
Og mht kilderne: jeg troede da at alle læser Libé og Monde hver dag og Le Canard Enchainé hver uge. Eler i det mindste skimmer for rygter..

Markus Lund

Jeg er for længst holdt op med at være forarget over at åbenlyst socialdemokratiske partier fortsat kalder sig socialistiske. Suk...

birte nyholm

Ja, jeg har nok ikke været særlig uddybende i mine kommentarer. Alle citaterne stammer fra de franske aviser (ikke selve avisens skrivelser - men læsernes kommentarer) og der har været helt vilde påstande om stuepigens hensigter - eller at hotellet i samarbejde med Sarkozy har lagt en 'honningfælde' for DSK. Der er nok til adskillige kriminalromaner og nu gider jeg ikke bruge mere tid på det og HELDIGVIS - går jeg ud fra - vil retssystemet ikke tage højde for alle de gætterier.
Jeg synes nu nok at de franske aviser har været objektive og de har ikke draget nogle konklusioner endnu - og dog - nogle journalister har fremført tanken om et komplot, men det er stoppet nu.
det er læsernes kommentarer til artiklerne, der har været underholdende, og jeg kan da godt forestille mig, at venstreorienterede (som jeg selv regner mig for) har svært ved at håndtere den skuffelse det er at se deres håb for en socialistisk regering forsvinde på den måde - og at man så finder på en hvilken som helst konspirationsteori, selv om det rammer en udsat lønarbejder.

Søren Rehhoff

Det mest inkriminerende for Strauss-Kahn er vel at han ikke har afgivet en konsistent forklaring på hvad der skete . Det ene øjeblik havde han et alibi, så indrømmer han at der alligevel er sket noget men at det var konsensuelt. Anne Sinclair er journalist, hun må vide det. Det må være en meget mærkelig situation nu hvor han skal i husarrest og åbenbart tilbringe tid med familien. Der skal ikke stilles for mange dumme spørgsmål. Eller også holder hun sig bare væk

Per Møller

@Søren Rehoff: det har faktisk undret mig at jeg ikke har set et eneste "statement" fra DSK, men kun omtaler og billeder af en tavs mand. Ku' du henvis til en direkte udtalelse fra DSK, som giver hans "vidneudsagn"?
Men det kan undre mig at man tror, at fordi mandens kone er journalist, skulle hun kende sandheden? Et vidne kan vide, hvad der er sket - ikke en person med hvilken som helst titel, som ikke var til stede.
@Donald Axel: jeg vil nødig køre fast i misforståelser, men når en debattør skriver: "DSK har opført sig som herremændene i gamle dage" har jeg svært ved at læse andet end at vedkommende skulle anse manden som skyldig

Søren Rehhoff

@Per Møller

"Søren Rehoff: det har faktisk undret mig at jeg ikke har set et eneste “statement” fra DSK, men kun omtaler og billeder af en tavs mand. Ku’ du henvis til en direkte udtalelse fra DSK, som giver hans “vidneudsagn”?"

Jeg henholder mig til det hans forsvarere har lagt frem og den forklaring er jo blevet ændret, jeg går udfra at deres forsvrar bygger på de forklaringer de har fået fra Stauss-Kahn.

Per Møller

Hej Søren - jeg har ledt højt og lavt, men kan simpelthen ikke finde et eneste udsagn direkte fra DSK, men både tekst og video-diskussioner om sagen og om hvorvidt han kan løslades mod kaution.
Så jeg har oprigtigt brug for hjælp til at finde de modstridende forklaringer han har afgivet. Har du et link, der kan føre mig på sporet?

Per Møller

Tak for linket til Søren - artiklen gengiver den forklaring, at DSK på det angivne tidspunkt (som ikke er oplyst) skulle have været i gang med en frokost med sin datter og derfor ikke kan være skyldig.
Da artiklen ikke giver mere end een forklaring kan den ikke rigtigt begrunde at DSK "skulle have fremsat modstridende forklaringer" - derimod er der mange modstridende konspirationsteorier, hvem, hvorfor osv. men ikke lige på det link.
Jeg vil gerne tro på at manden har en arrogant omgang med tyende, men jeg har ikke set nogen velbegrundet udlægning

Søren Rehhoff

@Per Møller

"Tak for linket til Søren - artiklen gengiver den forklaring, at DSK på det angivne tidspunkt (som ikke er oplyst) skulle have været i gang med en frokost med sin datter og derfor ikke kan være skyldig"

Ja baseret på hvad Strauss-Khan åbenbart selv har afgivet som første forklaring

"Strauss-Kahn has told investigators that he was with his daughter in a restaurant in New York at the time the attack reportedly took place, sources told RTL radio on Monday."

Per Møller

Det er vel en af metoderne til at skabe myter og vandrehistorier: du anklagede manden for modstridende forklaringer og skriver nu om "første forklaring" - ikke en eneste antydning af hvilke andre forklaringer han har fremsat.
Jeg kan ikke vide hvad dit ærinde er men det ligner bare at du stiller op i koret af tilsvinere, som egentlig ikke rigtigt er belastet af viden om sagen

Per Møller

Tak til Birthe, nyttigt; men ikke rigtigt til støtte for påstanden om at DSK har afgivet modstridende forklaringer.
Men at blive forsvaret af Bernard-Henri Levy? Nej tak!
men den artikel fra NYT er da tendentiøs så det basker

Ang. kautionens størrelse, har han ikke skulle lægge en million på bordet, der skal kun betales en mindre del af beløbet resten skal kun stilles som sikkerhed. Det er typisk kautionsfirmaer der står for denne sikkerhedsstillelse. Og jeg tror ikke et amerikansk fængsel er et sted man skal ønske nogen hen, det er bare her i Europa vi har den uvane at varetægtsfængsle folk i stor mængde.

Per Møller

@Søren - frit efter hukommelsen: kaution 1 M$ plus 5 M$ i sikkerstillelse plus betingelser (fodlænke, ikke forlade lejligheden mm) - men jeg tror heller ikke Riker Island-fængslet er et rart sted

Jens Sørensen

Jamen Birte Nyholm har jo ret.

Manden siger A
Kvinden siger B.
Ingen vidner, ingen videooptagelser eller lignende.
KUN påstand mod påstand-
B er anklager og har derfor bevisbyrden. Ihvertfald i et retssamfund.

Manden har bare et problem:
Manden er en mand.
Ergo er han skyldig.

Dette er ikke et indlæg om for eller imod DSK, eller om han er skyldig eller ej,
Blot en kommentar om mænds retsløshed når der er tale om anklager om sædelighedsforbrydelser.

Birte, siger sagen fra Fredericia Banegård dig noget ? Jeg kan lige forestille mig at du også her var helt oppe på mærkerne.

Lad nu retssystemet arbejde.

birte nyholm

Hej Jens
Du skriver ”Manden har bare et problem: Manden er en mand. Ergo er han skyldig.”
Efter at have læst læserkommentarerne i de franske aviser vil jeg nærmere sige (og det er citater, som gik igen mange gange; det er ikke mig der har opfundet disse beskyldninger):
”Kvinden har bare et problem. Kvinden er socialt dårligt stillet og flygtning eller indvandrer. Ergo har hun set sin fordel ved at anmelde en politisk betydningsfuld mand i samarbejde med et komplot, der vil have manden sat ud af spillet. Hun har selv givet sig læsioner (banket hovedet ind i en væg eller knebet sig for at få blå mærker). Der venter hende sikkert en stor belønning - green card (som hun allerede har - beklager) og en stor sum penge (foreløbig er hendes ’gevinst’ at hun ikke kan gå på arbejde). En mere fantasifuld udlægning var at DSK skulle have bestilt en ’luksusdame’ der skulle være klædt ud som en stuepige (det er fuldt ud accepteret af de fleste læsere) – MEN at hotellet, der også var med i komplottet havde snydt ham ved at sende en autentisk stuepige ind og så afvente balladen.”
Det var alle disse uhyrlige læserkommentarer, som jeg læste i de franske aviser, der fik mig til at reagere. Den store skuffelse hos de franske socialister har vendt sig til vilde verbale angreb på denne kvinde.
Hvis det af en eller anden grund havde været hotellets mandlige tjener, der havde anmeldt et overgreb (det kan jo forekomme i nogle tilfælde) og var blevet beskyldt for hvad som helst i den forbindelse, ville jeg have reageret på samme måde.
Heldigvis støtter hotellets chef kvinden 100 % og garanterer for hendes troværdighed, stabilitet, gode arbejde mm. Også hendes nærmeste ven hjælper hende og støtter hende, og han har da også fået en omgang af læserne som en suspekt afrikaner, der nok også gerne ville have flere penge.
Nu gider jeg ikke læse kommentarer i de franske aviser mere, men det er helt sikkert, at forsvareren for DSK vil vende hver en sten i kvindens fortid og nutid for at finde noget på hende og gøre hende utroværdig.
Der er en ny artikel i Information om det chok, som de franske vælgere har fået.
http://www.information.dk/268747

Per Møller

birte nymans udgydelser er et fantastisk eksempel på at et menneske kan træffe sin beslutning (eller fælde sin dom) udelukkende baseret på følelser: hun ønsker varmt at gå forrest i en lynchning, for hun tror at hun ved...
I det seneste (man må frygte at det ikke er det sidste) indlæg flyder hendes sympatier igen over: "at forsvareren for DSK vil vende hver en sten i kvindens fortid og nutid for at finde noget på hende og gøre hende utroværdig" - helt forkert: forsvareren vil muligvis grave for at finde noget som kan sætte spørgsmålstegn ved om kvinden altid har været troværdig - forsvareren kan da ikke "gøre hende utroværdig"...
Jeg er glad for ikke at være i birtes søgelys og jeg vil bestemt ikke mere deltage i en lynch-agtig debat, som hovedsagelig går ud på at dømme uden beviser.

birte nyholm

Hej igen Per Møller

Nu misforstår du igen. Det som jeg beskriver som lynchning (for at blive i dit ordvalg) er jo alle de fantasifulde beskyldninger, der er rettet mod kvinden – og i de læserkommentarer hvor der er dømt komplot og pengeinteresser uden beviser.
Jeg har også læst seriøse artikler i de franske aviser om stjernesagføreren, som man kalder ham, og jeg citerer journalisterne. Det var endda beskrevet i Le Monde (der ikke kan kaldes subjektiv) at hele kvindens liv og levned ville blive endevendt for at finde brist i hendes karakter.
Det er ikke fordi jeg tror, at retssagen ikke vil blive retfærdig, men jeg konstaterer at al den mediehølløj også er ubehagelig for kvinden. Det var ikke hende, men hotellets direktion, der anmeldte DSK til politiet – hun vidste først ikke at det var ham, men erfarede det gennem aviserne bagefter, og nu er der vendt op og ned på hendes tilværelse.
Jeg kan også godt forstå at sagen fylder så meget i de franske aviser, og det er mere i Frankrig at følelserne flyder over, for det socialistiske parti har nok/sandsynligvis mistet en dygtig leder lige meget hvordan dommen vil falde ud. Jeg synes også selv at det er forbandet ærgerligt.

DSKs bedre halvdel,
hahahahahaaha

Til alle Jer, der råber konspirationsteorier ( det er nu så moderne, ikke)

Sædpletterne i stuepigens bluse siger måske noget?

Få dage efter: DSK´s venners tilbud om 1 mi dollar til stuepigens familie, siger måske også, noget?

Til alle Jer, der råber konspirationsteorier ( det er nu så moderne, ikke)

Sædpletterne i stuepigens bluse siger måske noget?

Få dage efter: DSK´s venners tilbud om 1 mi dollar til stuepigens familie, siger måske også, noget?