Læsetid: 7 min.

Strauss-Kahn har vækket feministerne

Da den tidligere IMF-chef blev varetægtsfængslet, så mange i den franske elite ham som et offer. Men så tog en indigneret feministisk bevægelse til orde imod, hvad den ser som årtiers ødelæggende og indgroede sexisme i den franske livsform ikke mindst inden for den politiske og økonomiske elite
Umiddelbart efter anholdelsen af Dominique Strauss-Kahn så mange af hans landsmænd ham tilsyneladende som et offer — men nu er vinden måske ved at vende.

Umiddelbart efter anholdelsen af Dominique Strauss-Kahn så mange af hans landsmænd ham tilsyneladende som et offer — men nu er vinden måske ved at vende.

RICHARD DREW

Udland
24. maj 2011

PARIS Magali de Haas har en travl dag en af de travleste, siden hun for små to år siden blev medstifter af en feministisk aktionsgruppe. Det skete med lanceringen af bloggen Vie de Meuf ('tøseliv'), hvor franske kvinder blev opfordret til at lufte deres vrede over hverdagens sexisme. Siden fulgte en kampagne imod voldtægt, hvorigennem de Haas og hendes kolleger på Osez le Feminisme ('vov at være feminist') håbede på at øge bevidstheden om sexforbrydelser i Frankrig.

Men i sidste uge oplevede Frankrig sin mest energiske selvransagelse af forholdet mellem kønnene i mange år. Det skete naturligvis som følge af anholdelsen af Dominique Strauss-Khan (DSK) den mand, som mange på den franske venstrefløj så som favorit til at blive landets næste præsident på en anklage for seksuelle overgreb og voldtægtsforsøg.

»Den måde, hvorpå denne saga er blevet behandlet i Frankrig både af medierne og i den politiske verden kaster i sandhed lys over noget, vi allerede vidste fandtes: den uhæmmede sexisme,« siger de Haas en af flere feminister, som for alvor trådte i karakter, da Frankrigs offentlige reaktion på DSK-affæren begyndte at ligne et klynkende forsvar for en påstået overgrebsmand og udarte til foragt for et påstået offer.

Pludselig, mens deres harme voksede, viste situationen sig moden til at diskutere alle mulige ting, som normalt ikke tages op i offentligheden: Ikke kun seksuelle overgreb, men også promiskuitet, sexchikane og alle andre slags aspekter af det ofte neurotiske forhold mellem galliske mænd og kvinder. En ny dagsorden var sat, og nu ruller en kampagne, der begyndte med et klart forsæt om at forsvare en kvindes rettigheder, men efterhånden er blevet til et lidenskabeligt råb om at forbedre vilkårene for mange flere.

'Et banalt skørteløft'

Forud var gået flere dage, hvor en perlerække af venner og socialistiske allierede af DSK var trådt frem for at forsvare en mand, de insisterede på ikke kunne have gjort sådan noget. Jean-Francois Kahn, en kendt journalist, sagde, at han var »næsten sikker« på, at der ikke havde fundet voldtægtsforsøg sted. Højst havde der måske været tale om en »overilet handling et banalt skørteløft på en stuepige«. Jack Lang, en tidligere socialistisk kulturminister, undrede sig højlydt over, at Strauss-Kahn ikke straks var blevet løsladt mod kaution, »da ingen jo var død«. Og filosoffen Bernard-Henri Levy rasede imod et juridisk system, der havde behandlet DSK som »enhver anden person«. »Enhver,« erklærede filosoffen, »er ikke enhver.« Samtidig kom det frem, at næsten to tredjedele af befolkningen mente, at hele affæren var et komplot mod DSK.

Efter flere dages støtteerklæringer til DSK besluttede Osez le Feminisme, at nok var nok. I en stærkt formuleret udtalelse erklærede gruppen, at den hånlige måde, hvorpå stuepigens historie var blevet forkastet, viste, hvor vanskeligt det er for ofre for seksuelle overgreb at træde frem. Den lethed, hvormed hendes påstande blev affejet af nogle, tilføjede forfatterne, viste, »i hvor høj grad vold mod kvinder stadig undervurderes«. Af de anslåede 75.000 kvinder, der hvert år bliver voldtaget i Frankrig, siges kun 10 procent at anmelde dette til politiet.

I de mondæne kvarterer i Paris, hvor en privilegeret elite arbejder, spiser og ofte også sover sammen, bærer denne mandschauvinisme et sofistikeret ansigt. Fra François Mitterrands dobbeltliv til årene med Jacques Chirac (»tre minutter, brusebad indbefattet«, gik rygtet) har Frankrig længe trukket på skuldrene over sine lederes private indiskretioner. Desuden, siger nogle, er denne adfærd stiltiende blevet opmuntret. Da hun i 2006 blev spurgt om sin mands »passion for kvinder«, udtalte Strauss-Kahns tredje kone, Anne Sinclair, til nyhedsmagasinet L'Express: »Den gør mig kun stolt. Det er vigtigt for en politiker at kunne forføre!«

Spørgsmålet om Strauss-Kahns forførelsesadfærd bliver nu gransket af franske medier ned til mindste detalje, herunder påstanden fra Tristane Banon en forfatter, der hævder, at Strauss-Kahn for nogle år siden forsøgte at tvinge hende til sex som også kun affødte skuldertræk fra den alvidende elite i Paris. Strauss-Kahn afviser pure Banons anklager.

Selv i sidste uge, da omfanget af DSK's øjensynlige tilbøjelighed for eskapader blev klart, forblev langt størstedelen af den franske befolkning urokkelige i deres overbevisning om, at privat- sfæren ikke skal gøres til genstand for offentligt snageri. Pludseligt florerende rygter om DSK's påståede besøg på en eksklusiv swingerklub i det centrale Paris, Les Chandelles, ville måske nok få mange andre nationaliteter til at hæve øjenbrynene, men i Frankrig blev de blot taget som udslag af den individuelle ret til seksuel frihed.

»Det er jo noget, der foregår i hans privatliv. Det er ikke en aktivitet, som er forbudt ved lov,« siger Charles Morin, en forfatter, der selv har frekventeret klubben, siden han var 18, og beskriver den som et sted, »hvor man kan nyde en drink og se andre mennesker elske. Det er der mange, der gerne vil. Det er ikke første gang, at en politiker har gjort den slags.«

En sen opvågnen

Ligefrem libertinisme er altså konventionelt ikke noget, man skal bekymre sig om i Frankrig. Men var der ikke også andre og mere foruroligende forlydender? Hvorfor, spurgte nogle kritikere, var der ikke nogen, der tog Banons mindeværdige historie op om »en chimpanse i brunst«, da hun fremførte sine anklager mod DSK i et tv-show for flere år siden, og stillede flere spørgsmål? Og hvorfor var der ingen journalister, som fandt det interessant at bore i, hvorfor det socialistiske parlamentsmedlem Aurelie Filipetti altid sørgede for at træffe aftaler, så hun »aldrig blev alene med ham i samme rum«?

»Det føles, som om Frankrig kun lige er begyndt at vågne op til begrebet seksuel chikane,« skrev den franskboende britiske forfatter Lucy Wadham på sin blog med henvisning til den verserende debat om, hvorved forførelse adskiller sig fra sådanne »meget massive og insisterende stormløb«, som Filipetti tilskriver Strauss-Kahn. Idet hun kritiserede de offentlige meningsdanneres hastværk med at behandle DSK som offer, tilføjede Wadham, at »Frankrig er et samfund, hvor kvinder villigt medvirker i fastholdelsen af fallokratiet.«

Simon Jackson, en engelsk historiker på Sciences Po, et eliteinstitut for politiske studier i Paris, deler den opfattelse, at i Frankrig halter mænds holdninger i forhold til sex bagefter Storbritannien i henseende til ligestilling:

»Jeg tror, at dette efterslæb i vid udstrækning skyldes de alvorlige og vedvarende mangler, som kvinder lider under fagligt, uddannelsesmæssigt og socialt i Frankrig, som, hvad angår kønnenes ligestilling, er et af de mest skæve lande i EU.«

Tal fra 2011 dokumenterer disse underskud: Kvinder udgør 18,5 procent af Frankrigs parlamentsmedlemmer, men hele 85 procent af den ufaglærte arbejdsstyrke. På det såkaldte Gender Gap Index, der måler økonomisk lighed mellem kønnene, indtager Frankrig en beskeden 46. plads, mens Storbritannien er nr. 15 og Danmark nr. 7.

Denne opfattelse af, at det feministiske projekt er stagneret i Frankrig, findes ikke kun hos udenlandske iagttagere. Også mange franskmænd har fået øjnene op for den. I ugemagasinet Nouvel Observateur skrev redaktør Laurent Joffrin i sidste uge, at en »eftergivenhed over for alt for insisterende tilnærmelser, der ender som krænkelser af kvinders værdighed, er et fransk levn fra fortiden, som stort set er jævnt fordelt over alle [politiske] partier og alle miljøer.«

Ind i kampen trådte nu den formidable Gisèle Halimi, en kvinderetsaktivist og advokat, som i en alder af 84 i et interview erklærede, at hun var »overbevist om«, at »hvis denne [DSK] affære var sket i Frankrig, ville vi aldrig have hørt om den«. Det amerikanske retssystem, sagde hun, bekræfter kvinders værdighed og beskyttelse af de svageste.

»Det må siges, at dette er en sejr for amerikanske feminister, der i mange år har arbejdet på at påvise, at seksuel chikane og voldtægt er alvorlige forbrydelser.«

En anakronisme

Nogle iagttagere mener, at den stereotype forestilling om den galliske mand som en
grand séducteurikke længere siger de yngre generationer noget.

»Der er en hel bølge af disse ældre fyre, der bedrager deres koner, som har en smule magt, som er over 50 og er stolte af at forføre unge piger. Men det er for mig at se ikke noget, som slår igennem hos yngre franskmænd. De er langt mere globaliserede, mere præget af feminismen,« siger Paul Ackermann, den schweiziske forfatter til bogen
Masculins Singuliers, en udforskning af moderne mandlig identitet.

Men andre, herunder de Haas, er mindre optimistiske. Vejen frem bliver »lang og sej«, advarer hun og hvis sidste uges debat udrettede noget, så var det at belyse, hvor stort og rod- fæstet problemet med sexisme stadig er. (Den viste dog også, at effektiv lobbyisme kan tvinge kvinders rettigheder tilbage på dagsordenen. Ved udgangen af sidste uge var tonen i debatten blevet dæmpet, og endog Strauss-Kahn indrømmede for en gangs skyld, at hans ord havde været »uacceptable«.)

Søndag blev der ved siden af Pompidou-centret i Paris afholdt en stor »demonstration mod sexisme«, samtidig med at der blev lanceret en underskriftindsamling, der allerede har fået tusindvis af underskrifter. Kvinders repræsentation i det offentlige rum, mobning på arbejdspladsen, øget anerkendelse af kvinders seksuelle frihed alle disse temaer er på den feministiske dagsorden, og ingen af de feministiske målsætninger bliver lette at nå. Men i det mindste ser det ud til, at der kommer frisk ny opbakning til.

»Vi ser en ny entusiasme,« siger de Haas. »Vi oplever, at der kommer massevis af nye piger til vores møder, og vi får masser af e-mails og henvendelser fra mennesker, der ønsker at vide, hvordan man skaber lignende organisationer. Så jeg er optimistisk i forhold til udsigterne for en feministisk reaktivering. Men jeg tror ikke, det er DSK-affæren, der klarer sagen for os. Der skal meget mere til.«

© The Observer og Information Oversat af Niels Ivar Larsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ivan Gullev

Mænds ledermonopol er gudsgivne med dertil knyttede rettigheder.
Hvem fa’en stiller spørgsmål til mænds lederevner.

Om den anklagede (her til lands må vi nøjes med Søren Pi..):
- Der er tale om en meget alvorlig sag. Han tilbageholdt stuepigen, befamlede hendes bryster, forsøgte at trække hendes strømpebukser af, og »to gange havde hans penis kontakt med hendes mund«, og han »tvang hende under voldelige omstændigheder til oral og anal seksuel kontakt«, skriver New York Post

Ivan Gullev

Mænd burde fratages retten til at være ledere, med mindre de lader sig kastrere.

Per Jongberg

Til de der interesserer sig for han-hun fænomenet, kan jeg anbefale at studere f.eks. vilde katte ... eller ganske almindelige unge menneskers, hanner og hunners, adfærd.

Det er muligt, at "man" vil kunne påvirke ældre mennesker adfærd, men jeg tvivler meget på, at "man" vi kunne ændre på vilde kattes ... og ganske almindelige unge mennesker adfærd.

Anne Marie Pedersen

Per Jongberg, hvorfor ikke sammenligne mennesket med de edderkoppe- og knælerarter, hvor hunnen af og til kommer til at æde hannen efter parring.

Sammenligning med andre arter er nyttig i jagten på "naturlig" adfærd...

Jette Abildgaard

Strauss-Kahn er et gammelt svin (for nu at holde os i dyreverdenen)...a simple as that, men.....han er jo meget langt fra den eneste...

Artiklen her fik mig til at taenke paa en Engelsk bog der for nylig udkom....

En bog, som omhandler hvad maend taenker paa naar de ikke taenker paa sex.......husker ikke laengere titlen, men jeg husker at alle bogens sider er TOMME!!

Lige netop denne bog, fortaeller jo netop noget om den politiske situation i hele verden, ikke!?Stoerstedelen af verdens politikere er netop maend....

Maaske det kunne hjaelpe at faa magten fordelt lidt mere jaevnt....ikke at kvinder ikke kan vaere magtmisbrugere.....dette sker vel dog oftest paa andre - men lige saa ondkabsfulde maader....

Flot artikel!

"Den gør mig kun stolt. Det er vigtigt for en politiker at kunne forføre!"

Denne tankegang er ikke kun udbredt i bland gallerne. Berlusconi i Italien har vidst det længe og bevidst brugt det til at skaffe stemmer. Han udstiller ofte sig selv som en viril dameelsker og praler med sine "bonga-bonga" fester med et hav af velbetalte unge, villige (sic!) piger.

(lad os håbe at dette snart giver bagslag)

olivier goulin

"Højst havde der måske været tale om en »overilet handling et banalt skørteløft på en stuepige«"

Gør ikke den store forskel - og slet ikke for en mand på den post. Det er stadigvæk langt over grænsen for, hvad man kan tillade en IMF-chef, ja noget menneske. Det burde være helt tilstrækkeligt til fyring på gråt papir.

/O

Jeg er ikke feminist. Men jeg er kvinde. Hele DSKs affære- ikke romantisk affære, blot hele denne sag- har været en vidunderlig kilde for dem, der har ville manipulere med "public opinion". Det synes jeg, er skræmmende.
Vi skal nu til at opfatte sex chikane og voldtægtsforsøg som en leg mellem kvinder og mænd. Jeg er stødt på sådanne holdninger andre steder. Altid skrevet af mænd, som er afvigere. Mænd med en forkvalket opfattelse af kvinder.
Jeg er endda stødt på en debat, hvor voldtægt blev opfattet som en naturlig drift. At voldtage skulle være en naturlig, maskulin drift, som var gjort til noget skamfuldt af det kristne, vestligt samfund.
Vejen til magten er hurtigere hvis man mangler empati. Vejen til at bibeholde magten kræver manglende empati.
Jeg er også forfærdet over at se, at selv kvinder begynder at iklæde sig en vis sympati for arkaiske holdninger, blot for at få opmærksomhed. Det er usolidarisk og tyder på et enormt behov for ( maskulin) accept, uanset prisen.
Så hvis DSKs sag har vækket feministerne, så ville jeg foretrække at sige, ja,den har vækket kvinderne.
Vi vil da gerne lege med. Vi vil bare ikke ydmyges og voldtages.

Ole Falstoft

'
Voldtægt er naturligt'
For det første er spørgsmålet ikke om det er naturlig eller ej men om det er moralskt acceptabelt
eller ej
Det som er 'naturligt' er ikke nødvendigvis acceptabelt - det er ikke naturen der dikrerer hvad vi skal acceptere eller ej men vores egne moralsk normer
Nogle mænd både dræber og voldtager i visse situationer- muligvis er det en del af det mandlige køns 'naturlige' adfærdsrepertoire - men hverken drab eller voldtægt bør accepterer af den grund

Ole Falstoft

For det andet: De fleste er i besiddelse af hæmninger (mod at skade andre) og af empati - der er lige så naturlige som sexualdriften så hvorfor give den sidste 'forkørselsret'?

@ Ole: ja, og det er den perfekte retorik, når man har problemer med sin frontallap.
Som man kunne høre i " A fish they called Wanda"; "selv aber kan læse filosofi; de forstår bare ikke en skid"!

Thomas Larsen

Det kan anbefales, at vente med at skrive den slags til der er faldet dom.

Herhjemme begynder det eskempelvis at se ret sort ud for voldtægtsofres troværdighed. Vi nærmere os nu en tredie sag, hvor uskyldige frikendes for voldtægt, FORDI de har lavet skjulte optagelser uden anklagerens vidne.

Fra 2009: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-20634566:video-afsl%C3%B8rer-vold...

Fra 2010 http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-28216165:frikend-vores-s%C3%B8n-f...

og endelig nu i 2011 http://avisen.dk/massevoldtaegt-af-17-aarig-kan-vaere-opdigtet_146760.aspx

Anne Marie Pedersen

Hørte også det her ret interessante indslag om voldtægt for noget tid siden. En af pointerne var, at der er meget mere på spil mht. seksuelle krænkelser end bare tvang. Der er også ydmygelse efter sex, som omdefinere episoden, og får kvinden til at føle sig krænket.

http://www.dr.dk/P1/orientering/indslag/2010/10/08/135811.htm

Thomas Larsen

Anne Marie Pedersen:

Marie Heinskou skrev en utroligt vigtig artikel om lige præcist det fænomen i 2008.

Var det virkelig voldtægt?
http://www.information.dk/152991

Thomas Larsen

Rettelse:

Forfatteren hed Mette-Line Thorup.

Jeg tror for længst, vi har passeret diskussionen om, hvorvidt der er sket en forbrydelse.
Det, der optager mig mest i forbindelse med denne sag er, hvordan den har været guf for "trolls".
Det er helt absurd at tro, vi kan gøre os til dommer for sager, vi intet aner om.
Men vi kan forholde os til reaktionerne. Det siger en del om, hvordan der er magtfulde mennesker, som bruger alle midler, til at manipulere offentligheden til at få en bestemt opfattelse af virkeligheden.
Alt skal ses i kontekst. En ydmyg afrikansk stuepige på et hotel i NY har ikke de samme vilkår som en ung skandinavisk pige, som fortryder druk sex.
Når man forsøger at skabe et billede af DSK som "stakkels rig mand", som offer for et komplot, hvor enten obskure omstændigheder eller omvendt racisme er årsagen til hans misere, så bliver jeg gal. For der er noget, der hedder kontekst.
Det skal man ikke glemme.

Anne Marie Pedersen

Men Tutta Jung

Det ene udelukker jo ikke det andet. Manden er måske ude for et komplot - hvor nogen har udnyttet, at han ikke helt kunne finde ud af det der med kvinders grænser. Mon ikke det er sandheden. Og så er det åh, så synd at netop HAN skulle straffes. Alle de andre gør jo det samme...

Troels Ken Pedersen

Thomas Larsen:

Et afsnit af M-L Ts artikel, jeg hæftede mig ved, var dette her:

' “Man skal være meget forsigtig med denne her diskussion, for det er med til at skabe myter om, at voldtagne kvinder er uvederhæftige, og at det er en bestemt type kvinder, der bliver voldtaget. Det er meget forskellige kvinder og mænd, der bliver ramt af voldtægt, og aldersspredningen er også stor,” siger psykolog Annalise Rust fra Center for Voldtægtsofre. '

Den myteudbredelse, Annalise Rust taler om, kunne for eksempel se sådan her ud:

'Herhjemme begynder det eskempelvis at se ret sort ud for voldtægtsofres troværdighed.' (Thomas Larsen, 25. maj 09:54)

Sådan over en bred kam. Ja, klart, lad os antage at de små ludere bare er fulde af løgn, medmindre det var en mand, der sprang ud af en busk på et øde sted. Way to go! Sådan ser "rape culture" ud i praksis, folkens. Urene kvinder er skyldige, indtil andet et bevist.

Per Jongberg

@ Jette Abildgaard

Det er ikke pænt at omtale en 62-årig som "gammel" og vel heller næppe rigtigt. Jeg føler mig personligt berørt.

Det med svinet, må du snakke med dyreværnsforeningen om ;-o)

@ Anne Marie Pedersen

Enig, det ville være fortræffeligt om hunnerne en gang imellem kom til at æde de "gamle grise" ... før eller efter, men hvad jeg ville sige var, at ifølge mine iagttagelser gør ganske almindelige unge menneskehanner samlet set større skade en de sikkert ganske mange "gamle grise".

@ Anne Marie Pedersen, ja, måske, hvem ved det...men fordi verden ser ud som den gør, eller rettere, måske ser verden ud som den gør, fordi alt dette hænger sammen, så vil jeg blive ved med at råbe, det er forkert, forkert, forkert..
Aber er aber, selv om de har læst filosofi..

Thomas Larsen

...Jeg tror for længst, vi har passeret diskussionen om, hvorvidt der er sket en forbrydelse.....

Tror?

Det er lige præcist de medielynchninger, som man senere må trække tilbage - evt. pga. falske anmeldelser - som er klart de værste tilbageslag for både feminister og voldtægtsofre.

Jeg har ingen problemer med tilbageslaget for feministerne. De kan ikke modsiges nok. Men de gør lige præcist heller ikke voldtægtsofre nogen tjenester, hver gang de brøler op, og senere må undskylde deres hetz mod den anklagede når en voldtægt afsløres som falsk. Den slags sætter troværdigheden lysår tilbage.

Thomas Larsen

Troels Ken Pedersen:

Det er tilsyneladende et stort problem for dig, når man ikke bare tager hysteriet for pålydende. Selv når vi er vidne til en decideret trend vedr. falske anemldelser.

Om det så kun er her i Danmark, vi ser den, skal jeg ikke kunne sige, men det er en utrolig kilde til fornøjelse, når de vedtagne "sandheder" og fordomme om voldtægt udfordres, og forsvarene af status quo vrider sig efterhånden som myterne brydes ned.

Og lige nu er falske anmeldelser bare en nyere, stigende og mere interessant problem. Det ledige synspunkt, om jeg så må sige, er jo næsten altid det mest interessante.

Troels Ken Pedersen

Thomas Larsen:

Det er et problem for mig, at du regner enhver voldtagen kvinde for skyldig i mened indtil andet er bevist. Jeg illustrerer lige for en god ordens skyld:

‘Herhjemme begynder det eskempelvis at se ret sort ud for voldtægtsofres troværdighed.’ (Thomas Larsen, 25. maj 09:54)

@ Troels, jeg er personligt for retfærdighed, uanset om det er en stuepige eller en gammel, rig mand. Min pointe er, denne sag har givet anledning til meget trolling..
Hvem er bedst tjent med denne trolling, for det er helt sikkert ikke den afrikanske stuepige på Sofitel i NY..

Thomas Larsen

Troels Ken Pedersen:

Det er et problem for mig, at du regner enhver voldtagen kvinde for skyldig i mened indtil andet er bevist

Det kunne jeg godt regne ud. Din dobbeltmoral er nemlig meget afslørende. Det er godt, når du kan sidde herinde og dømme nogen for voldtægt uden rettergang, men det er pludselig et stort problem, hvis nogen vender præcist den samme mekanisme om og anvender den i tilsvarende argumentation mod det såkaldte offer.

Inger Sundsvald

Jeg synes den sætning popper op ustandseligt.

Inger Sundsvald

... om falske voldtægtsanmeldelser.

Thomas Larsen

Inger Sundsvald:

Det er jo nok fordi, det sker så tit, og fordi medierne er ved at blive mindre berøringsangste over for at skrive om det. Senest igår:

http://www.bt.dk/danmark/17-aarig-beskyldes-for-at-opdigte-gruppevoldtaegt

Sådan er det jo når tabu nedbrydes.

Jette Abildgaard

Per Jongberg,

Aah Per....saa ked af hvis jeg kom til at beroere dine foelelser...du faar hermed et lille smil som jeg haaber kan boede paa det....o) o) ok, saa to da!

Jeg har det med ikke altid at tale paent om mennesker som han......'uskyldig' eller ej......fakta er jo vist netop, at det ikke er foerste gang, han ikke har kunnet holde bukserne oppe...ikke!!?? Han fik mig blot til at taenke paa denne TOMME bog, som jo desvaerre passer paa mange, mange maend......helt sikkert ikke alle, for man kan ikke generalisere......der er ogsaa kvinder der begaar voldtaegt...blot paa en anden maade....

Troels Ken Pedersen

Thomas Larsen:

Jeg har ikke dømt nogen i denne sag, hverken DSK eller stuepigen. Eller, det vil sige, jeg fordømmer dig for udbredelse af kvindehad og tilsvining af voldtægtsofre over en bred kam. Så min moral har det fint og enkelt.

Inger Sundsvald

Thomas Larsen
Derfor kan det anbefales at vente med at hænge nogen ud i pressen før der er faldet dom, og også at tage højde for at selv domme kan falde forkert ud.

Som du selv skriver kl. 9:54:
”Det kan anbefales, at vente med at skrive den slags til der er faldet dom.”

Dét er dobbeltmoral!

Der er skam også meget jeg TROR, sådan helt personligt, men det er lige så uinteressant som din bemærkelsesværdige interesse for falske voldtægtsanmeldelser.

olivier goulin

Sådan set er diskussionen om voldtægt i generelle termer ikke så interessant i denne sammenhæng. Vist er det en grim forbrydelse, men den er desværre helt triviel, eftersom der formentlig er millioner af voldtægter over hele verden hver eneste dag, året rundt.

Det, der i denne sag til gengæld er interessant, er spørgsmålet, hvorvidt en international top-leder, IMF direktør, og dermed en af de mest magtfulde mennesker i verden, med ansvar for hele nationers økonomi og skæbne, kan tillades en så beskæmmende karakterbrist, som der er tale om her.

Eller er det en privatsag, man ikke skal blande sig i, og som ikke bør have indflydelse på hans officielle liv? Nu er der naturligvis indledt en straffesag mod ham, så helt ignoreret bliver forseelsen ikke under nogen omstændigheder.

Det forstås, at denne påståede voldtægt blot er kulminationen på en årelang sexchikane af kvinder i hans omgangskreds. Manden er notorisk kendt for disse tilbøjeligheder, så det er tydeligvis ikke noget nyt eller overraskende, der er hændt.

Og spørgsmålet står så tilbage: Kan man have en leder af IMF, der skal forhandle med verdens ledere om økonomisk støtte og andre særdeles vigtige sager - af hvilke nogle er kvinder - med en så alvorlig sag på nakken?

En position som hans kræver troværdighed, respekt og tillid. Ingen vil kunne sidde overfor ham fremover uden af få voldtægtsscener på nethinden.

Det går bare ikke; det indså han selv -og derfor trak han sig fornuftigt nok. Alt andet havde også kun fuldendt billedet af ham som regulær psykopat.

/O

Per Jongberg

@ Jette Abildgård

Tak for smilene ... de virkede ;-o)

Majbritt Nielsen

"Det er jo nok fordi, det sker så tit"

Så heraf kan det konkluderes at Thomas Larsen, med sikkerhed ved at falske anklager om voldtægt sker rigtig mange gange. ???

Og hvor ved Thomas Larsen det fra? Aaalle de artikler han læser om netop dette emne. Giver ham indtrykket af at det sker rigtig mange gange.
Men gad vide om han har ret?
Det ville da være rart om Thomas Larsen netop kan komme med fakta. For hvis det skete så ofte, som Thomas Larsen skriver. SÅ ville aviserne da forhåbentligt komme med nogle tal der viser dette? Som Thomas Larsen kan referere til.

Måske det kunne falde Thomas Larsen ind at aviser rigtig, rigtig gerne skriver om netop dette emne. Da det giver læsere. Derfor fylder det godt i mediebilledet. Som i øvrigt gentager hinanden og derved giver indtryk af at der sker rigtig mange falske anklager på uskyldige.
Men suk, ikke nogen fakta.

Og det er ikke fordi jeg forsvare de mennesker med falske anklager. De skal have den dom de fortjener.

Men der er et uhyggeligt mørketal der aldrig kommer for retten uanset hvad. Gad vide om den tanke strejfer Thomas Larsen?

Thomas Larsen - er bare ét eksempel på, det jeg prøver at påpege her.
Der er en bevidst manipulation af information i vor tid. Det er bare et held, at rigtig mange mennesker stadig kan gennemskue, det der foregår i medierne.
Heldigvis er argumenterne så mangelfulde eller barnlige, at de ikke holder ved en seriøs debat. Men det er tankevækkende og der er usmageligt, at det foregår.
Det handler nogle gange om mennesker. Man kan ikke løfte diskussionen på et plan, hvor mennesker mister deres betydning og alt forvandles til en mega irriterende diskussion om biologiske drifter, som ifølge "DEM", er tilladt fordi man(d) er nu så klog, så rig og har de så rigtige venner...inklusive DEM, der styrer medierne og kan på den måde, forcere en gængse opfattelse i en bestemt retning. Som gavner DEM, men gavner ikke retfærdigheden,og heller ikke de ydmyge arbejdere der kommer fra de lande, deres fond voldtager igen og igen og igen.
Vi skal være vores ansvar bevidst, især i en tid, hvor der bliver råbt at historien skal skrives om.
Lad os bruge de rigtige ord den her gang.

Thomas Larsen

Majbritt Nielsen:

Og hvor ved Thomas Larsen det fra?

"...Tal viser, at 10 til 21 procent af dem er falske..."

http://www.information.dk/152991

@ Thomas Larsen,
en undersøgelse der bygger på erfaringer med unge danske piger, kan næppe bruges i en anden kontekst.
Især i en kontekst, hvor der er en skrigende social og økonomisk ulighed, og hvor manden har andre voldtægtsforsøg på samvittigheden.

Thomas Larsen

Det er ved at blive lidt pinligt for en del herinde. Stuepigen er fuld af løgn:

http://www.b.dk/globalt/retssag-mod-strauss-kahn-taet-paa-kollaps

"I dag er han tæt på oprejsning
på trods af at DNA-prøver viser, at der ubestrideligt har været seksuel samkvem mellem stuepigen og Strauss-Kahn."
Igen: Mænds ledermonopol er gudsgivne med dertil knyttede rettigheder.
Hvem fa’en stiller spørgsmål til mænds lederevner.