Læsetid: 2 min.

Der er ikke gode billeder i tørke

Røde Kors tror ikke på, at en storstilet indsamling til tørkekatastrofen kan betale sig. Danskeren finder ikke pungen frem, medmindre der er lig på bordet. Selv om de bri-tiske nødhjælpsorganisa-tioner lancerer en stor fælles kampagne, nøjes danske organisationer lige nu med at understrege alvoren
6. juli 2011

De britiske nødhjælpsorganisationer lancerer nu deres hidtil største kampagne for at afhjælpe tørkekatastrofen på Afrikas Horn. Omtrent 10 millioner mennesker er netop nu ramt af den værste tørke siden 1951 i områder i Somalia, Kenya, Etiopien, Djibouti og Uganda. Til trods for de britiske organisationers storstilede kampagne, satser Røde Kors ikke på at følge deres eksempel:

»Det lyder måske kynisk, men der er ikke gode billeder i en tørke, før den er blevet til en decideret sultkatastrofe. Vi husker alle billederne fra 1975 med udsultede børn og døde dyr, men indtil videre kan tørken på Afrikas Horn ikke mønstre den slags billeder og forhåbentligt kommer den heller ikke til det,« siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors.

Røde Kors har indtil videre doneret én million kroner, men tør ikke lancere en storstilet kampagne, som situationen ser ud nu:

»Vi tror simpelthen ikke på, at det kan betale sig. Før vi har billeder af børn med opspilede maver, får vi ikke kampagnen til at give overskud. Derfor afventer vi nu situationen, og finder flere midler frem af vores reserver, hvis katastrofen udvikler sig,« siger Anders Ladekarl.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Benjamin Bach

Røde Kors har indtil videre doneret én million kroner, men tør ikke lancere en storstilet kampagne, som situationen ser ud nu

Danske Banks resultat blev 707 mio. kr. efter skat for første kvartal 2011.

Hej Danske Bank - Hvis I læser det her, så synes jeg, at I skal give jeres absurde overskud til Røde Kors og så i øvrigt sige pænt tak for bankpakken, som bl.a. bliver finansieret på baggrund af en dalende ulandsbistand.