Nyhed
Læsetid: 3 min.

Højreradikal terror har ramt Norge

Den 32-årige Anders Behring Breivik var tidligere aktiv i Fremskrittspartiet og en aktiv højreradikal webdebattør, inden han fredag stod bag koordinerede angreb, der foreløbigt har kostet mindst 93 mennesker livet i Norge
Udland
23. juli 2011
Den 32-årige Anders Behring Breivik var tidligere aktiv i Fremskrittspartiet og en aktiv højreradikal webdebattør, inden han fredag stod bag koordinerede angreb, der foreløbigt har kostet mindst 93 mennesker livet i Norge

Foreløbigt er der blevet registreret 93 døde efter to sammenhængende angreb fredag eftermiddag ramte Oslo og øen Utøya. Men det tal kan risikere at vokse yderligere i løbet de næste timer og dage. De to angreb var koordinerede, og startede da en bilbombe ramte centrum af Oslo kl. 15.26 og fortsatte omkring klokken 17, hvor det socialdemokratiske ungdomsforbunds politiske sommerlejr på øen Utøya var målet for et angreb, hvor gerningsmanden affyrede en lang række skud mod de deltagende unge mennesker. Øens øde placering betød, at selvom politiet fik de første meldinger om skyderi på øen kl. 17.02, gik der ifølge den norske avis Vg.no alligevel omkring halvanden time, før politiet var fremme ved øen og kunne anholde gerningsmanden, der var iført politiuniform og overgav sig uden at yde modstand. På det tidspunkt var mindst 85 fortrinsvis unge mennesker allerede blevet skudt og dræbt.

Sommerlejren er en traditionsrig begivenhed for Arbeiderpartiets Ungdomsforbund, og statsminister Jens Stoltenberg har deltaget eller besøgt samtlige sommerlejre på øen siden 1974 og skulle efter planen have holdt tale der om lørdagen:

»Vi har været vidne til en ufattelig tragedie. Ikke siden krigen har landet oplevet en større ugerning«, sagde han lørdag på en pressekonference i Oslo ifølge Pol.dk

»For mig er Utøya mit ungdomsparadis, som i går blev forvandlet til et helvede«.

Tidligere medlem af Fremskrittspartiet

På nettets sociale medier og i de landsdækkende norske netaviser er der i løbet af lørdagen kommet flere og flere detaljer frem om den formodede gerningsmand - den 32-årige Anders Behring Breivik. Breivik er tidligere mangeårigt medlem og aktiv i det højreorienterede parti Fremskrittspartiet (FrP), der er det næststørste parti i Stortinget med 41 mandater. Her var han medlem af partiet fra 1999-2004 og ungdomsorganisationen FpU fra 1997-2007. Et sammenfald der ifølge partiets leder Siv Jensen er »forfærdeligt«:

»Jeg blev tidligt i morges gjort bekendt med, at denne person tidligere har været medlem hos os. Det, synes jeg, er forfærdeligt. Men først og fremmest er dette en handling, som rammer hele nationen,« siger hun til norsk TV2.

Også Johan Kalmyr fra partiet erklærede væmmelse ved det tidligere partimedlems handlinger

»Det er fuldstændig chokerende. Du kan tænke dig til, hvordan det føles at have mødt en massemorder. Det er som at have mødt Hitler før Anden Verdenskrig. Jeg har næsten ikke ord,« siger han ifølge Eb.dk

Aktiv netdebattør

Anders Behring Breivik har siden han stoppede med at være medlem af Fremskritspartiet fortsat med at være en aktiv politisk debattør på internettet, hvor han gav udtryk for nationalkonservative politiske holdninger og en stærk modstand mod det multikulturelle samfund. Særligt på den norske indvandringskritiske hjemmeside Document.no har han skrevet en lang række indlæg, hvor han blandt andet kritiserer sit tidligere parti for at sælge ud af idealerne:

»Problemet med FrP er blevet, at de i deres forsøg på at leve op til de multikulturalistiske krav og humanismens suicidale idealer på mange måder har kastet barnet ud med badevandet,« skrev han i 2010.

Breivik var desuden frimurer og havde våbentilladelse, der ifølge det norske våbenregister gav ham ret til at bære pistol, en riffel og et haglgevær. Han har aftjent værnepligt, men har ikke nogen baggrund i forsvaret. I maj måned bestilte han desuden seks ton gødning til sin virksomhed Breivik Geofarm, som kan være blevet brugt til bomben, der ramte Oslo centrum.

Den norske statsminister Jens Stoltenberg mener på trods af Breiviks baggrund ikke, at Norge har et særligt problem med højreekstremister:

»Sammenlignet med andre lande vil jeg ikke sige, at vi har et stort problem med højreekstremister i Norge. Men der findes nogle grupper, som vi tidligere har fulgt, og vores politi er klar over, at disse højreekstremistiske grupper eksisterer,« sagde han på en pressekonference i Oslo. En holdning som han deler med den norske efterretningstjeneste PST

»De højre- og venstreekstremistiske miljøer vil heller ikke i 2011 udgøre en alvorlig trussel mod det norske samfund. Der var en øget aktivitet i de højreekstreme miljøer i 2010, og denne aktivitet vil sandsynligvis fortsætte i 2011,« lød den afdæmpede trusselsvurdering i den seneste rapport.

Anders Behring Breivik har da heller ikke ifølge de foreløbige forlydender været i myndighedernes søgelys, selvom særligt en opdatering på hans Twitter-profil den 17. juli 2011 - fem dage før angrebet - måske kan have været en varsling om, hvad han planlagde at gøre:

»En person med en overbevisning er lige så stærk som kraften fra 100.000, som kun har interesser,« skrev han i en omskrivning af et citat fra filosoffen John Stuart Mill. 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Victor Kraft

... Ja så kom den egentlige trussel fra de grene af det politiske spektrum, der hævdede at de vidste hvilke holdninger der tog menneskeliv. Alle de kræfter og penge der blev brugt til at forebygge situationer som denne blev igangsat og fremprovokeret af dem der skabte de farligste bevægelser i samfundet...

Fail...

- Og undskyld til de fattige mænd fra mellemøsten vi var så bange for!

Den kultur-konservative norske antimarxist og islam-kritiker Anders Behring Breivik har jo ikke sagt ret meget, som ikke har stået i de fleste danske dagblade og net-fora - som CEPOS-juristen Jacob Mchangama sagde i aften i Deadline i en debat med Carl Schmitt-tilhængeren Søren Hviid Pedersen fra Syddansk Universitets-center.

Det rejser i den grad et problem for det borgerlige Danmark, som fuldt ud har accepteret et Dansk Folkeparti, hvis ledende repræsentanter i masser af år har udtrykt holdninger, som matcher den norske galnings. Og Venstres Claus Hjort Frederiksen har jo understreget værdifællesskabet med DF.

Når disse holdninger næsten er mainstream, hvordan skal man så kunne sikre sig mod tragedier som den norske?

Karsten Jachs

I de senere år har de borgerlige partier i hele Europa (med Danmark som "foregangsland") indledt et politisk samarbejde med højreradikale partier som DF.

For ekstremister som Breitvik blev det med garanti opfattet som en blåstempling af ekstreme nationalistiske holdninger. Hadsk retorik mod muslimer og andre minoritetsgrupper er blevet acceptabelt.

Det var ganske enkelt et spørgsmål om tid før nogle af de mest rabiate greb til våben og forvandlede retorik til massemord. Om det går ud over socialdemokrater (Marxister!) eller "fejlfarver" er for dem formentlig et fedt...

Begivenhederne i Norge er et kraftig påmindelse til alle borgerlige kræfter i Europa (vælgere og politikere) at de højreradikale partier ikke er stuerene og ALDRIG BLIVER DET!

Nyrup har sagt det hele tiden.. og han havde ret.

Olav Bo Hessellund

Steen Sohn:

Jeg bed også mærke i Søren Hviid Pedersens gentagne henvisninger Carl Schmitt.

Du kan dog ikke gå ud fra, at alle, der læser disse sider, kender til Carl Schmitt.

Men han var altså en fremtrædende, men også kontroversiel juridisk teoretiker og professor, der legitimerede Hitlers tredje rige i sine juridiske værker..

@Lars R. Hansen

Nu er det jo en del af den højreekstremistiske politik at bevare naturen og Anders Behring Breivik købte netop kunstgødningen til sit økologiske landbrug.

Men det er jo slet ikke der lorten ligger begravet. Det gør den der hvor de borgerlige politikere - eksv. Søren Espersen og Lars Barfoed - skal udtale sig og de konsekvent sætter lighedstegn mellem de venstreekstremistiske miljøer og de højreekstremistiske miljøer.

Og det gør de desuagtet at de højreekstremistiske miljøer i følge den norske efterretningstjeneste, PST's seneste trusselsvurdering: har kontakt til kriminelle miljøer, søger adgang til våben, danner kontakter til ligesindede i udlandet, bl.a. de russiske højreekstremister, som har mange mord på samvittigheden.

Der er ingen lighed mellem de venstreekstremistiske miljøers og de højreekstremistiske miljøers metoder.

Lars R. Hansen

Jeg kan nu ikke se, hvori Søren Espersen og Lars Barfoed skulle have problemer med at fasthold det synspunkt...

Lars, PET sætter ikke lighedstegn imellem de to fløjes metoder så Espersen og Barfoed er ude i vildledning af offentligheden og vælgerne...

Niels Mosbak

Det er naturligvis ikke rart for højreorienterede, at der ikke var tale om "the usual suspects".
Havde det været tilfældet skulle alle imamer, ja stort set enhver muslim skulle tage afstand, og helst offentligt.

Nu vrider de højreorienterede sig som ål på en pande, i deres bestræbelser på ikke at blive taget til indtægt for den hadefulde retorik de stiltiende har accepteret de sidste 10 år, og som alene venstrefløjen har taget afstand fra.

Det skal helst ties ihjel, og hvis man påpeger det, er man tilsyneladende ude på at "slå politisk plat" eller er "afstumpet".
Afsenderen af disse udtryk undser sig ikke for at komme med plat nonsens i debatten - så meget for borgerlig anstændighed.

Claus Oreskov

@Bill Atkins . Jovist er de venstreekstremistiske miljøers og de højreekstremistiske miljøers det samme snot! Har du glemt at ”gutterne” fra Rote Armee Fraktion, selv har fortalt hvor forbavsede de blev, da de mødte de hjemlige nazister, i Gadaffis terrorist træningslejre, og i Syriens ditto.

Steen Knudsen

Uanset om man kan lide det eller ej er der ingen tvivl om at den retorik og agressivitet son DF ligger for dagen er med til skubbe mennesker som osloterrorristen ud i vanviddet. Det er nøjagtigt den samme mekanisme som den der gør sig gældende når imamer præker jihad for svage sjæle. Det er en ting når religiøse overtroiske magtgalninge gør det men når politikere og politiske partier er så lidt opmærksomme på konsekvenserne af deres konstante udfald mod minoriteter er det direkte skræmmende: jeg og endel andre har advaret mod dette i årevis, men i særdeleshed DF synes ikke at bekymre sig om konsekvenser så længe de kan få magt ved at fodre deres vælgere med overdrevne og til tider direkte løgnagtige påstande. Se bare de påstande de ligger til grund for den øgede grænsekontrol. 290 hjemmerøverier om året!! Politiets egne statistikker siger 29...................

Emilie Heutzer

Så kan det da være debatten om afskaffelse af racismeparagraffen vil forstumme...

Jesper Wendt

Den burde måske strammes, sådan for at være lidt med på noderne.

Men det var måske mere politikerne der skal sværge til grundloven for god etik, med en minimumsstraf på ti år. Så skal de nok holde tonen.

Danni Madsen

En redaktør på Foreign Policy, Blake Hounshell, har en grundig gennemgang af manifestet/kompendiet/håndbogen/'kogebogen'/dagbogen etc

http://blog.foreignpolicy.com/posts/2011/07/23/what_did_the_oslo_killer_...

christian christensen

Ja, nu hvor sorgen og chokket over massedrabet
forlængst har fortonet sig, må det være på sin plads at give nordmændene et ordentligt los bagi.
Det er jo klart at vejen til norsk højreradikalisme og nationalisme allerede indledtes i 1905, da nordmændene var så frække at rive sig løs fra den fornuftige union med Sverige, som blev skabt ved wienerkongressen i 1814.
Senere var de så ufornuftge at kæmpe i månedsvis mod den nazistiske besættelse i 1940 mens Danmark droppede den nationalistisk prægede modstand og klogeligt skyndte sig at kapitulere.
Senere stemte de frækt nej til EU i 1973 og deres Fremskrittsparti blev ligeså stort som Mogens Glistrups ditto. Den konstante underliggende begejstring for deres eget land og historie følger den vej, som naturligvis måtte ende med Utøya.

Klaus Vink Slott

OT: Det ville være rart hvis jer der poster links til eksternt stof, ligesom Danny Madsen har gjort, skrev 2 - 3 linier om hvad man kan møde i den anden ende af linket.

Hungersnøden i Kenya, Etiopien, Uganda og Somalia eskalerer. ti tusineder underernærede børn og voksne dør hver dag.

@Oreskov, det ligner ikke dig at fremføre så overfladisk og historikforladt analyse...

Lykke Johansen

Den højrenationale galning har i NI år forberedt terroren og massakren som fandt sted forleden. Danmark har i næsten 10 år haft en regering, der p.g.a. magtbegær indvandrer-politisk har ladet sig trække rundt ved næsen af Pia Kjærsgaard og hendes kumpaner.
Det har der meget megen berettiget kritik af, men Løkke kan lune sig ved, at han og Foghs regeringesførelse - med hjælp fra DF - har haft en beundrer, der har fulgt med i, hvordan den har behandlet flygtninge, indvandrere (især muslimer): "MASSEMORDEREN fra Norge"! Han har skriftligt fremhævet og rost den danske regerings håndtering af indvandringen:
http://www.b.dk/globalt/formodet-gerningsmand-roser-dansk-regering

PINLIGT - PINLIGT!

I Wikipedia står følgende:

»I modsætning til de andre veletablerede partier i Norge, har Fremskrittspartiet ingen officielle søsterpartier. Men grundet partiets strenge indvandringspolitik har partiet oftest blevet anset i både danske og norske medier samt partierne på den politiske venstreside som Dansk Folkepartis søsterparti.«

Vi ved med andre ord med sikkerhed, at Fremskrittspartiet er søsterparti til Dansk Folkeparti, ligesom vi ved at massemorderen havde været medlem af Fremskrittspartiets ungdomsorganisation i mere end 10 år.

Der eksisterer med andre ord en helt entydig forbindelse mellem den højreradikale terrorisme og de højreradikale politikere i vores regerings støtteparti Det er et faktum, som ikke uden videre kan bortforklares eller bagatelliseres.

Det er ganske enkelt en ubehagelig men ubestridelig kendsgerning, at den norske massemorder har fået sin politiske skoling i Dansk Folkepartis norske søsterparti.

Det synes jeg pressen burde bore noget mere i, som alternativ til de mange overfladiske artikler vi i øjeblikket kan læse i pressen, der fortrinsvis handler om hvad ofrene, deres pårørende og alle mulige andre personer føler i forbindelse med tragedien.

@ Chr. Larsen:

Det at nogle opfatter Fremskrittspartiet som søsterparti til Dansk Folkeparti er ikke det samme som at partierne selv har erklæret sig som søstre. Og selvom de havde, hvad skulle det så betyde?

Du skriver at "Der eksisterer med andre ord en helt entydig forbindelse mellem den højreradikale terrorisme og de højreradikale politikere i vores regerings støtteparti Det er et faktum, som ikke uden videre kan bortforklares eller bagatelliseres.". Det er ikke et faktum, det er i bedste fald en uhyre søgt forbindelse. Der er også en forbindelse mellem et postbud og et jordbær, men den forbindelse har intet at gøre med hvordan postbude generelt passer deres arbejde.

Du prøver vist at "bevise" at der stort set er lighedstegn mellem Dansk Folkeparti og denne horrible tragedie. Det klarer du ikke, logisk set.

Der findes tosser og psykopater overalt. I alle partier og erhverv. Det giver ingen mening at sige at "Se der, han har lyst hår! Det har de også i Fotomodelforeningen! Der er en entydig forbindelse!".

Michael Thomsen

Sjovt nok kan man altid herinde finde forståelse for terror begået af islamister. "Vesten ligger som de selv har redt" osv. Jeg er selvfølgelig enig i at vesten ligger som de selv har redt når der sker islamistisk terror, men det gør kultur-marxisterne (som ham Anders kalder det) også. Dette var en hævn mod de politikere der har skabt multikulturen (=indvandring) og tragisk nok gik det ud over deres børn og børnebørn.

Den dag vesten indser deres provokerende handlinger over for mellemøsten den dag er man kommet et skridt tættere på fred. Den dag kultur-marxisterne forstår hvor provokeret de kulturkonservative er blevet af multikulturen, den dag kan vi alle sætte os ned og finde en løsning.

Den første nævnte dag kommer nok aldrig, men løsningen kommer nok når olien slipper op i mellemøsten eller bliver unødvendig. Den sidste nævnte dag kommer nok heller aldrig. Det kan man forstå når man læser herinde. De kulturkonservative er bonderøve, racister, fanatikere. Benzin på bålet.

Villads Keiding

Det er ikke så underligt at der har været total stilhed fra DF's side i denne sag for selvfølgelig er der en en forbindelse. Den er formuleret at massemoderen selv. Men hvor er de journalister der konfronterer DF med massemoderens politiske kærlighedserklæringer og beder om en utvetydig afstandstagen?

Karsten Jachs

Selvfølgelig er der ingen direkte forbindelse mellem højreradikale partier og højreekstremistiske enkeltindivider. Det giver ingen mening at prøve at påvise den type forbindelser, og det giver ligeledes ingen mening at tilbagevise selvsamme forbindelser.

Det er dog hævet over enhver tvivl at de højreradikale partier i Europa har skabt det klima i den offentlige debat der "legitimerer" rabiate enkeltindivider i deres holdninger.

Det er desværre sådan at man uhindret og stort set ustraffet kan forpeste den offentlige debat med utilsløret had mod hele befolkningsgrupper. Det opfattes efterhånden som en normal og dagligdags begivenhed at eksempelvis muslimer lægges for had.

Dette politiske klima er skabt af mennesker som Pia Kjærsgaard, Søren Pind, præstefætrene og mange flere. Uden for Danmarks grænser kan nævnes Geert Wilders, Jörg Haider, Sarah Palin m.fl.

Birger Nielsen

Niels E

Og du mener altså ikke der kan drages sammenligning når begge udtrykker samme fremmedfjendskhed, gør brug af samme type hatespeach og når en god del af DF's tilhængere
(kig bl.a. efter SE's blogindlæg i JP) forsøger at retfærdiggøre terroren som et wakeup call til europas befolkninger.

Korrekt at der findes psykopater overalt, men de træder altså hinanden over tæerne på højrefløjen.

@Birger Nielsen:

Jeg mener at man skyder forbi, hvis man går efter den forbindelse. Det er muligt at der er flere psykopater på højrefløjen, men det skal i så fald dokumenteres.

Du siger: "god del af DF’s tilhængere
(kig bl.a. efter SE’s blogindlæg i JP) forsøger at retfærdiggøre terroren som et wakeup call til europas befolkninger.". En god del, hvor mange mennesker er det reelt? Taler vi om enkeltpersoner eller om generelle folkebevægelser? Er der mere end 500.000 danskere der gør dette?

Det er farligt at stemple en større gruppe, f.eks. Dansk Folkpartis tilhængere, som potentielle medløbere, mørkemænd og wannabe-terrorister. Vi kan diskutere om Pias offentlige ytringer giver grobund for ekstremisme, og et kunne bestemt være interessant, men det kræver langt mere detaljerede analyser. Der er masser af pensionister der stemmer på DF uden at de dermed støtter massemord, eller prøver at bortforklare det...

Lad eksperterne finde ud af hvad der ligger til baggrund for denne specifikke forbrydelse, først da kan vi begynde at finde årsagerne. Og jeg tror det bliver svært at trække en lige linje til DF.

kenneth Jørgensen

Lad os være ærlige!
Sådanne meninger som Anders Behring Breivik har, kommer ikke bare "lige poppende". De er et produkt af, hvad han tilsyneladende har lært og lagt øre til i sin opvækst, ellers hænger det simpelthen ikke sammen.
Han har jo i samfundsmæssig forstand gjort alt for at være den perfekte intelligente koncervative kapitalist og mere til. At han nu på så genial "Seven" facon har udført det "mange sympatisører" kun kan drømme om, bør få konsekvenser.
Tænk hvis han brugt sin tid til at udtænke en bedre sameksisten mellem mennesker, så var vi kommet langt! Og udtænke et system der belønner grådighed, men straffer "for grådighed".
Ja! Og udtænke systemer til, at der er grænser og normer for, hvor rig man bør og kan være!
Der er sgu nogle medansvarlig her!
Og han roser Danmark? Hva faén er det for noget. Hvem roser ham her i Danmark? Kan vi ikke lige få lov til at få navne på?
Kort og godt: At være human er intelligens!

Birger Nielsen

Niels E

For det første har jeg ikke skrevet, at alle som stemmer på DF er ekstremister. Jeg udtaler mig om dem som officielt (har) repræsenterer(-t) partiet.

For det andet vil jeg efterlyse at alle på højrefløjen tager afstand fra handlingen, istedet for at prøve at forklare det som en naturlig udgang på en given politisk situation.

For det tredie - ja, det kan være farligt at stemple en større gruppe, men den situation bør DF være velkendt med.

For det fjerde - er du selv ekspert?

Lars R. Hansen

Bill Atkins:

"Lars, PET sætter ikke lighedstegn imellem..."

Nu er det ikke PET - der bestemmer hvad danske politikere må mene eller sige - og hvor har du fra at PET skulle mene, at der ingen lighedstegn skulle være imellem de to fløjes metoder?

Jeg ser flere ligheder end forskelle.

Manden, ABB, er efter min mening rablende gal, og kan på ingen måde puttes ind i en meningsfyldt politisk diskussion eller dæmonisering, som der er taget tilløb til.

Jeg har set videoen, der beskriver en mand der ser sig selv som det 21. århundrede sidste tempelridder og beskytter mod marxisme og islam, og ender med at slå 85 unge socialdemokrater ihjel.

Meget kan man sige om socialdemokraterne, med de er hverken marxister eller islamister.

jan henrik wegener

Hvis Informations bloggere, øvrige læsere eller endda medarbejdere vil diskutere "had" i d ord og endda handling, så bør man lige overveje følgende:er det en diskussion hvor premissen er at det er "de andre der fejler", sådan som tendensen er nu her på bloggen? De "gode" humanister, tolerante, fejl og pletfri "venstre" mod "de onde", alle tegneseriefigurer? Eller er det muligt for jer- alle-at overveje om alt er i orden også på "egne rækker"?

Mette Hansen

Mikael Petersen: takker for dit sobre indlæg!

Var det måske på tide de store partier herhjemme tog ansvar for multikulturens fremkomst og blev enige om, hvor langt, vi skal gå, så det bliver synligt for den alm. dansker..., at vi står sammen og at partierne i fællesskab tager den frygtsomme multikulturforskrækkede dansker alvorligt?
Så kunne vi måske undgå den ulidelige polarisering?

Niels E:

»@ Chr. Larsen (…) Det at nogle opfatter Fremskrittspartiet som søsterparti til Dansk Folkeparti er ikke det samme som at partierne selv har erklæret sig som søstre. Og selvom de havde, hvad skulle det så betyde? «

Du spørger hvad det betyder at Dansk Folkeparti er søsterparti med Fremskrittspartiet. Det skal jeg gerne forklare dig.

Det betyder blandt andet, at vi i Danmark har et støtteparti til vores regering, der på en meget entydig og direkte måde kan relateres til højreradikal terrorisme og massemord. Det er jo rent ud sagt grove løjer, og ikke ligefrem noget for folk med sarte nerver.

Vi har haft en massemorder i Malmö der myrdede indvandrere i stor stil, vi har haft en såkaldt ”værdikamp” og karikaturkrise i Danmark, og nu har vi senest haft den frygtelige massakre i Norge.

Man må spørge sig selv hvor mange wake up calls de skandinaviske politikere har brug for, for at kunne indse, at Skandinavien har et voldsomt problem med højreradikalisme, og at der eksisterer et stort og påtrængende behov for, at der bliver gjort noget ved problemet her og nu.

I Danmark kunne man passende starte med forlade den skamløse og uanstændige praksis, hvor regeringen benyttet de højreradikale som støtteparti.

Dette prisværdige initiativ kunne passende blive efterfulgt af en erklæring fra partierne Folketinget, hvor man slår fast, at Dansk Folkeparti aldrig nogensinde bliver stuerent, og at man aldrig mere vil indgå i et parlamentarisk samarbejde med højreradikale partier.

Peter Nygaard

@ Michael Thomsen

Jeg er lidt i tvivl om du er en troll eller om du mener det du skriver.

Jeg kan ikke genkende dit billede af debatørerne her på information, faktisk maler du næsten samme billede, af debatørene som den "kulturkonservative" morder. - det er måske meningen, for at provokere, er mit håb.

Der er ikke mange der søger at, legitimere mellemøstlige terrorangreb her på information, der er derimod mange der søger en forklaring og giver et bud, der er dybere end det sædvanlige: "de er onde".

Derudover vil jeg gerne have defineret kultur-marxister, som du ser dem. Altså de der skal indse at de har gjort de kulturkonservative ondt.

Du glemmer måske også, at tage den teknologiske udvikling til indtægt, for at vi er ved at få multikulturelle samfund over hele verden(globalisering).
Transport mulighederne er blevet bedre og billigere igennem hele 1900 tallet og videre i dette årtusinde, dette er en forudsætning for indvandring.
Derudover handler det om kapitalismen behov for arbejdskraft, hvilket i dette årtusinde måske er ved at gå den anden vej, fx. er der flere der flytter fra england til indien for at arbejde, end omvendt.

Så dette sort hvide billede som du og andre, deriblandt Anders fra Norge, tegner, er for mig alt alt for simpelt, der er ingen nuancer, intet ansvar, ingen forståelse.

Som jeg læser dit indlæg, der er skjult i lidt forbrødring af, at vi alle skal indrømme, så du kan få de "kulturmarxistiske" til at indrømme det du mener de gør forkert, så har du brug for at ligge ansvar for de problemer der er, hvergang mennesker/kulturer mødes over på andre(kulturmarxister).
De skældsord, du mener andre bruger om kulturkonservative, er ikke vidt brugt, men nogle bruger dem, for at provokere i indlæg på debatsider. Det samme gør "kulturkonservative" om venstrefløjen, den store forskel er jo, at de "kulturkonservative" har statsmagten i ryggen. Hvor mange millioner har, både Lomborg og Bent Jensen ikke fået, for at kalde "kulturmarxister" for landsforrædere, nyttige idioter og løgnere?!
Så den forsmåede "kulturkonservative" er nok ikke nær så hårdt ramt som den forsmåede "kulturmarxist", hvorved en forbrødring nok mere vil være et skuespil, hvor ikke lige "bevægelser" skal stå til ansvar for lige mange "forbrydelser". Du kunne jo også bede en egyptisk slave sige undskyld til faraoen, fordi pyramiden blev to år forsinket, hvis faraoen undskyldte for at tage ham som slave, sat sådan lidt på spidsen. (Ved godt at arkæologer nærmest har påvist at de nok ikke var slaver i normal forstand)

Morten Kjeldgaard

Ovre på Morten Uhrskov Jensens blog, hvor han eufemistisk kalder Oslo-terroren for "udåd" kan vi allerede nu konturerne af de nationalkonservatives strategi for at høste hvor Anders Behring Breivik har sået. F.eks. skriver Katinka Glahd, Veberöd:

Men denne norske massmördare gjorde det på rätt sätt. Missförstå mig inte nu.Jag känner en djup medkänsla för offrerna av detta brott.Min sorg är uppriktigt menad. Men han angrep roten till det onda genom att gå in i maktens boningar där de skyldiga politikerna i sitt elfenbenstorn,sitter säkra,trots att de är de som är ansvariga för islamiseringen av våra länder.Att skjuta på muslimer skulle ha haft en kontraproduktiv verkan och inte leda till någon som helst eftertanke inom dem som verkat för att breda vägen för en krigisk ideologi.

Claus Oreskov

@Brian Pedersen. Multikulturisme findes kun som en ide og bruges af, indvandre modstandere, og af indvandre forkæmpere. Opfattelsen indebære, en forestilling om kulture, som afgrænsede og lukkede systemer. Systemer som man tror enten kan sameksistere eller, stå skarpt overfor hinanden – alt efter hvilken holdning man ellers har! Forestillingen bygger på en erkendelse af verden gennem modsætninger, og skylder muligvis strukturalismen en del! Vi taler om et uhyre indskrænket og let forståelig verdensbillede som modstanderene i indvandrerdebatten altså deler!
I virkelighedens verden er kulturer ikke lukkede systemer, og ingen er fastlåst i en aflukket, og bestemt kulturkreds. Iden om kulturkredse er efterhånden 150 år gammel og ligeså slidt. Kulturel identitet (hvis noget sådan findes) følger sociale og økonomiske strukturer. Kultur bruges til at kommunikere med f.eks. hvem man er – men det er ikke kulturen der determinere eksistensen. F.eks. tilhører man ikke en social klasse p.g.a. den kultur man har, men på grund af ens position i det sociale, og økonomiske spektrum. Den megen snak om multikultur skyldes sikkert, at venstrefløjen, har udskiftet idelogi med kultur. Hvilket er en stor dumhed, hvis nogen spørger mig!

Michael Thomsen

Hej Peter.

Jeg er ikke en troll. Jeg brugte bare ordet kulturmarxist, da det er det ord som ham Anders bruger i sit manifest. Han hentyder til humanister, kapitalister, socialister. Alle dem som har tilladt den muslimske indvandring i Europa.

Jep, hvis alle giver lidt indrømmelser er det muligt at mødes - hvilket jeg ikke tror på sker, men man kunne måske arbejde på det. Jeg kan fornemme hadet herinde, i andre aviser, på gaden, venner, familie mod hinanden. Nu har jeg kun levet dette liv, så det kan godt være at vi alle maler fanden på væggen og at sådan problemer ikke er særlig specieller (der dør jeg trods alt 1000 i timen i østafrika nu) men er der noget der skiller vandene i DK og åbenbart også Norge så er det den muslimske indvandring.

Som jeg står nu ser jeg folk kaste mudder mod hinanden, nogle starter krige og nogen gør som ham Anders fra Norge (og terror er terror uafhængig af politik og religion).

Jeg ser ikke løsningsforslag herinde. Jeg ser kun hadet til VKO og rygklapperi når Pia får en svada. Samtidig ser jeg også hadet mod muslimer og venstreorienteret andre steder. Det stinker af en borgerkrig ala Jugoslavien i 90erne om en 50 års tid. Som Lars Von Trier kan sætte sig ind i Adolf Hitler kan jeg også godt sætte mig ind i Anders fra Norge med de idealer han lever under. Ligesom en islamistisk terrorist som foragter vestens tilstedeværelse og indflydelse.

Men hvordan vil du løse konflikten? Det er der jeg vil hen.

I fortsættelse af mit indlæg oven for:

Nu har jeg hurtig skimmet nogle af de 1.500 sider, og det ABB har gjort og skrevet kan - og skal - ikke tages alvorligt. Han har læst alt for meget om tempelridderne og argumenterer for en genindførsel af denne orden.

Han har brugt mange timer på Internettet, og det er lidt skræmmende, at han har været i stand til at finde så megen information. Det bliver interessant at se, hvordan sagkundskaber kommenterer hans operative "instrukser".

At en gal mands ugerninger alligevel formår at sende den multikulturelle debat i svingninger viser, at "de kulturforskrækkede" og "pladder humanisterne" må sætte sig sammen og bygge et hus, vi alle kan bo i.

Det er lidt sjovt, så stor interessen er for at forbinde/adskille DF og det norske fremskridtsparti, når der eksisterer en veldokumenteret forbindelse mellem FP og Venstre.
http://www.youtube.com/watch?v=-0svlWwR-0U

kenneth Jørgensen

Lad os være mere ærlige!
Kik lige på billederne af Anders Behring Breivik.

Er han ikke drømme svigersønnen. Han er 1000 gang mere køn og intelligent end Lundin, og nu når jeg har kikket lidt på Breiviks video - som sidder lige i øjet - for alle som sympatiserer med fætteren.

Han er faén fis´me en farlig mand ham her, disse grundlæggende meninger kommer - som sagt - ikke bare “lige poppende”. Han er nu blevet den usagte tempel-helt hos alle der har de samme dunkle tanker.

Han har jo i samfundsmæssig forstand gjort alt for at være den perfekte intelligente kristne koncervative kapitalist og mere til. Og i kontrast til det han lige har gjort, svækker man modstanden mod hans handling ved at sige: "Det er en gal mands værk".

Den der tiér i denne sag er medansvarlig!

Kort og godt: At være human i et historisk perspektiv, skal vægtes som er intelligens, også i vores uddannelsessystem, tak!

Idag! Ja! "Lige nu", er det volden som imporno´erer!

Leif Højgaard

Enig med Kenneth Jørgensen - bortset at jeg ikke kan forstå hans afsluttende bemærkninger i de 4 sidste linier. Efter at have set hans præsentationer om Tempelridderne må jeg indrømme, at er en meget farlig mand. Blot at reducere ham til en psykopat er for enkel en konklusion. Der ligger meget mere bag det hele, hvis det da ikke er en false flag operation. Man bør være meget kritisk i sin efterforkning.

Jens Jørn Pedersen

Jeg savner en afstandstagen fra den norske tragedie fra især højreorienterede partier i Danmark.
Det ville klæde bl.a. Pia Kjærsgaard, Søren Espersen, Morten Messersmith, Kristian Thulesen Dahl etc. at tage argumenteret offenligt afstand fra tragedien i Norge.

Leif Højgaard

- jeg glemte en link til en video fra Russian Today fra igår omkring betragtninger omkring en false flag operation.

http://www.youtube.com/watch?v=hyi7_pKEXV8

Peter Nygaard

Michael Thomsen

Det er da godt du ikke er en troll og at du ikke er en ny Anders. Det er en god evne, at kunne sætte sig i andres sted også forfærdeliges menneskers sted.

Jeg har selv arbejdet på en arbejdsplads, hvor fremmedhadet var stort. Der må jeg indrømme, at jeg til sidst var godt gal i skralden over de indvandrere, fordi de fyldte så meget i debatten, selvom de ikke selv havde valgt det.

"Jeg ser ikke løsningsforslag herinde. Jeg ser kun hadet til VKO og rygklapperi når Pia får en svada."

Man ser, jo hvad man helst selv vil se. Jo, jeg har set min del af platheder her på information og måske har jeg selv fabrikeret nogle, men det er da for nemt, at tage de få provokerende indlæg og konkludere at alle på inf. er hadefulde rygklappere, når mange kommer med saglige indlæg. Læs dem istedet.

Hvis vi taler om de "ramte", af "det multikulturelle samfund", så er det folk der på mig, virker uoplyst, eller oplyst af borgerlige medier, der ikke er bleg for, at forenkle verden til en sort hvid masse.

Jeg har ikke en løsning på de problemer der er når kulturer mødes, men ved at viden og oplysning er vejen frem.

Tvungen social engagement kunne være en løsning, nogle taler om en social værnepligt.

Jeg bor selv i et boligområde, hvor en stor procentdel tilhører etniske minoriteter og jeg har i forbindelse med min uddannelse også haft mange etniske minoriteter som samarbejdspartnere/borgere/klienter.

Lige så uoplyste som en andel etniske danskere, der er imod multikulturer er, lige så oplyste er en andel af etniske minoriteter også og de har svært ved, at føle sig som en del af det danske samfund og har svært ved at udvikle sig udover den kultur der prægede det årti, de flygtede fra deres landsby/by/nation. Så der er masser af udfordringer.

Men du kommenterer ikke på, at de anti multikulturelle faktisk har et magtfuld talerør i DK. De har penge til Lomborg og Jensen, de har medier, der ukritisk trykker alt fra "læs imellem linerne racisme" til underlige ingen gang på jord forslag, der bliver taget seriøst og ikke undersøgt kritisk.

Så mon ikke der efterhånden findes flere på venstrefløjen, der ikke føler sig hørt, der ikke føler sig repræsenteret, der ikke føler sig som en del af dette samfund?

Løsningen er, måske, frie uafhængige medier, der tør være kritiske overfor magthaverne, der samtidig kan nå ud til hele befolkningen. Hvordan ved jeg ikke.

Michael Thomsen

Til Peter:

Jo de sidste 10-11 har de anti-multikulturelle haft et kraftigt talerør via. regeringsmagten. Hvilke jo er den organiserede del af anti-multikulturen. Anders handlede så på egen hånd.

Niels-Holger Nielsen

"You cannot defeat Islamisation or halt/reverse the Islamic colonization of Western Europe
without first removing the political doctrines manifested through multiculturalism/cultural
Marxism…" angiveligt af Anders Behring Breivik, min fremhævning. Med det sidste mener han vist alt fra liberalister og venstre ud (EU er også fjenden). Selv understreger han igen og igen, at han er nationalist. Derfor valgte han en socialdemokratisk (åbenbart den taktiske hovedfjende) lejr for børn og teenagere, i stedet for et asylcenter eller lignende. Manden er jo i høj grad politisk og hans udåd er åbenbart en lancering af dette "epokegørende" skrift; en verdensdebut med skrald i.
Uden tvivl betragter han sig selv som en slags martyr/frihedshelt, kort sagt ligner han den værste karikatur af en jihadist. Når han betoner det rationelle i, at bekæmpe islam som en akut trussel ligger han helt på højde med Mogens Camre, Søren Krarup, og Jesper Langballe og mange andre lignende folk over hele Europa.
Retssagen imod ham vil blive lang, men ikke så lang som debatten om den!

Claus Oreskov

Flere har med rette postuleret at de ekstreme højre radikale miljøer har fået en hel del legitimering gennem medierne og de etablerede politiske partier. Det skal nok passe, men omvendt henter de etablerede politiske partier, og pressen en hel del af deres idéer, og retorik fra de radikale miljøer. På samme måde som Ronald Reagan anvendte fraser, og værdier hentet fra John Birch Society.

Mustafa Hussain

Efter den største og meste grusomme terror begået af en ”Kristen” terrorist, måske vil der være på tide at vores hjemmelige terror eksperter dropper udtrykket ”islamisk terror” (al-Qaeda fx er ikke en repræsentation af den islamiske tro og dens lære om menneskelivet). Og for det andet, vil det være gavnlig for deres egen videnskabelige integritet, at de ikke begynde at sælge (islamisk) skin før bjørn er skudt.
Også under terror angreb begået af højre ekstremister i Oklahoma city i USA, og inden FBI havde samlet oplysninger og materiale fra forbrydelses scene, optrådt en ekspert fra Odenses universitet i TV2 nyheder og pegede på alle de spor, som ender i Afghanistan og religionen Islam.

Sider